Τσεχία: Ανακοινώνει σήμερα τον καλλιτέχνη και το τραγούδι της για το Τορίνο!

Η πιο μεγάλη ώρα για την τσεχική αποστολή έφτασε. Σήμερα θα γίνει γνωστός ο καλλιτέχνης και το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η Τσεχία τον ερχόμενο Μάιο στην Ιταλία.

Ο μεγάλος νικητής του ESCZ θα είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η επιλογή αυτή θα προκύψει από τα επτά τραγούδια, τα οποία και αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η τσεχική ραδιοτηλεόραση.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους είναι οι εξής (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Annabelle – Running Out Of Freakin Time
  2. Elis Mraz – Imma Be
  3. Jordan Haj & Emma Smetana – By Now
  4. GIUDI – Jezinky
  5. Skywalker – Way Down
  6. The Valentines – Stay or Go
  7. We Are Domi – Lights Off

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τσεχικού εθνικού τελικού εδώ ή εδώ στις 21.30 ώρα Ελλάδας.

Η διαδικασία της επιλογής

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η διαδικασία ήταν μια διαδικτυακή επιλογή με την ψηφιακή ψηφοφορία να ανοίγει την επομένη μέρα της κυκλοφορίας των τραγουδιών και να παραμένει ανοιχτή για μια εβδομάδα, δηλαδή από τις 7 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Την επόμενη μέρα, δηλαδή σήμερα, θα αποκαλυφθεί ο εκπρόσωπος της Τσεχίας, για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήθελαν να ολοκληρώσουν την επιλογή τους το συντομότερο δυνατό, ώστε ο νικητής να μπορεί να προετοιμάζεται για τον Μάιο από τις αρχές του νέου έτους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι καλλιτέχνες δεν θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές του με μουσικά βίντεο, αλλά θα πρέπει να ηχογραφήσουν μια ζωντανή εμφάνιση στα στούντιο της Τσεχικής Τηλεόρασης. Ο νικητής θα καθοριστεί από το 50% μίας διεθνούς κριτικής επιτροπής, 25% από το τσέχικο κοινό και 25% από το διεθνές.

Η Τσεχία στον διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision. Έκανε το ντεμπούτο της το 2007 όπου τερμάτισε μόλις στην τελευταία θέση του ημιτελικού και μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων έκανε ένα διάλειμμα απ’ τον διαγωνισμό από το 2010 μέχρι το 2014, για να επιστρέψει το 2015. Από το 2016 έως το 2021, έχει βρεθεί τρεις φορές στον Τελικό, με καλύτερη θέση την έκτη όταν την χώρα εκπροσώπησε ο Mikolas Josef με το τραγούδι “Lie to Me”.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τσεχική συμμετοχή στην Eurovision 2022.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *