Ελλάδα: Το Ερεβάν ας είναι αφορμή και αιτία για επιστροφή μας στην Junior Eurovision!

Συντομότερα ίσως από ποτέ, η EBU και η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας, που ήταν η νικήτρια της Junior Eurovision 2021, ανακοίνωσαν πως ο διαγωνισμός το 2022 θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχει η νικήτρια χώρα να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση! Στην επετειακή έκδοση του παιδικού διαγωνισμού της Eurovision για τα 20 χρόνια ζωής του θεσμού, η ΕΡΤ που ήταν από τις χώρες που συμμετείχαν στην πρώτη Junior Eurovision το 2003, αξίζει να επιστρέψει και σε αυτή την μουσική γιορτή της Ευρώπης!

Στις 15 Νοεμβρίου του 2003, 16 χώρες διαγωνίζονται στο Forum της Κοπεγχάγης, στην παρθενική Junior Eurovision. Πρώτος εμφανίζεται στην σκηνή ο μικρός Νικόλας Γιαννόπουλος, ερμηνεύοντας με σκέρτσο και περίσσιο παιδικό νάζι το τραγούδι του, Φίλοι Για Πάντα, κερδίζοντας την όγδοη θέση.

Μέχρι το 2008 ακολούθησαν άλλες πέντε συμμετοχές, ενώ έκτοτε η ΕΡΤ κάθε χρόνο αποφασίζει την αποχή από τον διαγωνισμό, επικαλούμενη άλλοτε την οικονομική κρίση, άλλοτε το χαμηλό ενδιαφέρον του κοινού και άλλοτε την πανδημία.

Τώρα όμως και με βάση το νέο πρόσωπο που δείχνει η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια και μετά την νίκη της φίλης Αρμενίας, νομίζουμε πως είναι η καταλληλότερη στιγμή η Ελλάδα να επιστρέψει. Εξάλλου όπως αναφέρουμε και παραπάνω το 2022 είναι μία ειδική χρονιά, αφού είναι τα γενέθλια της Junior Eurovision για τα 20 χρόνια ζωής! Ποια λοιπόν θα ήταν καταλληλότερη στιγμή από αυτή; Οι Αρμένιοι αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας και η επιστροφή της στον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στο Ερεβάν, θα ήταν κυριολεκτικά το κερασάκι της τούρτας για αυτούς.

Όσο αφορά τώρα τον τρόπο επιλογής, η ΕΡΤ θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα παιδικό σόου ταλέντων ή την υιοθέτηση ενός φορμάτ όπως το The Voice Kids, για την επιλογή του εκπροσώπου μας και στην συνέχεια να απευθυνθεί σε γνωστούς συνθέτες για την δημιουργία του τραγουδιού. Το ίδιο πραγματοποιούν χώρες που πετυχαίνουν πολύ καλά αποτελέσματα στην Junior Eurovision, δίνοντας την ευκαιρία σε νεαρά ταλέντα να γίνουν γνωστά στο κοινό και ταυτόχρονα γεμίζουν το τηλεοπτικό τους πρόγραμμα, πέρα από την τρίωρη σχεδόν μετάδοση του τελικού του διαγωνισμού.

Ελπίζουμε η διοίκηση και η διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ να πάρουν την μεγάλη απόφαση και να πούνε το ναι στην Junior Eurovision 2022, ώστε η σημαία μας να βρεθεί ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες που θα διαγωνιστούν εκεί, στην σημαδιακή 20η διοργάνωση.

Μέχρι τότε ας θυμηθούμε την καλύτερη θέση που έλαβε ποτέ η χώρα μας στην Junior Eurovision (6η), με τους Κάλλη Γεωργέλλη και Αλέξανδρο Χουντά το 2005:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision!

19 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αρχικά να πω ότι η συμμετοχή μας το 2005 άξιζε βραβείο! Πολύ ωραίο τραγούδι ειλικρινά. Θα χαρώ πάρα πολύ εάν επιστρέψουμε στο διαγωνισμό. Για να δούμε!!

    Απάντηση
  2. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Δεν ξέρω αν θα γυρίσουμε εμείς
    Το μόνο που ξέρω ότι μια χώρα που ήταν φέτος και πήγε και πολλή καλά το χρόνου δεν θα συμμετάσχει
    Όποιος κατάλαβε… Κατάλαβε

    Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Ας κάνει η ΕΡΤ έναν εθνικό τελικό για να προωθήσει την ελληνική μουσική και τους καλλιτέχνες που παλεύουν στην Ελλάδα κι ας αφήσει την παιδική Eurovision που δεν ενδιαφέρει κανέναν. Τώρα μας πήρε ο πόνος για τη φίλη Αρμενία, λες και πήγαμε όταν διοργάνωνε η φίλη Γαλλία.

    Απάντηση
      • Vangelis vt
        Vangelis vt says:

        Ενώ άλλοι έχουν καημό να πάμε στην παιδική Eurovision με θεαματικότητα μηδέν κόμμα κάτι και να ανακαλύπτουν ταλέντα στη Σκανδιναβία.

        Απάντηση
        • Miltos
          Miltos says:

          Εν τω μεταξύ το #JESC21 ήταν νούμερο ένα στο twitter την Κυριακή, με πολύ κόσμο να αναφέρεται σε επιστροφή της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Τώρα αυτό με την Amanda και την ξαφνική επίθεση στο site (δεν είμαστε και χαζοί, είναι εξόφθαλμη μπηχτή), που κολλάει δεν ξέρω..!

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Προέρχεται φιλε μου απο συγκεκριμένους κύκλους, που πέρσι η ΕΡΤ και η Dream Team τους χάλασε την μπουγάδα που είχαν έτοιμη για άπλωμα…Εν ολίγοις κράξιμο μέχρι ελεους κλπ κλπ. Σε όλα αυτα εμείς στεκόμαστε απέναντι…ξεκίνησαν ήδη το κράξιμο για του χρόνου, αυτη την φορά όμως θα μπούνε δια παντος στην τρύπα τους.

  4. MerryXmas
    MerryXmas says:

    Μακάρι να γυρίσουμε και εσείς μπορείτε σίγουρα να πιέσετε παιδιά. Είστε κοντά στην ΕΡΤ και μπορείτε να επηρεάσετε προς αυτή την κατεύθυνση. Γιάννη παρακολουθώ τα σχόλια σου από το greek forum και ειλικρινά πάντα είχες κάτι καινούριο να μας πεις, ειδικά την μέρα της ψηφοφορίας. Ξέρεις προφανώς τι εννοώ. Παρά το ότι έφυγες από εκεί συνεχίζουν και σε σχολιάζουν, όπως και την Dream Team φυσικά. Τώρα ξεκίνησαν νέες θεωρίες για αγορασμενη δεκατη θέση πέρσι και ενώ το είπαν ξεκάθαρα πλέον όλοι νίπτουν τα χέρια τους ότι αλλά εννοούσαν. Πόσο κόμπλεξ και κακία; Γιατί; Για ένα διαγωνισμό που πρέπει όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι μετά την περσινή μας επιτυχία. Συνέχισε έτσι με την ομάδα σου να μας ενημερώνετε και να στηρίζετε την ελληνική συμμετοχή.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Εννοείται πως θα συνεχίζουμε να σας ενημερώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε, αλλά και να πιέσουμε από πλευρά μας για την επιστροφή μας στην Junior Eurovision. Τώρα όσο αφορά τα άλλα που αναφέρεις για το forum… φεύγοντας τους είχα αφήσει ένα βιντεάκι με την αξέχαστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και το περιστατικό στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου 5-10 γραφικοί στον εξωστη την αποδοκίμαζαν, ε κάπως έτσι είναι η κατάσταση στο εν λόγω φόρουμ. Προσπάθησα πολλές φορές να τους προειδοποιήσω πως πολλά από όσα γράφονται εκεί, πίσω από την ανωνυμία είναι συκοφαντικά, από ότι βλέπω μέχρι και σήμερα και όπως μου γράφεις και στο σχόλιο σου, δεν το έχουν λάβει ιδιαίτερα σοβαρά υπόψιν τους. Το ζήτημα είναι πως η ανοχή των εμπλεκόμενων, που είναι επαγγελματίες και σοβαροί άνθρωποι και έχουν και αυτοί υπομονή όπως όλοι μας, στερεύει κάποιες φορές και τότε πιθανόν να βρεθούν σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις, τέτοιες εκπλήξεις που ούτε η ανωνυμια στο φόρουμ θα τους σώσει. Αυτά από μένα και να τους ευχηθώ καλές γιορτές, γιατί ξέρω ότι μας διαβάζουν πολύ προσεχτικά και με περισσότερο μυαλό για το 2022.

      Απάντηση
  5. MerryXmas
    MerryXmas says:

    Το σχόλιο για το οποίο έγινε θέμα, τους απάντησα και φυσικά το αποτέλεσμα ήταν να με μπλοκάρουν. Βλέπεις εκεί δέχονται να μεταφέρουν σχόλια και γραφόμενα πχ από εδώ, αλλά τους ενοχλούν να μεταφέρουν τα όσα γράφονται εκεί:
    “Η παραμύθα της “αξιοκρατικής” περσινής δέκατης θέσης πάντως ακόμα βλέπω υποστηρίζεται με πάθος ….”
    Παραμύθι η περσινή δέκατη θέση, αρά fake και όχι αληθινή!
    “Και δυστυχώς φοβάμαι ότι όποιος δεν ανέβει στη βάρκα της Dream Team για να έχει πιθανότητες να πάει Eurovision για την Ελλάδα, για την ώρα είναι πνιγμένος από χέρι …και λυπάμαι αλλά καθόλου δεν πείθομαι για το αξιοκρατικό της επιλογής μας φέτος, η επιλογή ήδη από τον Ιούνιο της Dream Team πήγε τελικά”
    Αλλά και πάλι μετά σκίζουν τα ιμάτια τους πως δεν είπαν ότι η επιλογή ήταν στημένη…για να γελάς!
    “Και συγγνώμη αλλά προτιμώ έναν αξιοκρατικό πάτο σε συμμετοχή μας από μία αγορασμένη δεκάδα”
    Ουτέ εδώ όμως εννοούν τίποτα για φέτος, όπως μετά προσπαθούν να δικαιολογηθούν αφού έκανα ζήτημα το όλο ποστ! Πρόκειται περί φόρουμ που απλά σιχαίνονται την ΕΡΤ, σιχαίνονται την Dream Team και Γιάννη συγγνώμη που θα στο πω σιχαίνονται και εσένα…
    Εννοείται πως πριν με μπλοκάρουν πρόλαβα και έβγαλα φωτογραφίες όλα αυτά τα σχόλια, τα οποία βρίσκονται στα χέρια των ενδιαφερόμενων, κάποια στιγμή αυτή η αθλιότητα πρέπει να σταματήσει και όποιος αναφέρει δημόσια τέτοια κατηγορίες, να προσκομίζει και αποδείξεις, αλλιως να το βουλώνει.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Χωρίς να ξέρω ποιος έκανε το παραπάνω σχόλιο, φαντάζομαι με βεβαιότητα ποιος είναι. Άκου αγαπητέ φίλε, το πρόβλημα κάποιων (μεταξύ αυτών και του προσώπου που έγραψε το σχόλιο), είναι πως καποτε ήταν μεταξύ των άνθρωπων που είχαν σχέση με την ΕΡΤ και όσους ήταν στην αποστολή της. Οι άνθρωποι όμως αλλάζουν, όλα είναι κύκλος και η ομάδα που τώρα χειρίζεται τα του διαγωνισμού εμπιστεύεται άλλους ανθρώπους. Όπως είναι πιθανόν η ομάδα που θα είναι στα πράγματα σε 5 χρόνια να εμπιστεύεται άλλους. Αυτό δεν μπορούν όλοι να το δεχθούν και βγάζουν δυστυχώς απωθημένα, κακίες και φυσικά όπως αυτό που μας παραθέτεις συκοφαντίες. Δεν θα μπω να σχολιάσω κάτι απο αυτά που λεει, δεν μου προκαλούν εντύπωση. Λέγονται πολλά τέτοια σε αυτό το φόρουμ και ήταν και ο λόγος που διαπληκτίστηκα και έφυγα, στην συνέχεια με απέκλεισαν βέβαια. Γενικά δέχονται μόνο απόψεις οι οποίες έχουν αρνητική διάθεση σε ΕΡΤ, Φωκά, Κοντόπουλο, Κοκοτό κοκ. Όσοι τυγχάνει να έχουν διαφορετική άποψη αργά ή γρήγορα βρίσκονται εκτός και ένας ακόμη αναγνώστης μας είχε σχολιάσει αντίστοιχη περίπτωση με εσένα. Θα πω μόνο το εξής: Ακόμα και μετά το τέλος του διαγωνισμού όλοι αυτοί (που προέβλεπαν αποτυχία και μια επανάληψη Demy), θεωρούσαν ερασιτεχνική την όλη παρουσία μας, θέλοντας να εμφανίσουν ως επαγγελματικές συμμετοχές που οι καλλιτέχνες δεν πάτησαν νότα, ξέχασαν την μισή χορογραφία και άλλα τέτοια ωραία. Για αυτό σου λέω δεν αξίζει να δίνεις σημασία στα όσα λέγονται εκεί. Άσε που οι υποτιθέμενοι γνώστες μεταφέρουν λανθασμένες πληροφορίες συνεχώς. Για παράδειγμα παρουσίαζαν ως δεδομένη επιλογή τον GJN, όταν για όσους πραγματικά γνώριζαν για πάρα πολλούς λόγους που δεν είναι προς δημοσίευση τουλάχιστον για την ώρα, τα δύο φαβορί ήταν άλλοι καλλιτέχνες. Τα ίδια ισχύουν και για όσα αναφέρουν για την Κύπρο, πως κ καλά παιζει να πάει η Καλομοίρα, όταν αυτό δεν είναι ούτε καν σαν σενάριο στο μυαλό των ανθρώπων της κυπριακής συμμετοχής. Πράγματι δυστυχώς πίσω από το επιχείρημα πως λένε την γνώμη τους, αναφέρουν και πολλά συκοφαντικά πράγματα, κάποια μόνο είναι αυτά που αναφέρεις. Στο παρελθόν έχουν πει χειρότερα. Σου ξανα λέω όμως, πως η υπομονή κάποια στιγμή τελειώνει και τότε θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις για αυτούς. Η ανωνυμία δεν σημαίνει πως μπορείς να λες ότι θες, χωρίς να υπάρχουν και συνέπειες. Κάποια στιγμή όταν θα έχω χρόνο θα θέσω το ζήτημα με άρθρο, νομίζω πως ήρθε η ώρα για αυτό. Welcome λοιπόν στο club και άστους να γαυγίζουν…το καραβάνι προχωρά!

      Απάντηση
      • Kostas
        Kostas says:

        Ας προσπαθήσω να μαντέψω…τα δυο φαβορί ήταν η Αμαντα και ο κοζας, και ένας από τους λόγους που δεν ήταν ο gjn ένα από τα φαβορί ήταν η προσωπικότητα του και η υπεροψία του, χαρακτηριστικά που φάνηκαν τόσο στα βίντεο που προβλήθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ τόσο και στην συνάντηση της επιτροπής της ΕΡΤ μαζί του. (Δεν ξέρω τίποτα απλά υποθέτω) Πέφτω καθόλου μέσα ;

        Απάντηση
  6. MerryXmas
    MerryXmas says:

    Ακριβώς Γιάννη, έχει παραγινει το κακο επειδή είναι ανεξέλεγκτοι και θεωρούν ότι κανείς δεν θα ασχοληθεί σοβαρά μαζί τους, αλλά μέχρι πότε; Δεν πρέπει κάπως να μπει μια τελεία; Μπορεί ο οποιοσδήποτε ανώνυμα να γράφει όλα αυτά και να ρίχνει λάσπη για αγορασμενη δέκατη θέση κλπ;

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Δεν έχεις άδικο αγαπητέ, αλλά δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι έτσι έχουν μάθει. Σου είπα όμως δεν τους δίνει και κανείς σημασία..5 γραφικοί είναι που βαυκαλίζονται μεταξύ τους παριστάνοντας τους γνώστες. Αστούς η πορεία των πραγμάτων και φέτος θα τους διαψεύσει.

      Απάντηση
  7. Stavros
    Stavros says:

    Ποτε μου δε καταλαβα για ποιο λογο να υπαρχει Junior Eurovision. Παντως ετσι κι αλλιως και να συμμετασχουμε το ενδιαφερον μηδαμινο θα ειναι. Μονο οι φανατικοι φανς θα κάτσουν ενα Σ/Κ να δουν την βραδια αυτη

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *