Άγιος Μαρίνος: Τα μέλη της επιτροπής του Una Voce Per San Marino!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αγίου Μαρίνου, RTVSM, δημοσίευσε τα ονόματα της επταμελούς επιτροπής η οποία θα διαλέξει τους φιναλίστ από την κατηγορία Emerging Artists . Η επιτροπή θα διαλέξει τους 9 καλλιτέχνες που μαζί με τους ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες θα διεκδικήσουν στον τελικό του Una Voce Per San Marino την εκπροσώπηση της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας, στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το RTVSM παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι τρείς πρώτοι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν από την επιτροπή θα λάβουν βραβεία αξίας 1000€, 2000€ και 7000€ αντιστοίχως.

Τα μέλη της επιτροπής είναι:

Emilio Munda: παραγωγός, συνθέτης και αρθρογράφος για καλλιτέχνες του Φεστιβάλ San Remo όπως οι Il Volo (όπου κέρδισε βραβείο για το Musica che resta το 2019), Umberto Tozzi, Francesco Renga, Nina Zilli, Dear Jack και πολλοί άλλοι. Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς ακόμη καλλιτέχνες στο The Voice και στο X-Factor. Πολύ εντυπωσιακό δεδομένου ότι είναι μόλις 39 ετών!

Nabuk: παραγωγός και μουσικός για καλλιτέχνες όπως οι Eros Ramazzoti, Giorgia, Gianni Morandi και Ambra Angiolini. Έχει συνθέσει soundtrack για ταινίες και ντοκιμαντέρ για Rai, Mediaset, Netflix και Sky στην Ιταλία, καθώς και παραγωγή κομματιών Pop-Dance House για πολλά χρόνια.

Maurizio Raimo : μάνατζερ και παραγωγός δίσκων που έχει συνεργαστεί με τους Raquel Welch, Loredana Bertè, Notre Dame de Paris και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 για να αναφέρουμε μερικούς. Έχει διατελέσει και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας στο Βατικανό!

Mimmo Paganelli: είναι μουσικός παραγωγός και σύμβουλος, καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στην EMI. Έχει συνεργαστεί με τους Rino Gaetano, Mia Martini και Renato Zero για την RCA, καθώς και με τους Vasco Rossi, Ivano Fossati, Tiziano Ferro και Stadio για την EMI (μεταξύ πολλών άλλων).

Roberta Faccani : έχει ένα υπόβαθρο στο μουσικό θέατρο και τo σπικάζ. Είναι επίσης ιδρύτρια της La Fabbrica del Cantante Actore, η οποία διδάσκει τραγούδι, και της εταιρείας Bandidos Records.

Roberto Costa : είναι άνθρωπος με πολλά ταλέντα – από μπασίστας έως ηχολήπτης, ακόμη και ενορχηστρωτής και παραγωγός καλλιτεχνών όπως οι Lucio Dalla, Stadio και Luciano Pavarotti! Ο Roberto έχει γράψει και παράξει μουσική για τον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση.

Steve Lyon : είναι μηχανικός ήχου και παραγωγός από το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Depeche Mode, Sir Paul McCartney, Reamonn, Marco Guazone, Laura Pausini και Eros Ramazzotti. Έχει κερδίσει πολλούς πλατινένιους και χρυσούς δίσκους και δύο Latin Grammy.

Απ’ό,τι βλέπουμε λοιπόν ο Άγιος Μαρίνος έχει βάλει τις μηχανές στο φουλ για τον επόμενο Διαγωνισμός της Eurovision. Πέρσι η χώρα εκπροσωπήθηκε για δεύτερη φορά από τη Senhit και τον Αμερικανό ράπερ παγκοσμίου φήμης Flo Rida με το τραγούδι Adrenalina . Παρά τη μεγάλη απήχηση στους fans του διαγωνισμού, η χώρα, ενώ κατάφερε να προκριθεί για μία ακόμα φορά στον Μεγάλο Τελικό, εκεί περιορίστηκε στην 22η θέση με 50 βαθμούς.

Η καλύτερη θέση που έχει λάβει μέχρι τώρα η χώρα στο διαγωνισμό είναι η 19η με 77 βαθμούς το 2019, με τον Serhat και το ρυθμικό Say Na, Na, Na ( στο κοινό μάλιστα κατάφερε να βρεθεί στη 10η θέση του Μεγάλου Τελικού). Θεωρείτε πως με τη νέα αυτή προσέγγιση η χώρα θα συνεχίσει το σερί των προκρίσεων και θα πετύχει ένα υψηλότερο πλασάρισμα; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun.com για όλα τα νέα σχετικά με τον Άγιο Μαρίνο και τις υπόλοιπες 4ο χώρες του ερχόμενο διαγωνισμού.

Πηγή: ESC Bubble

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *