Ρουμανία: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι στο Selectia Nationala 2022!

Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας, TVR, ανακοίνωσε τους υποψήφιους  του εθνικού τελικού της χώρας, Selecția Națională 2022, με σκοπό να αναδειχθεί ο επόμενος εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2022!

Συνολικά 45 τραγούδια θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν τη Ρουμανία στη Eurovision 2022 στον ημιτελικό που θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά μία επιτροπή ειδικών θα επιλέξει 15 τραγούδια, ενώ οι υπόλοιπες 5 συμμετοχές θα επιλεχθούν μέσω της σελίδας της Ρουμανίας για την Eurovision στο Facebook. Τα τραγούδια θα αναρτηθούν μετά από ειδική ηχογράφηση στα studio της ρουμανικής δημόσιας τηλεόρασης στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στις 12 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση του ημιτελικού, που θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά. Εκεί τα 20 τραγούδια που έχουν προκριθεί, θα διαγωνισθούν για τις δέκα θέσεις του τελικού, η ετυμηγορία θα ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της επιτροπής.

Στον Μεγάλο Τελικό, που πρόκειται να διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου 2022, τα 10 καλύτερα τραγούδια θα εμφανιστούν ξανά και ο νικητής θα επιλεγεί με συνδυασμό ψηφοφοριών της κριτικής επιτροπής και κοινού. Όπως και προηγούμενες χρονιές, η βαθμολογία της τηλεψηφοφορίας θα έχει την ίδια βαρύτητα με τη βαθμολογία που δίνεται από κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της συμμετοχή της χώρας στην Εurovision 2022 αποτελείται από τους  Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur and Adrian Romcescu.

Τα περισσότερα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένα με τη Selectia Nationala ή με  τον θεσμό της Eurovision. Η Alexandra Ungureanu διαγωνίστηκε στη Selectia Nationala το 2003 με το “Make This Love Come True”. Ο Randi ήταν ένας από τους ιδρυτές του επιτυχημένου ποπ συγκροτήματος Morandi, ο οποίος διαγωνίστηκε στη Selectia Nationala το 2007. Ο Adrian Romcescu ήταν ο μαέστρος για τη Ρουμανία στη Eurovision του 1998, όταν η εκλιπούσα Mălina Olinescu εκπροσώπησε τη χώρα της. Και ίσως το πιο γνωστό όνομα στους οπαδούς της Eurovision στη λίστα είναι ο Cristian Faur – συνθέτης δύο πολύ επιτυχημένων ρουμανικών συμμετοχών στη Eurovision – το “Let Me Try” από τη Luminita Anghel & Sistem το 2005 και το “It’s My Life” για τον Cezar το 2013.

Οι υποψήφιοι του Selecția Națională 2022

Αυτοί είναι οι 45 υποψήφιοι στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας για τη Eurovision 2022 (κάντε κλικ στους τίτλους των τραγουδιών για να ακούσετε όσα είναι διαθέσιμα):

Alex Parker & Erik Frank & Bastien Best of me
Aldo Blaga Embers
Alexa Hoodies and cold nights
Alina Amon Without you
Ana Lazăr Youngster
Andra Oproiu Younique
Andrea Stocchino Avere paura
Andrei Petruş Take me
ARIS Do Svidaniya
Ayona Iordănescu Let me come to you
Barbara Hypnotized
Bogdan Dumitraş Sign
Carmen Trandafir Măşti
Cezar Ouatu For everyone
Ciro De Luca Imperdonabile
Claudia, Minodora, Diana România mea
Dan Helciug 241
Dora Gaitanovici Ana
Eliza G The other half of me
Eugenia Nicolae Doina
Fabian Ferrara That way
Forţele de muncă Hai afară, frate!
Gabriel Basco One night
Giulia-Georgia Beiliciu Find your way
Ivelin Trakiyski Neverending
Jessie Regret
Kyrie Mendél Hurricane
Letiţia Moisescu Mirunica
Leyah I’ll be fine
Mălina Prisoner
Miryam Top of the rainbow
MOISE Guilty
Oana Tabultoc Utopia
Olivia Miheţ Fragile
Othello You’re worthy
Outflow Running in circles
Petra Ireligios
Popa Roberta-Maria Indigo
Romeo Zaharia Until the fight is over
Silvia Costache Save me
Sophia Beautiful lies
Stelian Remember
VANU Never give up
Vizi Imre Sparrow
WRS Llamame

Συνθέτες από Ρουμανία, Μολδαβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβενία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Ουκρανία, Ισπανία, Καναδά, ΗΠΑ και ερμηνευτές από Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Γερμανία και Ρουμανία θα συναντηθούν διεκδικώντας την εκπροσώπηση της Ρουμανίας στην Eurovision 2022.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ρουμανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: TVR
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *