Ρουμανία: 94 καλλιτέχνες κατέθεσαν συμμετοχή για το Selecţia Naţională 2022!

Χθες 19 Δεκεμβρίου έληξε η περίοδος υποβολής τραγουδιών για συμμετοχή στον εθνικό τελικό, της Ρουμανίας, Selecţia Naţională.

Σήμερα η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε πως 94 καλλιτέχνες, κατέθεσαν συμμετοχή για τον εθνικό τελικό, με το 40% να προέρχεται από ξένους είτε συνθέτες είτε ερμηνευτές.

Ανάμεσα τους βρίσκονται συμμετοχές από τη Ρουμανία τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Κροατία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Βουλγαρία.

Η project manager της Ρουμανίας για την Eurovision, Iuliana Marciuc, δήλωσε για την τόση μεγάλη συμμετοχή:

Χαίρομαι που πολλοί καλλιτέχνες, Ρουμάνοι και ξένοι, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόκληση που έχουμε ξεκινήσει και τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν. Νομίζω ότι η κριτική επιτροπή θα έχει ένα δύσκολο έργο τις επόμενες δύο ημέρες, όταν θα αποφασίσει τους καλλιτέχνες για τους ημιτελικούς της φετινής επιλογής. Σολίστ και συνθέτες που έχουν εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στη Eurovision, με εμπειρία σε αυτόν τον διαγωνισμό, επέστρεψαν, αλλά έχουμε και νέους καλλιτέχνες, καταξιωμένους ή λιγότερο γνωστούς, που έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν μια θέση στη σκηνή του μεγαλύτερου διαγωνισμού στον κόσμο. Είναι μια πραγματική ευκαιρία για όλους.

Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, μια κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από πέντε μέλη θα ακούσει όλα τα τραγούδια που θα έχουν υποβληθεί. Θα επιλεγούν συνολικά 45 τραγούδια, που θα προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της επιλογής. Τα αποτελέσματα αυτά θα ανακοινωθούν το αργότερο έως τις 23 Δεκεμβρίου.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της συμμετοχή της χώρας στην Εurovision 2022 αποτελείται από τους  Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur and Adrian Romcescu.

Αυτοί θα αποτελούν την κριτική επιτροπή των ειδικών σε όλα τα στάδια της Εθνικής Επιλογής, από το στάδιο της προεπιλογής έως τον μεγάλο τελικό.

Τα περισσότερα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένα με τη Selectia Nationala ή με  τον θεσμό της Eurovision. Η Alexandra Ungureanu διαγωνίστηκε στη Selectia Nationala το 2003 με το “Make This Love Come True”. Ο Randi ήταν ένας από τους ιδρυτές του επιτυχημένου ποπ συγκροτήματος Morandi, ο οποίος διαγωνίστηκε στη Selectia Nationala το 2007. Ο Adrian Romcescu ήταν ο μαέστρος για τη Ρουμανία στη Eurovision του 1998, όταν η εκλιπούσα Mălina Olinescu εκπροσώπησε τη χώρα της. Και ίσως το πιο γνωστό όνομα στους οπαδούς της Eurovision στη λίστα είναι ο Cristian Faur – συνθέτης δύο πολύ επιτυχημένων ρουμανικών συμμετοχών στη Eurovision – το “Let Me Try” από τη Luminita Anghel & Sistem το 2005 και το “It’s My Life” για τον Cezar το 2013.

Το φορμάτ

  • Και τα 45 τραγούδια θα διαγωνιστούν σε έναν Ημιτελικό, αποτελούμενο από δύο μέρη.
  • Από τις 5 έως τις 10 Φεβρουαρίου, η κριτική επιτροπή και το κοινό θα μπορούν να ψηφίζουν διαδικτυακά για τις αγαπημένες τους συμμετοχές.
  • Από τα 45 τραγούδια, η κριτική επιτροπή θα επιλέξει 15 τραγούδια για να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος του Ημιτελικού, ενώ το κοινό θα επιλέξει πέντε τραγούδια, μέσω της σελίδας της Ρουμανίας για την Eurovision στο Facebook.
  • Στις 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ένας Ημιτελικός, με τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις των 20 τραγουδιών που θα έχουν επιλεγεί. Εκεί μια κριτική επιτροπή θα επιλέξει δέκα τραγούδια για να περάσουν στον τελικό, ενώ θα ανακοινώνονται και οι βαθμοί της κάθε συμμετοχής.
  • Στον Τελικό του Selecţia Naţională, ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη Ρουμανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας, θα καθοριστεί με συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και κριτικής επιτροπής.

Η Ρουμανία θέλει διακαώς ένα καλό αποτέλεσμα στην επερχόμενη διοργάνωση, καθώς έχει να βρεθεί στον Μεγάλο Τελικό από το 2017. Τότε την χώρα εκπροσώπησαν οι Ilinca ft. Alex Florea με το τραγούδι “Yodel It!”, όπου κατέκτησαν την 7η θέση με 282 βαθμούς.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: TVR

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *