Τσεχία: Οι υποψήφιοι και τα τραγούδια του ESCZ 2022!

Με μία συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκαν σήμερα οι επτά υποψηφιότητες του ESCZ 2022, του εθνικού τελικού της χώρας μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης και το τραγούδι για την Eurovision 2022.

Οι υποψήφιοι και τα τραγούδια του ESCZ 2022

Μετά την αξιολόγηση των 150 συμμετοχών που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου υποβολής, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η ČT αποκάλυψε τους επτά φιναλίστ του εθνικού τελικού.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες και τα τραγούδια τους είναι οι εξής (Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια πατώντας στους τίτλους των κομματιών):

  1. Annabelle – Running Out Of Freakin Time
  2. Elis Mraz – Imma Be
  3. Jordan Haj & Emma Smetana – By Now
  4. GIUDI – Jezinky
  5. Skywalker – Way Down
  6. The Valentines – Stay or Go
  7. We Are Domi – Lights Off

Η διαδικασία της επιλογής

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η διαδικασία θα είναι μια διαδικτυακή επιλογή με την ψηφιακή ψηφοφορία να ανοίγει την επομένη μέρα της κυκλοφορίας των τραγουδιών και να παραμένει ανοιχτή για μια εβδομάδα, δηλαδή από τις 7 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Την επόμενη μέρα θα αποκαλυφθεί ο εκπρόσωπος της Τσεχίας, για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήθελαν να ολοκληρώσουν την επιλογή τους το συντομότερο δυνατό, ώστε ο νικητής να μπορεί να προετοιμάζεται για τον Μάιο από τις αρχές του νέου έτους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι καλλιτέχνες δεν θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές του με μουσικά βίντεο, αλλά θα πρέπει να ηχογραφήσουν μια ζωντανή παράσταση στα στούντιο της Τσεχικής Τηλεόρασης. Ο νικητής θα καθοριστεί από το 50% μίας διεθνούς κριτικής επιτροπής, 25% από το Τσέχικο κοινό και 25% από το διεθνές.

Μπορείτε να ψηφίσετε κι εσείς μέσω της επίσημης εφαρμογής της eurovision (μία ψήφος ανά άτομο).

Η Τσεχία στον διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision. Έκανε το ντεμπούτο της το 2007 όπου τερμάτισε μόλις στην τελευταία θέση του ημιτελικού και μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων έκανε ένα διάλειμμα απ’ τον διαγωνισμό από το 2010 μέχρι το 2014, για να επιστρέψει το 2015. Από το 2016 έως το 2021, έχει βρεθεί  τρεις φορές στον Τελικό, με καλύτερη θέση την έκτη όταν την χώρα εκπροσώπησε ο Mikolas Josef με το τραγούδι “Lie to Me”.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τσεχική συμμετοχή στην Eurovision 2022.

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. tina
    tina says:

    Απο τα υποψηφια τραγουδια αυτο που ξεχωριζει ειναι της annabelle ειναι ενα τραγουδι radio frendly απο εκει και περα αν επιλεγοταν την τυχη θα ειχε στον διαγωνισμο εξαρταται απο διαφορους παραγοντες οπως σκηνικη παρουσια αποδοση στο live παντως εχει καποια στοιχεια που μπορουν να δωσουν καποιο θετικο αποτελεσμα

    Απάντηση
  2. mil
    mil says:

    Κάποιος από το site που έχει ακούσει τα ελληνικά τραγούδια… το jezinky μοιάζει λίγο με κάποιο από τα τραγούδια μας? Να το θεωρούμε απειλή?

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *