Νορβηγία: Νέοι κανόνες για το Melodi Grand Prix 2022!

Νέους κανόνες φαίνεται να επιβάλει η διοργάνωση του Melodi Grand Prix φέτος με στόχο η εθνική επιλογή να θυμίζει περισσότερο το διαγωνισμό της Eurovision. Η επιβεβαίωση ήρθε από τους Stig Karlsen και Matias Carlsson ώστε να ταυτιστούν οι κανονισμοί με αυτούς της Eurovision από τη φετινή χρονιά.

Πρώτη και μεγάλη αλλαγή είναι το όριο των ατόμων που θα βρεθούν στη σκηνή του MGP το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνάει τα έξι και σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε ότι το μέγιστο τα προηγούμενα χρόνια ήταν τα 25 άτομα επί σκηνής!

Στη συνέχεια, ο Matias που ασχολείται με το σκηνοθετικό κομμάτι των υποψηφίων του MGP, αποκάλυψε την πρόθεση της EBU για να υπάρξουν περιορισμοί και κανόνες σχετικά με τα εφέ που θα χρησιμοποιούνται στην σκηνή της Eurovision διότι πολλά από αυτά επικαλύπτουν την ίδια την εμφάνιση. Το NRK επιθυμεί φέτος για πρώτη χρονιά να ενταχθούν και ειδικά εφέ στις ζωντανές εμφανίσεις των υποψηφίων αλλά πάντοτε με τον περιορισμό πως δε θα επισκιάζεται η επί σκηνής εμφάνιση και απόδοση των καλλιτεχνών.

Τέλος, στην ερώτηση για την ύπαρξη μιας ειδικής κριτικής επιτροπής στο MGP ώστε να ταυτιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας με αυτόν του διαγωνισμού, η διοργάνωση δεν ανέφερε κάποια περαιτέρω αλλαγή αλλά τόνισε πως θα έρθουν και άλλες αλλαγές οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι έτοιμες πριν το 2023.

Τα τραγούδια που θα είναι υποψήφια να εκπροσωπήσουν τη χώρα θα κυκλοφορήσουν στις 10 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Melodi Grand Prix 2022 θα διαγωνιστούν 21 υποψήφιοι και θα διαρκέσει έξι βδομάδες και συγκεκριμένα:

  • 15 Ιανουαρίου- Πρώτος Ημιτελικός
  • 22 Ιανουαρίου- Δεύτερος Ημιτελικός
  • 29 Ιανουαρίου- Τρίτος Ημιτελικός
  • 5 Φεβρουαρίου- Τέταρτος Ημιτελικός
  • 12 Φεβρουαρίου- Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας
  • 19 Φεβρουαρίου- Μεγάλος Τελικός

H τελευταία χρονιά που η Νορβηγία κατάφερε να μπει στη μεγάλη δεκάδα ήταν το 2019 με τους νικητές του κοινού Keiino και το “Spirit in the sky” οι οποίοι κατέληξαν στην έκτη θέση με 331 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη νορβηγική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *