Σερβία: Επιλογή ανάμεσα σε 150 τραγούδια για τη Eurovision 2022!

Την 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκπροσώπηση της Σερβίας στο διαγωνισμό της Eurovision 2022, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο.

Σύμφωνα με τον Σερβικό τύπο, φέτος, ανάμεσα στους υποψηφίους που υπέβαλαν συμμετοχή, υπάρχουν πολλοί διάσημοι ήδη καθιερωμένοι και με καριέρα Σέρβοι καλλιτέχνες.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 150 συνθέσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού έφτασαν στη διεύθυνση του μουσικού τμήματος του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Σερβίας RTS, και από τις οποίες θα γίνει η επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στο διαγωνισμό της Eurovision.

Τραγούδια φέρεται να έχουν υποβάλλει οι: Sara Jo, Angelina , Goca Tržan, Igor Simić και ο Dušan Svilar. Εικάζεται ότι υπάρχουν και άλλοι ερμηνευτές που είναι διάσημοι στη μουσική σκηνή της Σερβίας, αλλά τα ονόματά τους δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Η διαδικασία

Η Olivera Kovačević, η αρχισυντάκτρια του ψυχαγωγικού προγράμματος του RTS, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες δέκα ημέρες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία αποτελείται από μουσικούς συντάκτες του RTS, θα ακούσει όλες τις συνθέσεις που έχουν επιλεγεί αρχικά και εξηγει:

Λεπτομέρειες σχετικά με το διαγωνισμό θα γνωρίζουμε στις αρχές του επόμενου έτους και ο αριθμός των συμμετεχόντων θα προκύψει έπειτα από αξιολόγηση της ποιότητας των υποβολών που έχουν ληφθεί.

Στη συνέχεια, η επιλογή θα περιοριστεί στα τραγούδια που θα διαγωνιστούν σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, το καλύτερο από τα οποία θα εκπροσωπήσει τη Σερβία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2022.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η επιλογή της Σερβίας για τη Eurovision 2022 ίσως γίνει την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου και θα διεξαχθεί σε τηλεοπτικό στούντιο του RTS.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2020 νικήτριες στο Σερβικό εθνικό τελικό Beovizija ήρθαν οι Hurricane με το τραγούδι τους “Hasta La Vista”.

https://www.youtube.com/watch?v=E58fFu_4Vlg

Τελικά εκπροσώπησαν τη χώρα τους το 2021 μετά την ακύρωση της Eurovision 2020, με το τραγούδι “Loco Loco” και κατέλαβαν τη 15η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1lkpIqf7a4

Θα μπορέσει ο εκπρόσωπος της χώρας το 2022 να ξεπεράσει την 15η θέση των Hurricane και ίσως να φέρει τη Σερβία ξανά στην πρώτη δεκάδα;

Πηγή: kurir.rs

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *