Αλβανία: Με την Ronela Hajati και το “Sekret” στην Eurovision 2022!

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε το Festivali i Këngës 60 με μεγάλη νικήτρια την Ronela Hajati με το τραγούδι Sekret.

Πηγή: RTSH

Για μία ακόμη χρονιά η δημόσια τηλεόραση της Αλβανίας (RTSH) επέλεξε την συμμετοχή της στην Eurovision μέσα από το FiK.  O μεγάλος τελικός πραγματοποιήθηκε στο Pallati i Kongreseve στα Τίρανα, με παρουσιαστές τους  Ardit Gjebrea, Jonida Maliqi, Xhemi Shehu, Klevi Kadilli και Isli Islami, οι 17 καλλιτέχνες που κατάφεραν να φθάσουν στον τελικό έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να διεκδικήσουν την ψήφο της κριτικής επιτροπής και την νίκη στο φεστιβάλ, που θα τους έδινε το εισιτήριο το Μάιο για το Τορίνο.

Πηγή: RTSH

Οι 17 φιναλίστ ήταν:

  1. Olimpia Smajlaj – “Dua”
  2. Denis Skura – “Pse nuk flet, mama?”
  3. Kelly – “Meteor”
  4. Sajmir Çili – “Nën maskë”
  5. Ester Zahiri – “Hijena”
  6. Kastro Zizo – “Kujë”
  7. Urban Band – “Padrejtësi”
  8. Gjergj Kacinari – “Në ëndërr mbete ti”
  9. Evi Reci – “Me duaj”
  10. Mirud – “Për dreq”
  11. Endri & Stefi – Triumfi i jetës”
  12. Ronela Hajati – “Sekret”
  13. Shega – “Një”
  14. Janex –“Deluzional”
  15. Alban Ramosaj – “Theje”
  16. Eldis Arrnjeti – “Refuzoj”
  17. Rezarta Smaja – “E jemja nuse”

Στο Φεστιβάλ υπήρχαν αρκετοί καλεσμένοι ένα από αυτούς ήταν η περσινή νικήτρια, Αnxhela Peristeri, που ερμήνευσε το τραγούδι της Karma. Προηγούμενοι εκπρόσωποι της Αλβανίας τραγουδήσαν νικητήρια τραγούδια της Eurovision και φυσικά ένα από αυτά ήταν και το My Number One της Έλενας Παπαρίζου.

Πηγή: RTSH

Αποτελέσματα:

Tα αποτελέσματα στο Festivali i Këngës 60 καθορίστηκαν αποκλειστικά από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής.

Την Κριτική επιτροπή αποτελούσαν:

  • Anxhela Peristeri
  • Agim Doçi
  • Anxhela Faber
  • Osman Mula
  • Rozana Radi
  • Olsa Toqi
  • Olti Curri

To βραβείο της Συμφωνικής ορχήστρας RTSH (Ferdinand Deda) έλαβαν οι Endri & Stefi με το τραγούδι “Triumfi i jetës”.

Πηγή: RTSH

Oπως κάθε χρόνο έδωσαν το βραβείο των Τιράνων όπου το πηρέ η Rezarta Smaja  με το τραγούδι “E jemja nuse” .

Την 3η θέση κατέκτησαν ο Eldis Arrnjeti με το τραγούδι  “Refuzoj” και η Rezarta Smaja με το τραγούδι “E jemja nuse”, την 2η θέση ο Alban Ramosaj με το τραγούδι “Theje” και μεγάλη νικήτρια του Festivali i Këngës 60 η Ronela Hajati, με το τραγούδι Sekret.

Ποια είναι η Ronela Hajati;

Η Ronela Hajati γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1989 στα Τίρανα, γνωστή και ως Ronela, είναι Αλβανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και χορεύτρια. Δείχνοντας ενδιαφέρον για τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία, η Ronela σπούδασε τόσο μπαλέτο όσο και πιάνο και συμμετείχε τόσο σε διάφορους διαγωνισμούς τραγουδιού και χορού πριν ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική. Η Ronela διακρίνεται για την ευελιξία της στη μουσική, το στυλ και την ερμηνεία. Συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς αλβανικού τραγουδιού και χορού, όπως το Top Fest και το Kënga Magjike. Πολλά τραγούδια της έγιναν μεγάλες επιτυχίες, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Η Αλβανία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Το 2022 θα έχουμε την 19η συμμετοχή της Αλβανίας στον διαγωνισμό, που έκανε ντεμπούτο το 2004, με την Anjeza Shahini και το The Image Of You”, που έφτασε στην τιμητική έβδομη θέση! Το RTSH έδειξε ενδιαφέρον για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και το 2003. Ωστόσο, τρεις ακόμη χώρες έκαναν το ντεμπούτο τους εκείνο το έτος και η Αλβανία δεν είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Τα επόμενα χρόνια κατάφερε να προκριθεί δέκα φορές στον τελικό και άλλες επτά να μείνει στον ημιτελικό.

Η καλύτερη θέση που κέρδισε ήταν το 2012 με την Rona Nishliu και το Suus. Τα τελευταία τρία χρόνια καταφέρνει να προκρίνεται στον τελικό και προφανώς θέλει να συνεχίσει το σερί της.

Παρακάτω δείτε την νικητήρια εμφάνιση της Ronela Hajati, με το τραγούδι Sekret που θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision 2022:

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η τύχη της Αλβανίας στην Eurovision 2022;

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μπράβο στην Αλβανία, πολύ ωραίο τραγούδι! Διαφορετικό, αναδεικνύει την κουλτούρα τους πολύ μου αρέσει. Πιστεύω θα πάρει πολύ καλή θέση διότι είναι κάτι ξεχωριστό και η τραγουδίστρια έχει απίστευτη παρουσία στη σκηνή.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Το τραγούδι αρκετά μέτριο. Αν θέλουν κάτι καλό οι Αλβανοί θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά την παραγωγή του τραγουδιού, αλλά κυρίως την σκηνική παρουσίαση!
    Μου θύμισε πολύ έντονα την Ρουσλάνα σε μερικά σημεία του τραγουδιού.

    Με λίγα λόγια, μια αδιάφορη συμμετοχή είναι (για τα γούστα μου). Μάλλον, αν και είναι ακόμη νωρίς, δεν βλέπω να καταφέρνει τίποτα το αξιόλογο τον Μάιο, όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι.

    Απάντηση
  3. amalonelywizard
    amalonelywizard says:

    Λίγο αργά θυμήθηκε η αγαπητή Αλβανία να στείλει έθνικ ποπ. Είναι ένα παλιάς κοπής τραγούδι η όπως λέμε λαϊκά “παλικό”. Ένα τραγούδι για να περάσουμε καλά, μέχρι εκεί. Πιστεύω όμως πως η τραγουδίστρια θα σταθεί πολύ καλά στην σκηνή.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ήταν φανερό ότι είτε εκείνη θα κερδίσει είτε ο Alban. Προσωπικά ήθελα το theje αλλά στο live έχανε πολύ ενώ αντίθετα το sekter και η παρουσία και η φωνή της Ronela στο live αναβάθμιζαν πολύ ένα κατά τα άλλα, οκ τραγούδι. Περιέργως η Αλβανία μετά από αρκετά χρόνια, πλην του 2018, εγκαταλείπει το να στέλνει γυναικεία μπαλάντα. Το τραγούδι πάντως χρειάζεται ένα δυνατό revampγια να έρθει στο 2022, όσο γίνεται γιατί για την ώρα αν και πολύ δυναμικό, φέρνει σε συμμετοχή προ δεκαπενταετία. Η Ρονελα όπως είπα και πριν πολύ καλή και δυναμική επι σκηνής. Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  5. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Έχει προοπτική για κάτι πολύ δυναμικό επί σκηνής, αλλά μουσικά το τραγούδι είναι λίγο αχταρμάς.

    Καλή επιτυχία.

    Απάντηση
  6. T.R
    T.R says:

    Xekina orea melodika istera ginete wild dances kai Rouslana kai to halai. Den perimeno na pai kalitera apo proigoumenes simmetohes tous. Kai na perasi apo 18 kai kato. To revamp isos to kani ligo kalitero, alla sto paron stadio liges elpides.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *