Ελλάδα: Η Amanda αποκαλύπτει πως έφτασε από το Tenfjord στην Eurovision 2022;

Την ιστορία που κρύβεται πίσω από την επιλογή της και πως από την μικρή πόλη της Νορβηγίας Tenfjord, έφτασε στην ελληνική εκπροσώπηση για την Eurovision 2022, αποκαλύπτει η Amanda Georgiadis σε συνέντευξή της στην δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας.

Το μοιραίο τηλεφώνημα που την οδήγησε στην Eurovision

Τα παιχνίδια της τύχης και της ζωής είναι απίστευτα καμία φορά και οι συγκυρίες είναι τόσο καθοριστικές, που μπορούν να φέρουν την οποιαδήποτε εξέλιξη, όσο απίστευτη και αν είναι.

Ένα απίστευτο όνειρο ζει από χθες η Amanda Georgiadis, όταν και ανακοινώθηκε πως είναι η επιλογή της ΕΡΤ, για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision 2022. Στην συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ, η Amanda αποκαλύπτει σημαντικές λεπτομέρειες από το παρασκήνιο. Λεπτομέρειες που όπως θα καταλάβετε παρακάτω εμείς στο Eurovisionfun γνωρίζαμε, αφού ήμασταν θα λέγαμε οι ηθικοί αυτουργοί της συμμετοχής της στην διαδικασία επιλογής για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022.

Η Amanda λοιπόν αναφέρει πως στις αρχές του καλοκαιριού δέχθηκε ένα σημαντικό τηλεφώνημα από κάποιον από την Ελλάδα, που της ζήτησε να ετοιμάσει ένα τραγούδι για τον διαγωνισμό της Eurovision και να το στείλει στην ΕΡΤ. Η Amanda αλλά και ο μάνατζέρ της ήταν στην αρχή διστακτικοί, νομίζοντας πως κάποιος τους κάνει πλάκα, μετά όμως από την απαραίτητη έρευνα που πραγματοποίησαν και αφού κατάλαβαν την σοβαρότητα της πρότασης, αποφάσισαν να το επιχειρήσουν.

Ο μάνατζερ μου έλαβε ένα τηλεφώνημα το καλοκαίρι, σχετικά με την πιθανή συμμετοχή μου στην διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2022. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ήμασταν σίγουροι για τη σοβαρότητα της πρότασης από την αρχή, αλλά μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποιήσαμε και ένα ακόμη τηλεφώνημα το ίδιο απόγευμα, καταλάβαμε ότι αυτό ήταν κάτι που μπορούσαμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ήθελε απλώς να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας για να συνεισφέρουμε μαζί για την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Amanda

H Amanda με τους στενούς της συνεργάτες αποφάσισαν να το κρατήσουν μυστικό από όλους, ακόμα και από την ίδια της την δισκογραφική, αφού δεν ήθελαν να νοιώσουν την οποιαδήποτε πίεση. Η συνέχεια είναι γνωστή. Μαζί με τον παραγωγό της, Bjørn-Helge Gammelsæter, κατά τη διάρκεια του τραγουδιού ετοίμασαν το πρώτο demo του τραγουδιού και το φθινόπωρο το έστειλαν στην ΕΡΤ, καταλήγοντας μετά από λίγους μήνες να είναι αυτή που κέρδισε το εισιτήριο για το Τορίνο και την σκηνή της Eurovision.

Η συμβολή του Eurovisionfun

Πίσω από αυτά τα γεγονότα με πολλή χαρά και περηφάνεια μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται και ο δικός μας δάκτυλος. Κατά την προσφιλή μας τακτική, κάθε καλοκαίρι προτείνουμε κάποιους καλλιτέχνες για την επόμενη ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision. Στις 7 Ιουνίου, φιλοξενούμε άρθρο με την Amanda, παρουσιάζοντας την για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, αλλά εξηγώντας και γιατί θα την θεωρούσαμε μία πολύ καλή υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της χώρας μας.

Την πρόταση μας αυτή, στείλαμε και στο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται η Amanda στην συνέντευξη της, το οποίο αμέσως ενθουσιάστηκε με την ιδέα και προχώρησε στις συζητήσεις με την ίδια και τον μάνατζερ της, στην κατάθεση πρότασης στην ΕΡΤ για τον διαγωνισμό.

Όλα τα παραπάνω φυσικά αποδεικνύουν πως, πολλές φορές ένα ασήμαντο φαινομενικά γεγονός, όπως ήταν η δική μας πρόταση το καλοκαίρι για την Amanda, μπορεί τελικά να φέρει τέτοια αποτελέσματα. Περίτρανα επιβεβαιώνεται πως πρέπει πάντοτε να κυνηγάμε τα όνειρα μας, όσο άπιαστα και αν φαίνονται εξ αρχής.

Amanda Tenfjord Georgiadis ERT

Η Amanda για το τραγούδι της

Στην ίδια συνέντευξη η Amanda μιλά και για το τραγούδι της, το οποίο όπως χαρακτηριστικά δηλώνει αγαπά πολύ.

Είναι ένα είδος μπαλάντας. Νοιώθω πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Η εκπρόσωπος μας στον διαγωνισμό, προσθέτει πως είναι φαν της Eurovision από μικρό παιδί, ενώ θυμάται πάντοτε τις οικογενειακές μαζώξεις τη βραδιά του τελικού, με ελληνικά εδέσματα, να ζητωκραυγάζει για κάθε βαθμό στην Ελλάδα.

Παρακολουθώ τη Eurovision κάθε χρόνο από τότε που ήμουν παιδί. Είχαμε μια παράδοση στο σπίτι, καλούσαμε πάντα πολλούς φίλους και κάναμε ένα πραγματικό πάρτι με ελληνικό φαγητό και υπέροχες ζητωκραυγές. Επίσης, ο καθένας είχε τη δική του φόρμα και δίναμε βαθμούς σε όλες τις συμμετοχές. Πάντα επευφημούσα την Ελλάδα και πιστεύω ότι είναι υπέροχο που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Με δέος θα ανέβω στη σκηνή στο Τορίνο. Ανυπομονώ πολύ, θα είμαι ο εαυτός μου, αλλά φοβάμαι και λίγο. Αυτό είναι απίστευτα μεγάλο!

Φυσικά για όλα τα νέα της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2022 δεν έχετε παρά να παρακολουθείτε σταθερά το Eurovisionfun!

Πηγή: NRK
9 ΣΧΟΛΙΑ
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Οχι…επειδη θέλουμε να είμαστε ακριβεις. Στην περίπτωση της Στεφανιας, όπως είχαμε γράψει, γνωρίζαμε το ενδιαφέρον της για τον διαγωνισμο κ απλα ήμασταν οι πρώτοι που της προβάλαμε. Στην περίπτωση της Αμάντας, ήταν ξεκάθαρα πρόταση δικής μας, που απλά άρεσε.

      Απάντηση
  1. Tina
    Tina says:

    Αυτο δειχνει οτι υπηρχε πιο θετικη προδιαθεση απεναντι στη συμμετοχη της ο καθενας οπως και στην περιπτωση του good job nicky χρησιμοποιησε τις γνωριμιες του για να προωθησει καλυτερα την συμμετοχη του η επιτροπη αποφασισε και εγω μεχρι την ημερα που θα ακουστει το τραγουδι θα ειμαι επιφυλακτικη γιατι οι μπαλαντες με κερδιζουν δυσκολα γιατι οι πιο πολλες ειναι μονοτονες χωρις καποιο ιδιαιτερο μουσικο ηχοχρωμα .Μακαρι αυτη να ξεχωρισει.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Γιατί υπήρχε θετική προδιάθεση για την συμμετοχή της; Αυτός που της είπε να συμμετάσχει δεν είχε σχέση με την ΕΡΤ, είναι απλά άνθρωπος του χώρου, που εντόπισε τις προοπτικες της.

      Απάντηση
    • Maria
      Maria says:

      Τίνα, δεν μας ενδιαφέρει αν θα αρέσει σε σένα το τραγούδι. Σκοπός είναι να αρέσει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους που θα ψηφίσουν. Και να μη σε κερδίσει εσένα, μικρό το κακό.

      Απάντηση
  2. tina
    tina says:

    Ειμαι επιφυλακτικη με τις μπαλαντες γιατι και το τραγουδι της μαριας ελενας κυριακου και της ντουσκα ειχα μια αισθηση οτι δεν θα πανε καλα οπως και αποδειχτηκε οι κοπελες πηραν καλη κριτικη για την φωνη τους αλλα οχι την αναλογη βαθμολογια

    Απάντηση
  3. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Του χρόνου δεν στέλνετε κανένα μήνυμα και στην Marina Lambrini Diamandis <3 <3 <3? Ποτέ δεν ξέρεις… χαχαχα Μισή Ελληνίδα είναι κ αυτή, ταλεντάρα είναι

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *