Αλβανία: Αποκαλύφθηκαν οι παρουσιαστές και το φορμάτ του Festivali i Këngës 60!

Γνωστοί έγιναν χθες οι παρουσιαστές του Festivali i Këngës 60, το οποίο και πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τρεις εβδομάδες στην Αλβανία. Όπως ανακοίνωσε η αλβανική κρατική ραδιοτηλεόραση, οι Ardit Gjebrea, Jonida Maliqi, Xhemi Shehu, Klevi Kadilli και Isli Islami θα είναι οι οικοδεσπότες της 60ης γιορτής της αλβανικής μουσικής.

Βασικός παρουσιαστής θα είναι ο Ardit Gjebrea, με τους υπόλοιπους τέσσερις οικοδεσπότες να έχουν υποστηρικτικό ρόλο στην παρουσίαση του φεστιβάλ. Μάλιστα, η Jonida Maliqi, που κέρδισε το Festivali i Këngës το 2018, θα δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στη βραδιά του τελικού ερμηνεύοντας κάποιες από τις επιτυχίες της. 

Παράλληλα, έγινε γνωστή η μορφή του Festivali i Këngës 60. Σύμφωνα με το RTSH, το πρώτο βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου οι 20 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους. Η δεύτερη βραδιά θα περιλαμβάνει προηγούμενες επιτυχίες του διαγωνισμού, προβάλλοντας έτσι τη μακρόχρονη ιστορία του FiK.

Την τελευταία βραδιά, στις 29 Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί ο νικητής του φεστιβάλ, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στη Eurovision 2022 στο Τορίνο.

Ως φαίνεται, η πανδημία και η εξέλιξη της παίζουν καθοριστικό ρόλο στους σχεδιασμούς του RTSH. Υπενθυμίζουμε πως το FiK 59 είχε λάβει χώρα σε μία κεντρική πλατεία των Τιράνων. Κάτι τέτοιο όμως φαντάζει μακρινό σενάριο αναφορικά με το FiK 60, καθώς η διεξαγωγή του σε κλειστό χώρο με την εφαρμογή ενός αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου φαντάζει ως η πιθανότερη λύση.

Επίσης, δεν είναι γνωστό το κατά πόσον θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα, όπως συνέβαινε σε παλαιότερες εκδοχές του μεγάλου διαγωνισμού της αλβανικής μουσικής. Αναλυτικές λεπτομέρειες αναμένονται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι συμμετέχοντες

Είκοσι είναι οι καλλιτέχνες οι οποίοι θα “μονομαχήσουν” με έπαθλο το “εισιτήριο” για το Τορίνο. Στην παρακάτω λίστα μπορείτε να δείτε τους συμμετέχοντες του Festivali i Këngës 60 και να ακούσετε τα τραγούδια τους:

Πηγή: RTSH

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *