Μαυροβούνιο: 30 τραγούδια συγκεντρώθηκαν για την Eurovision 2022!

Μετά από την απουσία της χώρας από το διαγωνισμό το 2012, το Μαυροβούνιο επιστρέφει με στόχο την ανάκαμψη του στο διαγωνισμό και την πολυπόθητη πρόκριση που έχει να επιτύχει από το 2015.

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας, RTCG, ξεκίνησε από τον Οκτώβριο τις προετοιμασίες για την Eurovision 2022, ανοίγοντας την κατάθεση τραγουδιών για εγχώριους αλλά και διεθνείς δημιουργούς.

Η υποβολή των συμμετοχών έληξε στις 10 Δεκεμβρίου, και τώρα η RTCG, ανακοίνωσε πως 30 τραγούδια υποβλήθηκαν για να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στο Τορίνο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό αποστολής του Μαυροβουνίου στην Eurovision Ivan Maksimović, ο αριθμός αυτός αποτελεί το ρεκόρ της δεκαετίας για τη διαδικασία υποβολής τραγουδιών. Τέλος, η τελική επιλογή βρίσκεται στα χέρια μιας δεκαμελής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα λάβει την τελική απόφαση έως το τέλος του 2021.

Μένει να δούμε εάν το κρατικό κανάλι αυτή τη φορά θα κάνει μια σωστή επιλογή και η συμμετοχή τους φέτος κάνει την ανατροπή στο βαθμολογικό πίνακα του Τορίνο.

Η τελευταία της εμφάνιση στον διαγωνισμό ήταν το 2019 με τους D Mol και το τραγούδι “Heaven” που κατέληξε μόλις 16η στον πρώτο ημιτελικό της χρονιάς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision 2022

Πηγή: RTCG

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *