#EurovisionAgain: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία- 4η η Ελλάδα και 5η η Κύπρος!

Οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain αποτελούν την καθιερωμένη μας συνήθεια το τρίτο Σάββατο κάθε μήνα και απόψε το βράδυ έριξαν αυλαία για τελευταία φορά, τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Σειρά σήμερα είχε η αναβίωση της Eurovision 2004, που είχε λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Μιλάμε, φυσικά, για τον διαγωνισμό, στον οποίο για πρώτη φορά εισήχθη η φάση των ημιτελικών και ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως η αυγή μιας εποχής διαχρονικών hits για τον διαγωνισμό. Ποιος δεν συγκινείται από το λυρικό “Lane Moje” ή δεν “χτυπιέται” με το “Shake It” και το “Wild Dances” ;

Σε σχέση με 17 χρόνια πριν, η κατάσταση στην κορυφή παρέμεινε αναλλοίωτη. Μεγάλη νικήτρια της αποψινής αναβίωσης αναδείχθηκε η Ουκρανία με τη Ruslana και το εκρηκτικό “Wild Dances“.

Δεύτερη θέση όπως και στην Κωνσταντινούπολη για τη Σερβία-Μαυροβούνιο και τον Željko Joksimović με το “Lane Moje“. Την τριάδα έκλεισε η διοργανώτρια Τουρκία με τους Athena και το “For Real“. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν της τάξεως των 169 ψήφων.

Τέταρτη θέση για την Ελλάδα, τον Σάκη Ρουβά και το “Shake It” που δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην τριάδα, όπως είχε συμβεί προ 17ετίας. Την πεντάδα συμπλήρωσε η Κύπρος με την Lisa Andreas και το “Stronger Every Minute“, με μία από τις καλύτερες συμμετοχές της Μεγαλόνησου στον διαγωνισμό.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν αυτή την φορά. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

https://twitter.com/EurovisionAgain/status/1462185703593361410

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2004 είναι πλέον διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *