Ισπανία: Ακουστέ τα 14 υποψήφια τραγούδια του Benidorm Fest 2022!

O ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας δημοσιοποίησε σήμερα στο YouTube τα υποψήφια τραγούδια του Benidorm Fest 2022. 14 διαγωνιζόμενοι θα διεκδικήσουν την νίκη στο Benidorm Fest 2022, το φεστιβάλ της Ισπανίας που επέστρεψε, μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε τα 14 υποψήφια τραγούδια τους για Benidorm Fest 2022 (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

Benidorm Fest: Τρόπος Διεξαγωγής

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το Benidorm Fest χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Στη διαδικασία επιλογής θα υπάρχουν δύο ημιτελικοί από επτά συμμετοχές με τέσσερις από τον κάθε ένα να περνάει στη φάση του Μεγάλου Τελικού.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Το RTVE προχωρά σε αυτή την επιλογή θέλοντας να εξασφαλίσει πως το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει τα γούστα της πλειοψηφίας των Ισπανών με τον πιο πιστό δυνατό τρόπο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022.

Πηγή: RTVE

1 reply
  1. stavros
    stavros says:

    Ενταξει με διαφορά με έχει κερδίσει το “Postureo”. Το “Terra” και το “ΕCO” καπως με κάνουν να τα ξανακούσω αλλά μου φαίνονται επαναλαμβανομενα και δεν εννοω με θετικό τρόπο δηλαδή να έχουν hook.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *