Βόρεια Μακεδονία: Μέσα από το Eurosong 2022 η επιλογή για το Τορίνο!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, MRT, ανακοίνωσε πριν από λίγο την διεξαγωγή εθνικού τελικού για την Eurovision 2022.

Τα άσχημα αποτελέσματα της χώρας στον Διαγωνισμό, φαίνεται να δημιούργησαν την απόφαση να επιλεχθεί με νέο τρόπο η επόμενη συμμετοχή της χώρας τον Μάιο στο Τορίνο.

Ήδη από σήμερα, ξεκινάει η υποβολή συμμετοχών για το EUROSONG 2022, όπως και θα ονομάζεται η επιλογή, με την MRT, να αναζητά πρωτότυπες και σύγχρονες συμμετοχές. Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να υποβάλουν ολοκληρωμένες προτάσεις καθώς και τις τελικές μορφές των κομματιών που επιθυμούν να καταθέσουν.

Από αυτές η MRT, θα επιλέξει τουλάχιστον έξι συμμετοχές, που θα διαγωνιστούν στο EUROSONG 2022. Το κανάλι υπόσχεται μια διαφανή διαδικασία, με τις συμμετοχές να παρουσιάζονται ζωντανά στο κοινό και με το αποτέλεσμα να κρίνεται κατά 50% από τη διεθνή κριτική επιτροπή και 50% από το τηλεοπτικό κοινό της Βόρειας Μακεδονίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας όσον αφορά τους ερμηνευτές, ενώ οι δημιουργοί επιτρέπεται να είναι και από το εξωτερικό.

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχών λήγει στις 16 Ιανουαρίου 2022, ενώ ο ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις του, είτε εδώ eurosong.macedonia@gmail.com είτε στη διεύθυνση: Македонска Радио Телевизија, бул.Гоце Делчев бр.18, 1000 Скопје, Р. Северна Македонија, со назнака ЗА ЕВРОСОНГ 2022 (Μακεδονική Ραδιοτηλεόραση, Λεωφόρος Goce Delchev 18, 1000 Σκόπια, R. Βόρεια Μακεδονία, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟ EUROSONG 2022). Μπορείτε να δείτε τους κανόνες ΕΔΩ.

Η τελευταία φορά που η χώρα χρησιμοποίησε εθνικό τελικό, ήταν το 2015, όταν τη χώρα εκπροσώπησε ο Daniel Kajmakoski με το τραγούδι Autumn Leaves.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2022.

Πηγή: MRT

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *