Σλοβενία: Ανακοινώθηκαν οι 14 φιναλίστ του EMA freš!

Ο σλοβενικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RTV SLO, ανακοίνωσε τα ονόματα των 14 υποψηφίων που θα διαγωνιστούν στο EMA freš.

Το EMA 2022 ξεκίνησε την επιλογή EMA Freš, στις 29 Νοεμβρίου, διαδικτυακά. Σε τέσσερις εβδομάδες, 24 νέοι ερμηνευτές διαγωνίστηκαν και κέρδισαν την ευκαιρία τους να συμπεριληφθούν στην τελική επιλογή του EMA Freš, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2022 στο RTV SLO. Μόνο τέσσερις από τους 14 φιναλίστ στο EMA Freš θα προκριθούν στο EMA 2022, όπου θα συμμετάσχουν άλλοι 16 καθιερωμένοι μουσικοί που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, συναντήσαμε δύο ερμηνευτές τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη και μέσω μιας διαδικτυακής δημοσκόπησης, το κοινό επέλεξε έναν κάθε μέρα για να προκριθούν στους εβδομαδιαίους τελικούς του Σαββάτου. Από τους τέσσερις νικητές της ημέρας, το κοινό μπόρεσε να ψηφίσει δύο νικητές στον νέο γύρο –και πάλι μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης– και ο ένας επιλέγηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Και οι τρεις εβδομαδιαίοι νικητές προκρίθηκαν στους τελικούς Ιανουαρίου της επιλογής του EMA Freš.

Την τελευταία και τέταρτη εβδομάδα της διαδικτυακής επιλογής του EMA Freš, τα υπόλοιπα 15 τραγούδια είχαν άλλη μια ευκαιρία να προκριθούν στους τελικούς του EMA Freš. Την εβδομάδα από 20 έως 24 Δεκεμβρίου, τρεις ερμηνευτές παρουσίασαν ξανά κάθε μέρα  το τραγούδι τους και ο νικητής της καθημερινής διαδικτυακής ψηφοφορίας προκρίθηκε στους τελικούς Ιανουαρίου του EMA Freš.

Οι 14 υποψήφιοι είναι:

  1. Stela Sofia
  2. LPS (Last Pizza Slice)
  3. Jon Vitezič
  4. INA
  5. Jaka Hliš
  6. LUMA
  7. Leya Leanne
  8. De Liri
  9. Marijan Novak & Špela Velikanje
  10. Katja Kos
  11. Emma
  12. Anja Vodošek
  13. Mia Vučković
  14. Nika S.

Οι 14 καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε δύο τηλεοπτικές εκπομπές τον Ιανουάριο. Σε κάθε εκπομπή, επτά τραγούδια θα διαγωνιστούν για δύο θέσεις στο EMA 2022. Ένα επιλεγμένο από την ψηφοφορία του κοινού και ένα από τη κριτική επιτροπή. Συνολικά, τέσσερις συμμετοχές στο EMA FREŠ θα περάσουν στο EMA 2022.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβενίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: RTV SLO

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *