Ελλάδα: Η ΕΡΤ ανακοινώνει σήμερα τον καλλιτέχνη για την Eurovision 2022!

Ήγγικεν η ώρα! Η ΕΡΤ με σχετικό τρέιλερ που κυκλοφορεί ήδη στον αέρα, μας ενημερώνει πως σήμερα θα ανακοινώσει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Μέσα από το Studio 4, όπως εξάλλου σας είχαμε ενημερώσει με σειρά προηγούμενων άρθρων μας, θα γίνει η πολυαναμενόμενη αποκάλυψη του ονόματος του καλλιτέχνη που θα σηκώσει την ελληνική σημαία το Μάιο στο Τορίνο. Την ανακοίνωση θα κάνει η Stefania, σε ζωντανή σύνδεση από την Ολλανδία!

Η επιλογή έγινε όπως ήδη γνωρίζετε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ επέλεξε μεταξύ 25 καλλιτεχνών και 40 περίπου τραγουδιών, τα πέντε καλύτερα με ισάριθμους ερμηνευτές. Αυτοί ήταν (αλφαβητικά):

    • Amanda Georgiadis Tenfjord
    • Good Job Nicky
    • Joanna Drigo
    • Lou is
    • Ηλίας Κόζας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision ERT (@eurovisionert)


Στην συνέχεια οι πέντε παραπάνω καλλιτέχνες αφού πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις στο ραδιομέγαρο, με την επιτροπή αλλά και την διοίκηση της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας περισσότερες λεπτομέρειες της πρότασης τους (σκηνική εμφάνιση, προώθηση του τραγουδιού, σχέδια για το βίντεο κλιπ κλπ) κατέληξε στην τελική της απόφαση, την οποία και θα μάθουμε σήμερα το απόγευμα.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους κάτωθι:

      • Δημήτρης Παπαδημητρίου, μουσικοσυνθέτης – Πρόεδρος
      • Μαρία Κοζάκου, διευθύντρια Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ, σχολιάστρια του διαγωνισμού της Eurovision
      • Φώτης Απέργης, διευθυντής ραδιοφωνίας ΕΡΤ
      • Πέτρος Αδάμ, μουσικός παραγωγός
      • Γιάννης Πετρίδης, μουσικός παραγωγός
      • Κωνσταντίνος Μπουρούνης, υπεύθυνος νεανικού προγράμματος της ΕΡΤ

Νωρίτερα από ποτέ και με περισσότερες ελπίδες και προσδοκίες ακόμη και από την φετινή χρονιά, ξεκινά το ταξίδι της για την Eurovision 2022 η ΕΡΤ, με μία ομάδα με όρεξη, διάθεση, αλλά πλέον και εμπειρία.

Ανυπομονούμε για την συνέχεια, εσείς;

Ποιος θα διαδεχθεί την αγαπημένη μας Stefania στην σκηνή της Eurovision;

Ραντεβού στις 16.00, στο Studio 4 για να μάθουμε την απάντηση!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

 

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μετά τη χθεσινή ηχογράφηση της Amanda, που μόλις λίγα δευτερόλεπτα κατάφεραν να με ταξιδέψουν, νομίζω ότι εκείνης το όνομα θα ακουστεί σήμερα… Εναλλακτικά του GJN. Οι υπόλοιποι 3 μάλλον έχουν μηδαμινές ελπίδες.
    Πραγματικά ελπίζω σε κάτι καλό, δεδομένου του ότι τα τραγούδια που απορρίφθηκαν και έχουν κυκλοφορήσει έστω και ως demo είναι το λιγότερο αξιοπρεπή!
    Ελπίζω για GJN ή Ananda!! Καλή μας επιτυχία.

    Απάντηση
  2. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Γιατί η Στεφανία? Μήπως θα δώσει τη σκυτάλη σε άλλη μια γυναίκα? Σε άλλη μια ομογενή από το εξωτερικό? Αν είναι όντως η Αμάντα θέλω ένα εξίσου ανατριχιαστικό κομματι όπως το kill the lonely! Kill kill kill the lonely … Καλή επιτυχία στο “διάδοχο”

    Απάντηση
  3. Manos
    Manos says:

    Κάτι μου λέει πως θα έχουμε έκπληξη και δεν θα είναι ο gjn, αλλά η Αμάντα. Ελπίζω πως οι φανς θα έχουν την ωριμότητα να μην ξεκινήσουν τις τοξικές επιθέσεις και να έχουν μάθει από τα φετινά. Θερμά συγχαρητήρια αγαπητό eurovisionfun γιατί για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι δεν αξίζει να διαβάζουμε κανέναν άλλο. Καλή επιτυχία Ελλάδα!

    Απάντηση
  4. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Σε προηγούμενο μου σχόλιο (πριν 1-2 εβδομάδες) κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων των 5 υποψηφίων είχα αναφέρει ότι από τα 5 άτομα, 2 από αυτά δεν έχουν star quality.

    Σκέφτηκα σήμερα, 1 1/2 ώρα πριν την ανακοίνωση του ονόματος να αναφερθώ λίγο περισσότερο ως προς αυτό. Οι 2 κοπέλες Lous is & Joanna Drigo είναι αυτές στις οποίες αναφερόμουν. Πιστεύω πως δεν έχουν τον μαγικό παράγοντα όπου κάποιος θα τις προσέξει. Δεν αντιλέγω πως έχουν μπορεί να έχουν πολύ όμορφες φωνές και ωραία τραγούδια, αλλά ως καλλιτεχνικές οντότητες δεν με έχουν μαγέψει και φοβάμαι πως δεν έχουν το καλλιτεχνικό εκτόπισμα για να σταθούν στη σκηνή του διαγωνισμού.

    Όσον αφορά τον Ηλία Κόζα, δεν θα πω πολλά λόγια μιας και είχαμε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε 1 φορά στον διαγωνισμό και είδαμε πόσο πολύ δυναμικός ήταν επί σκηνής.

    Το 1 άτομο το οποίο με εξέπληξε παααααρα πολύ ήταν η Αμάντα. Μου θύμισε κάτι από Νίκη Πόντε. Πιστεύω πως έχει να κάνει με την ευγένεια της, την καθαρότητα στο βλέμμα της η οποία κατ επέκταση καθρεφτίζει και την ομορφιά της ψυχής της. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Είδη μπορώ να φανταστώ χιλιάδες άτομα να στρέφονται επάνω της και να καθιλώνονται από αυτό το συγκλονιστικό πάκετο που έχει το οποίο συνδιάζει ομορφιά μαγική, ήθος και star quality. Την πιστεύω πάρα πολύ.

    Και έπειτα είναι ο Good Job Nicky ο οποίος επίσης πληρεί πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να πάει εξαιρετικά στον διαγωνισμό.

    Δεν ξέρω γιατί..αλλά γέρνω προς την Αμάντα. Την θέλω πολύ στον διαγωνισμό. Αλλα εννοείται πως αν επιλεκτούν Good Job Nicky ή Ηλίας Κόζα είναι και αυτοί “more than welcome”

    καλή επιτυχία σε όλους

    Απάντηση
  5. Tina
    Tina says:

    Ευχαριστη εκπληξη το οτι θα ανακοινωθει σημερα ο καλλιτεχνης που θα μας εκπροσωπησει εαν δεν επιλεγει ο good job Nicky θα ηθελα να ξαναπροσπαθησει την επομενη χρονια .

    Απάντηση
  6. KostasEV
    KostasEV says:

    Πολύ ευχάριστη έκπληξη αν και θεωρώ ότι θα μπορούσαν να το ανακοινωνόσουν σε κάποιο Χριστουγεννιάτικο show για λόγους μάρκετινγκ.
    Θεωρώ ότι θα είναι μεταξύ Αμαντα ή GJN γιατί έχουν πολύ δυνατές ομάδες από πίσω ( Φωκάς, Κοκοτός κτλ) ενώ θα έπρεπε να αναφερθούμε περισσότερο και στον Κοζα γιατί έσκισε στην Eurovision με μηδενικό μπατζετ, έφερε την καλύτερη θέση εδώ και μια δεκαετία σχεδόν και η εμφάνιση του ήταν πολύ δυναμική.
    Ποιος αποκλείει ότι δε θα σκίσει με ένα εξίσου καλό κομμάτι;
    Ίσως εστιάζουμε στους GJN και στην Αμάντα γιατί έχουν όλες τις προδιαγραφές για διεθνή καριέρα. Αγγλόφωνη σύγχρονη ποπ, μοντέρνα ματιά και το σημαντικότερο: φιλοδοξία.
    Θα ήθελα επίσης να ακούσω τα κομμάτια της Evangelia και της Joanne. Η Ευαγγελία μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει πολύ προσεγμένα κομμάτια, πχ το Φωτιά άνετα θα μπορούσε να σταθεί στην Eurovision ή αντίστοιχα η Joanne κέρδισε το Voice και είχε κομμάτι από τους καλύτερους δημιουργούς, τους Arcade.
    Μακάρι να επιλέγει ο καλύτερος, έχουν όλο τον απαραίτητο χρόνο να σκίσουν!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *