Ισπανία: Η Luna Ki παραμένει στο Benidorm!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικό φορέας της Ισπανίας, RTVE, επιβεβαίωσε ότι η Luna Ki παραμένει στο Φεστιβάλ Benidorm, το οποίο  θα αποτελέσει την Ισπανική διαδικασία επιλογής για την Eurovision 2022.

H Luna Ki θα είναι σε θέση να διαγωνιστεί στο Φεστιβάλ Benidorm, αφού πορηγούμενως είχε βρεθεί σε κίνδυνο αποκλεισμού από την Ισπανική διαδικασία επιλογής για την Eurovision 2022. Ο λόγος ήταν ότι το τραγούδι της “Voy a morir” φαίνεται να είχε ερμηνευθεί σε συναυλία στην Βαρκελώνη στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020!!

Το RTVE ήρθε σε διαβούλευση με την EBU η οποία συνέστησε πως αν η Luna Ki κερδίσει στην εθνική επιλογή θα μπορεί να συμμετάσχει στην Eurovision 2022 στο Τορίνο.

Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με προηγούμενα παραδείγματα καλλιτεχνών που συμμετείχαν σε συναυλίες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Παραδείγματα τραγουδιών σε εθνικές επιλογές και στην Eurovision που ερμηνεύθηκαν σε συναυλίες πριν την προκαθορισμένη ημερομηνία από την οποία ένα τραγούδι μπορεί να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό είναι το “1944” της Ουκρανίας 2016 και το “Requiem” της Γαλλίας 2017.

Το 2021 η Ισπανία εκπροσωπήθηκε στο διαγωνισμό στο Ρόττερνταμ των Κάτω Χωρών από τον Blas Cantó με το τραγούδι “Voy a quedarme” το οποίο όμως περιορίστηκε στην 24η θέση με 6 βαθμούς, τους οποίους έλαβε από τις επιτροπές, ενώ στο κοινό ήταν μία από τις 4 χώρες που δεν έλαβαν βαθμούς από το κοινό (μαζί με Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία και Κάτω Χώρες).

Πιστεύεται πως με την νέα προσέγγιση στο θεσμό μέσω της αναβιώσης του Φεστιβαλ Benidorm, το Βασίλειο της Ιβηρικής θα έχει μία καλύτερη τύχη στον ερχόμενο διαγωνισμό. Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια.

Για όλα τα νέα σχετικά με την Ισπανία και τις υπόλοιπες 40 χώρες στη Eurovision 2022 μείνετε συντονισμένοι στο  Eurovisionfun.com

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *