Τσεχία: Τι λένε τα streams του Spotify λίγο πριν το τέλος της ψηφοφορίας

Πολύς λίγος χρόνος έμεινε για να μάθουμε τον εκπρόσωπο της Τσεχίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022. Εφτά τραγούδια είναι υποψήφια και σήμερα είναι η τελευταία μέρα της ψηφοφορίας. Όλα τα υποψήφια τραγούδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα του Spotify.

Σύμφβωνα με τον αριθμό των streams, η κατάταξη των τραγουδιών είναι η εξής:

  1. Jordan Haj & Emma Smetana – By Now 123848
  2. GIUDI – Jezinky 38403*
  3. Annabelle – Running Out Of Freakin Time 37634
  4. We Are Domi – Lights Off 31132
  5. Elis Mraz – Imma Be 23171
  6. Skywalker – Way Down 17139
  7. The Valentines – Stay or Go 13351

*Το τραγούδι της GIUDI υπάρχει σε δύο εκδοχές και τα streams έχουν αθροιστεί.

Το ντουέτο των Jordan Haj & Emma Smetana προηγείται με αρκετά μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα τραγούδια. Θα μπορούσε αυτό να είναι μία ένδειξη ότι θα κερδίσει την ψηφοφορία του κοινού;

Η διαδικασία της επιλογής

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η διαδικασία θα είναι μια διαδικτυακή επιλογή με την ψηφιακή ψηφοφορία να ανοίγει την επομένη μέρα της κυκλοφορίας των τραγουδιών και να παραμένει ανοιχτή για μια εβδομάδα, δηλαδή από τις 7 έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Την επόμενη μέρα θα αποκαλυφθεί ο εκπρόσωπος της Τσεχίας, για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο. Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήθελαν να ολοκληρώσουν την επιλογή τους το συντομότερο δυνατό, ώστε ο νικητής να μπορεί να προετοιμάζεται για τον Μάιο από τις αρχές του νέου έτους.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, οι καλλιτέχνες δεν θα παρουσιάσουν τις συμμετοχές του με μουσικά βίντεο, αλλά θα πρέπει να ηχογραφήσουν μια ζωντανή παράσταση στα στούντιο της Τσεχικής Τηλεόρασης. Ο νικητής θα καθοριστεί από το 50% μίας διεθνούς κριτικής επιτροπής, 25% από το Τσέχικο κοινό και 25% από το διεθνές.

Η Τσεχία στον διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία δεν είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovision. Έκανε το ντεμπούτο της το 2007 όπου τερμάτισε μόλις στην τελευταία θέση του ημιτελικού και μετά από ένα σερί κακών αποτελεσμάτων έκανε ένα διάλειμμα απ’ τον διαγωνισμό από το 2010 μέχρι το 2014, για να επιστρέψει το 2015. Από το 2016 έως το 2021, έχει βρεθεί  τρεις φορές στον Τελικό, με καλύτερη θέση την έκτη όταν την χώρα εκπροσώπησε ο Mikolas Josef με το τραγούδι “Lie to Me”.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την τσεχική συμμετοχή στην Eurovision 2022.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *