Eurovision Awards: Η σκηνική εμφάνιση του Φωκά για την Stefania, υποψήφια για το βραβείο καινοτομίας!

Μέσα από τα επίσημα social media του διαγωνισμού, από το πρωί ξεκίνησε η παρουσίαση των υποψηφιοτήτων των Eurovision Awards αλλά και η ψηφοφορία για τους νικητές. Μεταξύ λοιπόν των βραβείων είναι και αυτό για την πιο καινοτόμα σκηνική εμφάνιση. Όπως και αναμένονταν η σκηνική παρουσίαση που σχεδίασε ο Φωκάς Ευαγγελινός για την Stefania και το Last Dance, είναι μεταξύ των πέντε υποψηφιοτήτων.

Η άψογη ερμηνεία, η εντυπωσιακή σκηνική παρουσία, η πρωτότυπη χορογραφία, τα σκηνοθετικά ευρήματα, τα προηγμένα οπτικά εφέ και η τεχνολογία που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον διαγωνισμό της Eurovision, ήταν μερικά από τα στοιχεία που απογείωσαν την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής και της χάρισαν τη 10η θέση, δικαιώνοντας την εντατική και μεθοδική δουλειά της ομάδας, που έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα εγχείρημα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Σ’ ένα ονειρικό και ταυτόχρονα φουτουριστικό σκηνικό, η Στεφανία Λυμπερακάκη, εκθαμβωτική και δυναμική, άλλοτε αιωρούμενη και άλλοτε πατώντας στη σκηνή, πλαισιωμένη από τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, παρουσίασαν το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, προσφέροντας ένα εξαιρετικά θεαματικό αποτέλεσμα, που ανταποκρίθηκε στις καλλιτεχνικές προδιαγραφές τόσο των κριτικών επιτροπών όσο και στην προτίμηση του κοινού, που με την ψήφο τους έφεραν μετά από πολλά χρόνια (από το 2013) την Ελλάδα, στην πρώτη δεκάδα του Διαγωνισμού.

Όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν φυσικά η ελληνική συμμετοχή να είναι μεταξύ των πέντε υποψηφιοτήτων για το βραβείο της πιο καινοτόμου σκηνικής παρουσίασης στην Eurovision 2021. Οι υπόλοιπες τέσσερις υποψηφιότητες είναι:

  • Το El Diablo της Έλενας Τσαγκρινού – Κύπρος
  • Το Tout L’ Univers του Gjon’s Rears – Ελβετία
  • Το Voila της Barbara Pravi – Γαλλία
  • To Shum των Go_A της Ουκρανίας

Για να ψηφίσετε αρκεί να αφήσετε σχόλιο γράφοντας απλά Greece ή Stefania κάτω από το σχετικό post ΕΔΩ

Παράλληλα τρέχουν ψηφοφορίες και για άλλα βραβεία, όπως αυτό των καλύτερων φωνητικών, ενώ αναμένονται και άλλες κατηγορίες.

Ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά από μία άλλη όμως ματιά, την σκηνική εμφάνιση που σχεδίασε ο Φωκάς Ευαγγελινός για την Stefania, φέρνοντας μας στην δέκατη θέση για πρώτη φορά από το 2013, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή της ΕΡΤ. Σας υπενθυμίζουμε πως ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει την σκηνική παρουσίαση και της Amanda για την Eurovision 2022.

Στηρίξτε με την ψήφο σας την ελληνική συμμετοχή στα Eurovision Awards, σχολιάζοντας απλά Stefania ή Greece ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Μα γιατί αφού φαίνονταν οι σκιές; Αφού η Esma και οι Escunited το βρήκαν μέτριο; χαχαχαχ. Γελάω με όλους αυτούς που προσπαθούσαν να βρουν κάτι να πούνε για να μειώσουν την φοβερή προσπάθεια που έκανε φέτος η ελληνική αποστολή. Εννοείται συγχαρητήρια στον Φωκά, στην Στεφανία, αλλά και στους χορευτές που έφεραν εις πέρας το πολύ δύσκολο έργο τους.

    Απάντηση
  2. 12345
    12345 says:

    Για μένα, Ελλάδα, Ουκρανία και Ελβετία είναι οι 3 χώρες που αξίζουν την υποψηφιότητα. Η Γαλλία και η Κύπρος είχαν όμορφες σκηνικές παρουσιάσεις, αλλά δεν τις θεωρώ τόσο καινοτόμες. Από τους τρεις που ανέφερα πρώτα, πιστεύω θα κερδίσει επάξια τον τίτλο η Ουκρανία, αν και θα μου άρεσε να τον κερδίσει ο Φωκάς με την Στεφανία μας. Δούλεψαν και ρίσκαραν φέτος.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω ότι από τις υποψηφιότητες μακράν τη πιο εντυπωσιακη σκηνική παρουσία είχαν το shυm και μετά το δικό μας last dance. Στη δική μας περίπτωση βέβαια υπήρξε μεγάλο ρίσκο αφού για κλάσματα του δευτερόλεπτου θα μπορούσε να πάει κάτι πολύ λάθος! Οι συμμετοχές της Κύπρου Γαλλίας Ελβετίας, σε ότι αφορά το staging ήταν αξιοπρεπείς αλλά όχι καινοτόμες ή εντυπωσιακές.
    ΥΓ: Το ότι έγιναν λάθη με τις σκιές κλπ και το ότι συζητήθηκαν τόσο πολύ ενώ όλο το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, το θεωρώ πολύ γελοίο.Για όνομα…

    Απάντηση
  4. Escfan
    Escfan says:

    Την πιο όμορφη σκηνική παρουσία την είχαν Βουλγαρία, Ελβετια (με εξαίρεση τα χορευτικά που απλά δεν του πήγαιναν του συγκεκριμένου τραγουδιστη), Γαλλία και Βέλγιο.
    Για την Ελλάδα δεν θα θα το σχολιάσω καν γιατί θα με πείτε κακό και σας βαριέμαι..

    Απάντηση
  5. KostasEV
    KostasEV says:

    Την πιο ωραία σκηνική παρουσία είχε η Ελλάδα. Τα πλάνα στην αρχή και στο τέλος ήταν καθηλωτικά και όλη η διαδικασία με τη green screen σε κάρφωνε στην οθόνη. Υπήρχαν κάποιες αστοχίες βέβαια αλλά εντυπωσίασε.
    Η πιο δυναμική ήταν της Ιταλίας. Πραγματικά συγκλονιστική.
    Η πιο ατμοσφαιρική της Γαλλίας.
    Η πιο sexy της Κύπρου.
    Αυτά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *