Ελλάδα: Η πιο αποκαλυπτική ανασκόπηση του 2021 για την Eurovision είναι εδώ!

Λίγες ώρες απέμειναν για τον ερχομό του 2022. Μπορεί η φετινή χρονιά να ήταν δύσκολη για όλη την ανθρωπότητα, αλλά για την χώρα μας όσο αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ήταν αφορμή για όλους εμάς τους φίλους του θεσμού να χαμογελάσουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τι πιο όμορφος τρόπος να αποχαιρετήσουμε λοιπόν το 2021 με μία ανασκόπηση για όλα όσα απασχόλησαν τους Έλληνες eurofans, με έναν όμως αποκαλυπτικό τρόπο. Εξάλλου γνωρίζετε τρία χρόνια τώρα πως αποκαλύψεις και eurovisionfun είναι δύο έννοιες ταυτόσημες. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, βάλτε μία κούπα καφέ και ανατρέξτε μαζί μας όλο το γιουροβιζιονικό έτος που πέρασε, μαθαίνοντας όμως και λεπτομέρειες που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

5/1: Μεταξύ δύο τραγουδιών είναι η τελική επιλογή της επιτροπής της ΕΡΤ, για την συμμετοχή μας στην Eurovision 2021. Αυτό που τώρα όμως μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι πως τα δύο τραγούδια που ήταν στην τελική κρίση της επιτροπής ήταν το Last Dance, που επιθυμούσε η καλλιτεχνική μας ομάδα, αλλά και το Inferno, ένα τραγούδι στο οποίο έδειχνε την προτίμηση του τα περισσότερα μέλη της επιτροπής. Τελικά, οι διευκρινήσεις του Φωκά Ευαγγελινού, ήταν αυτές που έδωσαν το προβάδισμα στο Last Dance. Μια επιλογή που αποδείχθηκε ορθότατη!

7/1: Η ΕΡΤ ανακοινώνει μέσω της εκπομπής φλΕΡΤ, πως το Last Dance είναι ο τίτλος της συμμετοχής μας, ενώ το eurovisionfun δίνει τις πρώτες πληροφορίες για την συμμετοχή μας.

11/1: Ο Φωκάς Ευαγγελινός δίνει τα πρώτα στοιχεία για την σκηνική εμφάνιση που σχεδίασε για την Stefania και το Last Dance. Η αλήθεια είναι πως την ιδέα για το green screen ο Φωκάς την δούλευε ένα ολόκληρο χρόνο, κάνοντας πολλές δοκιμές (κυρίως στο εξωτερικό), ώστε να είναι βέβαιος πως θα λειτουργήσει τηλεοπτικά.

14/1: Εξαιτίας της πανδημίας η τελική ηχογράφηση του Last Dance από την Stefania πραγματοποιείται στην Ολλανδία. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος μετέβη για τις ανάγκες της ηχογράφησης στην Ολλανδία. Το αποτέλεσμα κρίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους κάτι παραπάνω από θετικό. Αξίζει να αναφέρουμε μία ατάκα του Δημήτρη Κοντόπουλου στην Ιωάννα Μαλέσκου και στην συνέντευξη που της παραχώρησε από την Ολλανδία, καθ’ όσον ηχογραφούσε με την Stefania το Last Dance. Σε ερώτηση λοιπόν για το αν θα υπάρχει κ’αποιο ελληνικό στοιχείο στην συμμετοχή μας, ο γνωστός δημιουργός απάντησε:

Οι χορευτές στη σκηνή θα είναι Έλληνες, η ελληνική σημαία θα είναι παντού ελπίζω, όταν θα πάιρνουμε τους βαθμούς. Αυτό θα είναι το ελληνικό στοιχείο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

8/2: Με τον διάσημο Ρώσο μουσικό παραγωγό και ηχολήπτη, Andrew Konoplev, πραγματοποιεί ο Δημήτρης Κοντόπουλος την τελική μίξη του τραγουδιού. Επειδή ήμασταν από τους τυχερούς που ακούσαμε και την εκδοχή προ της τελικής μίξης, η διαφορά ήταν εντυπωσιακή. Ελπίζουμε σε ανάλογη τελική μίξη και για το τραγούδι της Amanda …

19/2: Ξεκινούν τα γυρίσματα του videoclip στην Αθήνα, ενώ η Stefania είναι από φωτογράφηση σε φωτογράφηση. Αυτό που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε για το videoclip, είναι πως η Stefania είχε μία πτώση από το άλογο που φοβόταν πολύ! Κάτι βέβαια που δεν φάνηκε καθόλου σε αυτό που εν τέλει είδαμε στις οθόνες μας.

22/2: Η Stefania αποκαλύπτει μέσα από κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 πως τα αποκαλυπτήρια του Last Dance θα γίνουν στις 10 Μαρτίου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

9/3: Η ΕΡΤ ανακοινώνει την δημιουργία ειδικής ενότητας Eurovision στο ERTFLIX, ενώ γνωστοποιεί και λεπτομέρειες για την επίσημη πρεμιέρα του Last Dance.

10/3: Το Last Dance δίνεται στην δημοσιότητα, κερδίζοντας τις καρδιές όλων από το πρώτο άκουσμα, ενώ το videoclip αφήνει πολύ θετικές εντυπώσεις σε όλους.

11/2: Οι Eurovision v-bloggers σχολιάζουν το Last Dance και εμείς δεν μπορούσαμε να μην επιλέξουμε τα καλύτερα!

12/3: Ο Βρεττός Βρεττάκος ανακοινώνεται πως θα ντύσει την Stefania για την σκηνή της Eurovision.

15/3: Πραγματοποιείται η (διαδικτυακή) συνάντηση των αρχηγών αποστολών. Η Σοφία Δρανίδου ανακοινώνεται πως είναι η νέα αρχηγός αποστολής της Ελλάδας.

15/3: Δημήτρης Κοντόπουλος και Stefania υπόσχονται on air πως θα φέρουν την Ελλάδα στο top10 μετά από 8 χρόνια. Υπόσχεση που τελικά εκπληρώνουν.

18/3: Ο Φωκάς Ευαγγελινός παρουσιάζει τους χορευτές που θα συνοδεύσουν την Stefania στην σκηνή του Ahoy Arena.

18/3: Όπως πρώτο αποκάλυψε το Eurovisionfun η ελληνική αποστολή ταξιδεύει στην Σόφια για τα γυρίσματα του live on tape video της συμμετοχής μας.

21/3: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για το live on tape video του Last Dance. 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

5/4: Ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής της Eurovision 2021 δηλώνει στην De Telegraaf πως μία χώρα σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κάτι στην σκηνή του διαγωνισμού που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά. Κακεντρεχείς και δύσπιστοι φυσικά αμφισβητούν τις πληροφορίες του Eurovisionfun πως το σχόλιο αυτό αφορά την Ελλάδα.

8/4: Η De Telegraaf αποκαλύπτει πως η Ελλάδα είναι αυτή που θα ρισκάρει στην σκηνή για κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά.

10/4: Η ενόχληση της ΕΡΤ που εκφράστηκε και μέσα από το άρθρο μας, για τις δηλώσει του Αρσένακου.

27/4: Η Stefania  ανακοινώνεται πως θα τραγουδήσει ζωντανά το Last Dance στο YFSF!

ΜΑΙΟΣ

2/5: Πρώτη ζωντανή εμφάνιση της Stefania και του Last Dance

7/5: Ο Μανώλης Γκίνης ανακοινώνεται από την ΕΡΤ πως θα δώσει το 12αρι της Ελλάδας.

9/5: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Ρότερνταμ.

10/5: Η πρώτη πρόβα του Last Dance βάζει τις βάσεις για το αποτέλεσμα της Stefania στο τοπ10.

13/5: Δεύτερη τεχνική πρόβα για την Ελλάδα.

14/5: Ο Blas Canto μετά από ερώτηση μας τραγουδά ζωντανά στην συνέντευξη τύπου το Last Dance.

20/5: Προκρίθηκε στον τελικό η Stefania και το Last Dance

22/5: Η Ελλάδα επιστρέφει στο τοπ10 του διαγωνισμού μετά από οχτώ χρόνια

23/5: Η ελληνική αποστολή επιστρέφει περιχαρής στην Αθήνα, ενώ η Stefania δηλώνει ξεκάθαρα πως επιθυμεί να επιστρέψει στον διαγωνισμό.

24/5: Απαντούμε στα απαράδεκτα σχόλια των wiwibloggs για τους πανηγυρισμούς μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @eurovisionfn

27/5: Εξηγούμε γιατί ούτε και για το 2022 θα έχουμε εθνικό τελικό. 

29/5: Το Eurovisionfun αποκαλύπτει πως ο Good Job Nicky θα διεκδικήσει την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022.

ΙΟΥΝΙΟΣ

7/6: Για πρώτη φορά όπως ακριβώς συνέβη και με την Stefania, το eurovisionfun αναφέρει την Amanda ως πιθανή εκπρόσωπο μας για την Eurovision 2022.

Με την ευκαιρία αυτή να φωτίσουμε λίγο αυτό το σημείο. Κατά την προσφιλή μας τακτική κάθε καλοκαίρι προτείνουμε κάποιους καλλιτέχνες για τον διαγωνισμό. Η Amanda λοιπόν άρεσε ιδιαίτερα στον παραγωγό της Dream Team Ηλία Κοκοτό, ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με την ίδια και τον μάνατζερ της, ζητώντας της να ετοιμάσει κάποια τραγούδια για τον επόμενο διαγωνισμό.

Η Amanda ηχογράφησε τρία τραγούδια όπου τελικά κατέληξαν στο ένα, το οποίο και κατέθεσαν στην ΕΡΤ.

24/6: Το Mucho Calor που ήταν στα υπόψιν για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορεί.

ΙΟΥΛΙΟΣ

9/7: Η θητεία της Δώρας Χειράκη στην θέση της διευθύντριας εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ ανανεώθηκε. Από τους βασικότερους συντελεστές της επιτυχίες της χώρας μας φέτος στον διαγωνισμό.

29/7: Όλη η αλήθεια για την κασέτα HD της Eurovision 2006 που φυλάσσονταν στο αρχείο της ΕΡΤ.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

6/8: Η Καλομοίρα μπαίνει στο παιχνίδι της διεκδίκησης της ελληνικής εκπροσώπησης.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

7/9: Η ΕΡΤ ξεκινά τις διαδικασίες για την Eurovision 2022, δεχόμενη πλέον προτάσεις από δισκογραφικές και εταιρείες παραγωγής.

17/9: Η Joanne προστίθεται στην λίστα των υποψηφίων για την Eurovision 2022.

21/9: Η Evangelia επίσης υποψήφια

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

9/10: Ο Ηλίας Κόζας υποψήφιος επίσης για την Eurovision 2022

11/10: 25 καλλιτέχνες με περισσότερα από 40 τραγούδια υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ

16/10: MINOS και PANIK ζητούν από Φωκά Ευαγγελινό και Ηλία Κοκοτό να αναλάβουν τις συμμετοχές τους εφόσον επιλεγούν από την ΕΡΤ για την Eurovision 2022.

Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί πως είναι εύλογη η εμπιστοσύνη τόσο των δισκογραφικών εταιρειών, όσο και της ΕΡΤ, στις δυνατότητες της Dream Team, εξού και όλοι επιθυμούν την συνεργασία μαζί τους.

23/10: Μετά από δυναμική παρέμβαση της ΕΡΤ και σχετικό άρθρο του Eurovisionfun, η EBU αφαιρεί από το βίντεο αφιέρωμα για την Ελλάδα, το επίμαχο κομμάτι που αφορούσε το γιουχάισμα της ελληνικής αποστολής το 1998.

Η επικοινωνία της ΕΡΤ ήταν άμεση με την EBU. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των ανθρώπων της EBU να αφαιρέσουν το κομμάτι αυτό από το βίντεο, η απόφαση της ΕΡΤ να φθάσει το ζήτημα στα ανώτατα κλιμάκια, τους ανάγκασε να αναθεωρήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=J2E0tEpVPuE

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

17/11: Η ΕΡΤ ανακοινώνει τους πέντε καλλιτέχνες που επέλεξε η επιτροπή, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις μαζί τους, για την τελική επιλογή του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2022.

21//11: Ξεκινούν οι συναντήσεις των καλλιτεχνών με την επιτροπή της ΕΡΤ.

24/11: Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εκφράζει την επιθυμία του να ξανά παρουσιάσει την Eurovision.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

15/12: Μέσα από το studio 4 η Stefania ανακοινώνει πως η Amanda Georgiadis Tenfjord θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2022.

16/12: Στο NRK και στην συνέντευξη που δίνει εκεί, η Amanda αποκαλύπτει πως από το Tenfjord θα βρεθεί στο Τορίνο.


Αυτοί ήταν οι σημαντικότεροι σταθμοί για την Ελλάδα στην γιουροβιζιονική χρονιά που πέρασε. Το Eurovisionfun προσπάθησε να σας κρατήσει όσο καλύτερα ενημερωμένους γίνονταν, στηρίζοντας την ελληνική προσπάθεια στον διαγωνισμό!

Το 2022 ευχόμαστε να είναι ακόμη καλύτερο, όχι μόνο στην Eurovision, αλλά και γενικότερα. Στις δύσκολες εποχές που περνά όλος ο πλανήτης, ο θεσμός αυτός που όλοι μας αγαπούμε τόσο πολύ, είναι από τα λίγα πράγματα που φέρνουν χαρά και χαμόγελα σε όλους μας,

Ευχόμαστε σε όλους σας, υγεία, χαρά και ευτυχία! Καλή χρονιά σε όλους σας, από καρδιάς!

Μείνετε συντονισμένοι και το 2022 στο Eurovisionfun, για όλες τις εξελίξεις γύρω από το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *