Αποκαλύφθηκαν τα νούμερα τηλεθέασης της Junior Eurovision 2021!

Ο 19ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Junior Eurovision (JESC) που μεταδόθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, 2021 συγκέντρωσε συνολικά 33 εκατομμύρια θεατές, με τον διαγωνισμό να καταγράφει το υψηλότερο μέσο ποσοστό τηλεθέασης από το 2011!

Στατιστικά για τα νούμερα τηλεθέασης:

  • 4,5 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το περιεχόμενο γύρω από τη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής εκπομπής, στο κανάλι του Junior Eurovision στο YouTube.
  • Ένας μέσος όρος 7,5 εκατομμυρίων θεατών παρακολούθησε τον διαγωνισμό του 2021, κατά τον οποίο 19 χώρες ανέβηκαν στη σκηνή του La Seine Musicale στο Παρίσι σε ένα εντυπωσιακό show με θέμα τα Χριστούγεννα, το οποίο παρουσίασε η France Télévisions.
  • Οι οικοδεσπότες προσέφεραν το δεύτερο μεγαλύτερο κοινό με 1,6 εκατομμύρια θεατές να συντονίζονται στο France 2. Πρόκειται για μια αύξηση 400.000 θεατών σε σχέση με πέρυσι.
  • Η Πολωνία είδε το μεγαλύτερο μέσο όρο τηλεθέασης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς 2,8 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εμφάνιση της Sara James να τερματίζει 2η στον διαγωνισμό. Η JESC 2021 προσέλκυσε 4 φορές περισσότερους τηλεθεατές από ό,τι συνήθως στην ίδια ζώνη στα 3 κανάλια του TVP στα οποία προβλήθηκε.
  • Συνολικά, 11 από τις 14 χώρες είδαν μεγαλύτερη τηλεθέαση από ό,τι συνήθως λαμβάνει ο ραδιοτηλεοπτικός τους φορέας στη συγκεκριμένη ζώνη.
  • Στη νικήτρια χώρα, την Αρμενία, κατά μέσο όρο 43% του συνόλου των τηλεθεατών παρακολούθησαν την JESC 2021 στο AMPTV που θα φιλοξενήσει τον εικοστό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Junior Eurovision αργότερα φέτος.
  • Η Ισλανδία, η οποία δεν συμμετείχε αλλά μετέδωσε τον διαγωνισμό για πρώτη φορά, κατέγραψε ποσοστό τηλεθέασης 96%!

Στατιστικά για το νεανικό κοινό:

  • Ο Διαγωνισμός απέφερε μερίδιο τηλεθέασης 12,6% μεταξύ των παιδιών ηλικίας 4 έως 14 ετών, ποσοστό αυξημένο κατά 59% σε σχέση με τον μέσο όρο που συνήθως επιτυγχάνεται από την ομάδα των καναλιών μετάδοσης 7,9%.
  • Η εκδήλωση διάρκειας 2,5 ωρών απέφερε επίσης μερίδιο τηλεθέασης 11,2% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 15 έως 24 ετών, ποσοστό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο που συνήθως επιτυγχάνεται από την ίδια ομάδα καναλιών μετάδοσης 5%.

Τα νούμερα αυτά αντανακλώνται και στο διαδίκτυο. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διαγωνισμός σημείωσε την καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Υπήρξαν 8,3 εκατομμύρια προβολές βίντεο στο TikTok, 5,7 εκατομμύρια προβολές στο Youtube και 23 εκατομμύρια εμφανίσεις στο Instagram!

Η εικοστή επετειακή χρονιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision Junior θα πραγματοποιηθεί από τον νικητή του 2021, AMPTV στην Αρμενία όπου θα διοργανώσει ξανά τον διαγωνισμό μετά από 11 χρόνια αφού η δεκατετράχρονη Malena με το “Qami Qami” κέρδισε τις καρδιές και τις ψήφους κοινού και κριτών!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Junior Eurovision!

Πηγή/Φωτογραφίες: junioreurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *