Ισπανία: Στις 10 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση των καλλιτεχνών του Benidorm Fest!

Στις 10 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δώδεκα καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Ισπανίας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Τα δώδεκα αυτά τραγούδια, επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχήαπό το RTVE μεταξύ 886 κομματιών με στόχο να ανακάμψει η χώρα το 2022 και να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, υπάρχει μεγάλη ποικιλία ως προς τον ήχο των τραγουδιών αφού θα συμμετάσχουν κομμάτια με ποπ και ροκ χαρακτήρα, ενώ ποικιλία υπάρχει επίσης ως προς τη γλώσσα μιας και κατατέθηκαν τραγούδι στα αγγλικά, ισπανικά και καταλανικά.

Benidorm Fest: Τρόπος Διεξαγωγής

Οι δώδεκα καλλιτέχνες έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο πως θα συμμετάσχουν στον εθνικό τελικό και αναμένεται να ανακοινωθούν μέσω συνέντευξης τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου. Το RTVE δίνει βέβαια μια μικρή πιθανότητα αναβολής για λίγες μέρες σε περίπτωση εάν τα σχέδια τους δεν πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί και υπάρξει κάποια καθυστέρηση.

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το Benidorm Fest χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Στη διαδικασία επιλογής θα υπάρχουν δύο ημιτελικοί από έξι συμμετοχές με τρείς από τον κάθε ένα να περνάει στη φάση του Μεγάλου Τελικού. Ο νικητής θα καθοριστεί τόσο από την επιτροπή όσο και από το κοινό με ποσοστό 50/50, όπως και στο διαγωνισμό της Eurovision. Η επιτροπή θα χωρίζεται σε “εγχώρια επιτροπή”, η οποία θα έχει το 60%, και από “διεθνής επιτροπή” με το υπόλοιπο 40%.

Το RTVE ανακοίνωσε σχετικά με την επιλογή των συμμετοχών πως δόθηκε προτεραιότητα στο τραγούδι και όχι στην εγχώρια δημοφιλία του καλλιτέχνη με στόχο να επιλεχθεί μια ανταγωνιστική συμμετοχή στο Τορίνο.

Φήμες στην Ισπανία για έξι ονόματα

Τα τελευταία 24ωρα έχουν κυκλοφορήσει φήμες στα μέσα της Ισπανίας ότι έχουν διαρρεύσει έξι από τα δώδεκα ονόματα της επιλογής με μια επιστροφή ενός Ισπανικό ντουέτου που είδαμε στη σκηνή του διαγωνισμού το 1990. Συγκεκριμένα, τα ονόματα τα οποία κυκλοφόρησαν είναι τα εξής:

Οι Azucar Moreno δεν είναι καινούριες για τους φανατικούς του διαγωνισμού αφού κατόρθωσαν να φτάνουν στην Ισπανία στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα το 1990 με το τραγούδι “Bandido”.

Θυμηθείτε την εμφάνιση τους εδώ.

Θα καταφέρει άραγε η Ισπανία να αλλάξει την τύχη της στο διαγωνισμό και να κάνει την έκπληξη φέτος στο Τορίνο; Κάντε την πρόβλεψη σας στα σχόλια!

Πηγές: ESCXTRA

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *