Αμάντα Γεωργιάδη: ”Ο τίτλος του τραγουδιού θα ανακοινωθεί μαζί με την ημερομηνία κυκλοφορίας”!

Αυτή την Κυριακή, μέσα από το περιοδικό, Down town Κύπρου, η εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2022Amanda Georgiadi Tenfjord δίνει τη δεύτερη της συνέντευξη, στην οποία η ίδια αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την προσωπικότητα και διαδρομή της αλλά αναφέρεται και στις προετοιμασίες για τον επερχόμενο διαγωνισμό.

Η 25χρονη Αμάντα Γεωργιάδη που κατέκτησε τους Σκανδιναβούς ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο διαγωνισμό και απαντάει σε ό,τι θα ήθελε να μάθει κάποιος που ακούει για πρώτη φορά το όνομά της, στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου.

  • Λίγο πριν ανακοινωθεί από την ΕΡΤ πως η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας θα είσαι εσύ, είχες αγωνία για το αποτέλεσμα;

    Η αλήθεια είναι ότι έστειλα τη συμμετοχή μου με τη λογική τού ότι δεν έχω κάτι να χάσω. Μετά όμως, όταν ανακοινώθηκε ότι το τραγούδι μου είχε προκριθεί και ήταν ανάμεσα στα πέντε επικρατέστερα, άρχισα να έχω την ελπίδα ότι μπορεί και να ήμουν αυτή που θα είχα την τιμή να εκπροσωπήσω την Ελλάδα.Οπότε, για να απαντήσω στην ερώτηση σου, ναι, είχα αγωνία στην τελική ευθεία.

  • Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έμαθε πως εσύ θα εκπροσωπούσες την Ελλάδα στον Διαγωνισμό;

    Οι γονείς μου. Τους πήρα αμέσως τηλέφωνο, και η αλήθεια είναι ότι η μητέρα μου πάντα πίστευε ότι μια μέρα θα πάω στην Eurovision με την Ελλάδα.

  • Τι θυμάσαι από την τελευταία σου επίσκεψη στην Ελλάδα;

    Ήρθα πριν από περίπου δύο μήνες, για μία μόλις μέρα, όταν είχα το ραντεβού με την επιτροπή της ΕΡΤ για να παρουσιάσω τη συμμετοχή μου. Θυμάμαι ότι έφαγα τον πιο ωραίο γύρο που έχω φάει πότε(γελάμε).

  • Εσύ, μέσα σου, αισθάνεσαι το ίδιο Νορβηγίδα όσο και Ελληνίδα; Ή η καρδιά σου χτυπάει περισσότερο  ελληνικά;

    Αισθάνομαι μια Ελληνίδα που μεγάλωσε στη Νορβηγία. Και επειδή μου αρέσει το ποδόσφαιρο, και παρακολουθώ συχνά, όταν παίζει η Ελλάδα με τη Νορβηγία είμαι πάντα με την Ελλάδα – αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ και τη Νορβηγία, καθώς είναι η χώρα που μεγάλωσα.

  • Ποια θεωρείς την μεγαλύτερή σου επιτυχία, μέχρι σήμερα, στο τραγούδι;

    Σε προσωπικό επίπεδο, το αγαπημένο μου τραγούδι είναι αυτό που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision. Το αγαπώ αυτό τραγούδι. Από εκεί και πέρα, από τα τραγούδια που έχω κυκλοφορήσει, το«Then I fell in love» γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Αλλά και το «Troubledwater», το οποίο συμπεριέλαβε τοNetflix στην σειρά του «Spinning out».

  • Οι συγγενείς σου στην Ελλάδα πώς αντέδρασαν όταν έμαθαν πως ένα «δικό τους παιδί» θα εκπροσωπήσει τελικά τη χώρα στον Διαγωνισμό της Eurovision;

    H γιαγιά μου, που ζει στα Ιωάννινα,έκλαιγε. Είναι 101 ετών. Με είδε στην τηλεόραση, στην ΕΡΤ, και συγκινήθηκε.

  • Εξήγησέ μου κάτι: Το επώνυμό σου, τελικά, είναι «Γεωργιάδη» ή «Tenfjord»;

Το επίθετο μου είναι «Γεωργιάδη». «Tenfjord» είναι το όνομα του
μέρους όπου μεγάλωσα. Απλά, όταν ασχολήθηκα με τη μουσική, ήταν
δύσκολο για τους Σκανδιναβούς να προφέρουν το «Γεωργιάδη» κι
έτσι επέλεξα το καλλιτεχνικό όνομα «Amanda Tenfjord». Τώρα, όμως,
κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να πει το «Tenfjord», όποτε στο τέλος
θα το κάνω σκέτο Amanda και θα ησυχάσω (γελάει).

  • Έχεις σκεφτεί πώς θα είναι η βραδιά του Διαγωνισμού, για σένα; Τι θα παρουσιάσετε με την ομάδα σου; Ή είναι πολύ νωρίς ακόμη;

Είναι νωρίς γι’ αυτό. Έχω γνωρίσει τον Φωκά Ευαγγελινό, που θα επιμεληθεί την σκηνική μου εμφάνιση, και η αλήθεια είναι ότι αμέσως αισθάνθηκα μια οικειότητα μαζί του και μια εμπιστοσύνη. Στο επόμενο μου ταξίδι στην Αθήνα θα τον συναντήσω, και θα ξεκινήσουμε την προεργασία για την τελική βραδιά.

  • Θα μας αποκαλύψεις τουλάχιστον τον τίτλο του τραγουδιού – ή
    παραμένει «μυστικός» ακόμη;

Δεν είναι θέμα «μυστικού», απλώς το κάθε πράγμα πρέπει να συμβεί στη στιγμή του. Όταν ανακοινώσουμε την ημερομηνία που θα βγει το τραγούδι, θα πούμε και τον τίτλο.

  • Γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργείς, νομίζεις πως θα έχεις άγχος Εκείνη την βραδιά; Ή, όπως στην Ιατρική, θα λειτουργήσεις «με παραδειγματική ψυχραιμία»;

Θα έχω σίγουρα άγχος – λογικό είναι. Όμως, έχω μάθει να το ελέγχω και θα προσπαθήσω να ακούσω τις συμβουλές της ομάδας μου. Και να το απολαύσω όσο μπορώ!

  • Για την Κύπρο τι γνωρίζεις; Θα ήθελες κάποια στιγμή να επισκεφθείς το νησί μας – ίσως στη διάρκεια του promo της ελληνικής συμμετοχής;

Θέλω πάρα πολύ να έρθω στην Κύπρο! Έχω ακούσει τόσα πράγματα από τον πατέρα μου, όλα αυτά τα χρόνια, και πάντα λέγαμε να έρθουμε, αλλά κάτι συνέβαινε και δεν τα έχουμε καταφέρει. Είμαι σίγουρη ότι θα συμβεί
σύντομα.

  • Έχεις σκεφτεί να τραγουδήσεις, κάποια στιγμή, και ελληνικούς στίχους;

    Ναι, θα ήθελα. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σύντομα, καθώς έχω βρει ένα τραγούδι μου στο οποίο θα ταίριαζαν και ελληνικοί στίχοι. Θα δούμε…

  • Για το τέλος, αν κλείσεις τα μάτια σου και ονειρευτείς αυτή τη στιγμή τη βραδιά της Eurovision, συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν και η…νίκη;

Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση που θα κάνει περήφανους τους Έλληνες. Για εμένα αυτό θα είναι «νίκη».

  • Μία ενδεχόμενη πολύ καλή θέση στον Διαγωνισμό μπορεί, νομίζεις,
    να συμβάλει, στο να αφοσιωθείς απολύτως στην μουσική ή προτιμάς
    να παραμείνεις, όπως μου είπες προηγουμένως, μία γιατρός που
    τραγουδάει;

    Η Eurovision είναι μια ευκαιρία για εμένα να δείξω την μουσική μου σε ένα ευρύτερο κοινό, δεν την βλέπω όμως ως κάτι που θα καθορίσει το μέλλον μου. Αγαπώ και την Ιατρική και τη μουσική. Το ένα δίνει ζωή στο άλλο.

Στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα έρθει στην Ελλάδα η Amanda, προκειμένου να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα του video clip της συμμετοχής μας. Σκηνοθέτης όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε αρκετά προηγούμενα άρθρα μας, θα είναι ο Κώστας Καρύδας, που σκηνοθέτησε και το Last Dance της Stefania.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα γνωρίζουμε το video clip θα γυριστεί σε έναν πανέμορφο τόπο, με έντονη όμως συμβολική σημασία για όλους τους Έλληνες. Η επιλογή της ΕΡΤ, αλλά και της καλλιτεχνικής ομάδας, είμαστε σίγουροι πως θα σας εκπλήξει, αλλά και θα σας εντυπωσιάσει, ενώ το οπτικό αποτέλεσμα θα μεταφέρει τις εικόνες της χώρας μας σε όλη την Ευρώπη, στέλνοντας όμως ταυτόχρονα και ένα δυνατό μήνυμα.

Τέλος,  ο Φωκάς Ευαγγελινός σχεδιάζει το σενάριο της σκηνικής μας εμφάνισης, αφού στις αρχές του επόμενου μήνα η ελληνική αποστολή θα κληθεί να δώσει στην διοργάνωση τις πρώτες της σκέψεις για την εμφάνιση που σχεδιάζει στην σκηνή του διαγωνισμού στο Τορίνο. Φυσικά, τόσο ο Φωκάς Ευαγγελινός, όσο και ο Ηλίας Κοκοτός που έχουν μεγάλη εμπειρία από αυτές τις διαδικασίες, επιθυμούν στην πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση, να μην εκθέσουν απλά σκέψεις, αλλά να παραδώσουν και τα πρώτα σχέδια.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Φαίνεται ότι υπάρχει πρόγραμμα και συγκεκριμένος σχεδιασμός γύρω από την συμμετοχή. Ανυπομονώ η αλήθεια είναι για τον τίτλο. Περιμένω κάτι ψαγμένο, κάπως σκοτεινό! Μακάρι να έχουμε ένα τραγούδι που θα θεωρηθεί φαβορί λαι δεν ξέρω φέτος για κάποιο λόγο το πιστεύω..! Θα δείξει!

    Απάντηση
  2. EurovisionTales
    EurovisionTales says:

    Μπορει καποιος να επιβεβαιωσει αν το snippet που κυκλοφορει ( με τα εγχορδα ) ειναι οντως απτο τραγουδι μας;
    Μηπως ειναι καποια αλλη εκτελεση του τραγουδιου ” then i fell in love ” που εχει ηδη κυκλοφορησει η Αμαντα;
    Γιατι ο στιχος που ακουγεται στο snippet ακουγεται παρομοιος

    Απάντηση
  3. Vasilis
    Vasilis says:

    Πολύ καλό προαίσθημα για την φετινή μας συμμετοχή ! Νιώθω ότι μπορεί να έχει μπαλαντάρα ακόμα και για νίκη όπως το Only Teardrops. Μήπως θα εμφανιστεί ξυπόλυτη στη σκηνή όπως και η Emily de forest; Ανυπομονούμε να το ακούσουμε!! #ΑβανταστηνΑμαντα

    Απάντηση
  4. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Απ’την αρχή ήμουν ταγμένος με την Αμάντα παρόλο που οι πιθανότητες ήταν με το μέρος του GJN. Ακόμα κ αν εχουμε δρόμο μπροστά μας καθώς μόνο μερικές συμμετοχές έχουν γνωστοποιηθεί, δε θα μιλησω για πρωτιά όμως έχω ένα προαίσθημα ότι φέτος θα νιώσουμε πολύ περήφανοι… Καλή επιτυχία Αμάντα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *