Λιθουανία: Απογοητευμένοι οι The Roop για το ότι έπρεπε να συμμετάσχουν εκ νέου στον εθνικό τελικό!

Οι φετινοί εκπρόσωποι της Λιθουανίας, The Roop εμφανίστηκαν στο τελευταίο επεισόδιο του podcast Τhe Euro Trip και δήλωσαν χαρακτηριστικά πως είχαν δυνατά αρνητικά συναισθήματα για το ότι έπρεπε να συμμετάσχουν εκ νέου στον εθνικό τελικό, προκειμένου να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν την χώρα τους το 2021 μετά την νίκη τους στο Pabandom iš Naujo! 2020.

Και τα τρία μέλη του συγκροτήματος Vaidotas Valiukevičius, Mantas Banišauskas και Robertas Baranauskas, μίλησαν με τον δημοσιογράφο Rob Lilley πριν λίγο καιρό και συζήτησαν για το ταξίδι τους στην Eurovision αλλά και μια πιθανή επιστροφή.

Θυμίζουμε ότι οι The Roop κέρδισαν αρχικά το εισιτήριο για την Eurovision 2020, η οποία αργότερα ακυρώθηκε, μετά την νίκη τους εθνικό τελικό της Λιθουανίας Pabandom iš Naujo! τον Φεβρουάριο του 2020 με το τραγούδι On Fire.

Μετά την ακύρωση του Διαγωνισμού το 2020 το συγκρότημα καλέστηκε από την δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας (LRT) να συμμετάσχει εκ νέου στον Εθνικό Τελικό του 2021.

Ερωτηθείς για την διαδικασία επιλογής του 2021, ο βασικός τραγουδιστής των The Roop είπε:

«Όπως θυμάμαι η εθνική τηλεόραση [LRT] μας είπε «δώστε μας τρεις εβδομάδες και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Ήταν πολύ περίεργο για εμάς.»

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

«Ήμουν θυμωμένος, θυμάμαι ότι σχεδόν τρελάθηκα. Σκέφτηκα  “f*** off”. Τότε θυμήθηκα ότι είναι μια νέα κατάσταση για όλους, και πρέπει απλώς να συνεχίσουμε.»

Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Banišauskas συμμερίστηκε τον εκνευρισμό του φίλου του και είπε πως οι ίδιοι, σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να είχε παρθεί μια καλύτερη απόφαση σχετικά με την διαδικασία επιλογής

Στο Pabandom iš Naujo! του 2021 οι The Roop πέρασαν στην τελική φάση χωρίς προηγουμένως να διαγωνιστούν στα ημιτελικά και έλαβαν 12 πόντους τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το κοινό. Στην ψηφοφορία του κοινού έλαβαν περισσότερες από 10 φορές τους πόντους που πήρε ο δεύτερος σε κατάταξη Gebrasy

O Banišauskas δήλωσε πως δεν περίμενε να πετύχουν με αυτόν τον τρόπο στο Pabandom iš Naujo Όταν έγινε η επιλογή… δεν πιστεύαμε πως θα κερδίσουμε τόσο εύκολα, οπότε ήταν μια πολύ αγχωτική περίοδος, η όλη διαδικασία».

Οι The Roop τελικά εκπροσώπησαν την Λιθουανία στο Ρότερνταμ στην Eurovision 2021 με το τραγούδι Discoteque . Η όγδοη θέση του συγκροτήματος, έφερε την καλύτερη θέση της χώρας από το 2006, όταν οι LT United τερμάτισαν έκτοι.

Τέλος, αναφερόμενοι σε ενδεχόμενη επιστροφή τους στη  Eurovision είπαν: «Έχουμε ανοιχτούς λογαριασμούς λογικά, δεν έχουμε κερδίσει ακόμα»

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Λιθουανίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *