ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γιατί τελικά η ΕΡΤ δεν πραγματοποίησε εθνικό τελικό για την Eurovision 2022;

Ήταν ο διακαής πόθος και η επιθυμία των περισσότερων fans, η ΕΡΤ να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό και να δώσει το λόγο και στο κοινό στην επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Τι τελικά συνέβη και δεν φθάσαμε εκεί; Τι εμπόδισε την διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης να υλοποιήσει μία πρόθεση που πράγματι είχε;

Χωρίς την πιθανότητα εθνικού τελικού ξεκίνησαν οι διαδικασίες τον Σεπτέμβριο

Αρχικά όπως ίσως θυμάστε εδώ από το Eurovisionfun σας είχαμε ενημερώσει πως δεν υπήρχε πιθανότητα να δούμε έναν εθνικό τελικό, τουλάχιστον για αυτή την χρονιά. Αυτά που θα παραθέσουμε παρακάτω ήταν οι πληροφορίες που είχαμε στην διάθεση μας και για αυτό τον λόγο ήμασταν τόσο κατηγορηματικοί. Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Αρχές Σεπτεμβρίου η ΕΡΤ ανοίγει την διαδικασία επιλογής, δίνοντας την δυνατότητα επισήμως πλέον σε όποιον καλλιτέχνη, δημιουργό, εταιρεία παραγωγής, δισκογραφική επιθυμεί, να στείλει την πρόταση της. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπήρχε ως σκέψη καν η επιλογή του εθνικού τελικού. Οι λόγοι; Κανείς μέσα στο ραδιομέγαρο δεν ανέμενε ούτε το τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, που μεταφράστηκε στον αριθμό συμμετοχών που τελικά υποβλήθηκαν, αλλά κανείς επίσης δεν υπολόγισε το υψηλό επίπεδο που τελικά υπήρξε.

Στις 10 Οκτωβρίου η περίοδος υποβολής συμμετοχών ολοκληρώνεται, έχοντας κατατεθεί συνολικά περισσότερα από 40 τραγούδια. Με την διαδικασία που έχει ήδη γνωστοποιηθεί από τον Δημήτρη Παπαδημήτριου, τα μέλη της επιτροπής σε ξεχωριστές ακροάσεις για τον καθένα, αξιολόγησαν τα τραγούδια αυτά. Τα πέντε τελικά τραγούδια που συγκέντρωσαν τις θετικές ψήφους της πλειοψηφίας της επιτροπής προκρίθηκαν στην δεύτερη και τελική φάση επιλογής.

Σκέψεις για ένα τηλεοπτικό show

Στο σημείο αυτό η διοίκηση της ΕΡΤ σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιεί, αρχίζει πλέον να σκέφτεται το ενδεχόμενο του εθνικού τελικού, αφού θεωρούν πως έχουν πέντε τραγούδια που θα μπορούσαν να στηρίξουν ένα τέτοιο concept, παράγοντας ένα τηλεοπτικό προϊόν τουλάχιστον αξιοπρεπές. Για τον λόγο αυτό δίνεται η εξουσιοδότηση στον Δημήτρη Παπαδημητρίου, πρόεδρο της επιτροπής και μέλος του ΔΣ της εταιρείας να έρθει σε επικοινωνία με τους καλλιτέχνες, ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις τους ως προς αυτό το ενδεχόμενο. Στο σημείο αυτό να πούμε πως η ενέργεια αυτή ήταν αναγκαία, αφού η αρχική προκήρυξη μέσω της οποίας κατέθεσαν τις συμμετοχές τους οι καλλιτέχνες στην ΕΡΤ, δεν ανέφερε τον εθνικό τελικό ως μέσω επιλογής της συμμετοχής μας.

Από τις επικοινωνίες με τους πέντε καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί (δεν είχαν ανακοινωθεί δημοσίως ακόμη), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εισέπραξε τρία όχι, ένα ναι και ένα ίσως, ως προς το αν θα συμμετείχαν σε έναν εθνικό τελικό. Οι ενδοιασμοί των καλλιτεχνών, αλλά και των δισκογραφικών εταιρειών τους, είχαν να κάνουν με το τηλεοπτικό αποτέλεσμα, το αδιάβλητο της τηλεψηφοφορίας του κοινού, αλλά και το καλλιτεχνικό αποτύπωμα τους, που δεν συνάδει με τέτοιες διαδικασίες …

Η ΕΡΤ όμως συνέχισε τις προσπάθειες της, προτείνοντας έναν εθνικό τελικό όπου η ψηφοφορία της επιτροπής θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως συμβαίνει πχ με τους εθνικούς τελικούς της Μάλτας ή της Ρουμανίας. Επίσης πρότεινε την εκπομπή Δυνατά του Κωστή Μαραβέγια ως τόπο διεξαγωγής, μία εκπομπή κοντά στην μουσική φυσιογνωμία των πέντε καλλιτεχνών. Ούτε όμως τότε οι αντιρρήσεις των καλλιτεχνών κάμφθηκαν.

Απόφαση μονόδρομος

Στον κίνδυνο λοιπόν να υπάρξουν αποχωρήσεις από τη διαδικασία, η ΕΡΤ αποφάσισε να προχωρήσει στην εσωτερική επιλογή, ανακοινώνοντας και δημοσίως πλέον τους πέντε καλλιτέχνες. Θέλοντας όμως πάλι έστω και έτσι να βάλει το κοινό με κάποιο τρόπο στην διαδικασία, πρότεινε στους φιναλίστ να αναλάβει την παραγωγή των κομματιών τους και να τα δημοσιοποιήσει μέσα από τα ραδιόφωνα της, ώστε να λάβει ένα feedback από τον κόσμο προτού η επιτροπή πάρει την τελική της απόφαση. Οι πέντε όμως καλλιτέχνες και οι δισκογραφικές τους δεν αποδέχθηκαν ούτε αυτή την πρόταση, θέλοντας να κρατήσουν τα τραγούδια και να τα κυκλοφορήσουν αυτοί με τον τρόπο που οι ίδιοι επιθυμούν.

Αυτό ήταν το παρασκήνιο των προηγούμενων μηνών, που τώρα ένα μήνα και πλέον μετά την επίσημη ανακοίνωση της Amanda ως εκπροσώπου της χώρας μας στον διαγωνισμό μπορούμε να αποκαλύψουμε. Σε όλους αυτούς που θα σκεφθούν για τους δικούς τους λόγους, πως θέλουμε για μία ακόμη φορά να υπερασπιστούμε την ΕΡΤ αναφέροντας ανακρίβειες ή fake news, μπορούν εύκολα να καταρρίψουν το άρθρο μας, απευθυνόμενοι έστω σε κάποιο μέρος από τα πλείστα που αναφέρουμε δημοσίως (καλλιτέχνες, δισκογραφικές κλπ).

Στο μέλλον τι;

Κλείνοντας το άρθρο, θα ήθελα ως Γιάννης να αναφέρω δύο σκέψεις μου. Οι λόγοι που στο Eurovisionfun ήμασταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο ενός εθνικού τελικού, δεν ήταν μόνο τα παραπάνω, που προφανώς γνωρίζαμε. Θα έμπαιναν στον κόπο οι καλλιτέχνες που φέτος συμμετείχαν στην διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ να στείλουν συμμετοχή αν πραγματοποιούνταν εθνικός τελικός και ήταν αυτό γνωστό εξ αρχής; Η απάντηση είναι εύλογη και αποδεδειγμένη με βάση τα παραπάνω…Όχι!

Η απόφαση που έχει να πάρει η ΕΡΤ για τα επόμενα χρόνια είναι ακριβώς αυτή. Τι είδους συμμετοχές επιθυμεί; Το ερώτημα αυτό απασχολεί ήδη τους υπευθύνους, αφού στόχος της ελληνικής αποστολής είναι τόσο η ποιότητα, όσο και η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεπίδραση με το κοινό και τους φίλους του διαγωνισμού. Βέβαια δεν είναι ο εθνικός τελικός ο μόνος τρόπος για την ικανοποίηση αυτού του σκοπού και πάνω ακριβώς σε αυτό εργάζονται αυτό το διάστημα στην Αγία Παρασκευή.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

19 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τονια
    Τονια says:

    Είμαι η μόνη που δεν θα ήθελε εθνικό τελικό?…. γιατί τα γουστα μας, τα ακούσματα μας, η κουλτούρα μας, η νοοτροπία μας κ.τ.λ θα έβγαζαν επιλογή εσωτερικής κατανάλωσης…αν κρίνω απο τραγουδια που πρωταγωνιστούν τυπου τατατα
    ή επιλογές κακής αντιγραφης Φουρέιρα τότε προτιμώ Ανάθεση

    Απάντηση
  2. stavros
    stavros says:

    Όσο και να προσδοκώ σαν τηλεθεατής να απολαύσω κάποια στιγμή έναν εθνικό τελικό, θα συμφωνήσω ότι ακόμα δεν είναι η ώρα. Χρειάζεται να δουλευτεί αργά και σταθερά η στρατηγική να προσελκυθεί ένα μουσικό και καλλιτεχνικό δυναμικό από τα πολλά μουσικά ρεύματα της χώρας και όχι απλά από τη μουσική βιομηχανία της. Σίγουρα το τελικό κριτήριο θα είναι και η επικοινωνία με το διεθνές κοινό. Όταν αυτό καθιερωθεί η ΕΡΤ ναι θα πρέπει να βάλει πόρους, υποδομές και φιλοσοφία για τηλεοπτικά προιόντα που θα αναβαθμίζουν την επιλογή, θα εμπλέκουν το κοινό και ταυτόχρονα θα αναδεικνύουν και τους διαγωνιζόμενους. Θα ήμουν πιο κοντά σε μια επιλογή Φιλανδικού τύπου με λίγες συμμετοχές και Τσέχικου τύπου με προηχογραφημένα live και με μια λογική ποσόστωση της προτίμησης του κοινού. Αλλά σίγουρα η ΕΡΤ ως τελικός παραγόντας που παίρνει την ευθύνη της στηριξης και της προώθησης θα πρεπει να συμπεριλάβει πολλαπλούς παράγοντες στην επιλογη. Σιγουρα χρειαζεται το τραγουδι το σωστο και η φωνη η σωστή, αλλά όπως έχουμε ξαναδει δεν είναι τα μόνα που παίζουν ρόλο ούτε μπορούν να εξεταστούν όλα από ένα εθνικό τελικό.

    Απάντηση
  3. Kostas
    Kostas says:

    Θεωρείτε πιθανό την διεξαγωγή κάποιου είδους εθνικού τελικού, ταλέντ σόου ή κάποια διαδικασία που θα επιτρέψει στο κοινό να έχει έστω και ένα ποσοστό λόγου στην τελική επιλογή τραγουδιού και καλλιτέχνη; Η Κύπρος του χρόνου θα αλλάξει πάντως στρατηγική… η ΕΡΤ ;

    Απάντηση
  4. Μανώλης
    Μανώλης says:

    Πραγματικά χρειαζόταν αυτό το άρθρο. Αυτό που εμένα με ωθεί να κάνω θετική στροφή 180 σε σχέση με την ΕΡΤ, είναι η σκέψη τους να δημοσιοποιήσουν τα 5 τελικά τραγούδια, ώστε να πάρουν feedback απ τον κόσμο. Τα υπόλοιπα μας τα είχες δώσει λίγο ως πολύ να τα καταλάβουμε όλο αυτό το διάστημα. Αν μη τι άλλο συμπεραίνω, ότι δε λειτούργησαν ως μουσικές αυθεντίες που είχαν γραμμένη τη γνώμη του ελληνικού κοινού.
    Μέχρι να λυθεί ο γόρδιος δεσμός, εθνικός τελικός τελικός με μετριότητες ή εσωτερική επιλογή με παραπάνω του ενός αξιόμαχα τραγούδια, ας πηγαίνουμε έτσι.

    Απάντηση
  5. konios
    konios says:

    Είναι ανεπίτρεπτο να μην γίνεται εθνικός τελικός, τη στιγμή που άλλες χώρες κάνουν ολόκληρες διαδικασίες μέχρι να επιλεγεί κάποιο κομμάτι (βλέπε Νορβηγία). Καλά για Σουηδία δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε, είναι χιλιόμετρα μακρυά. Εξαρχής, θα έπρεπε να κάνει κατανοητό η ΕΡΤ πως θα πηγαίνει σε εθνικούς τελικούς και όποιος ήθελε ας δήλωνε. Μιλάμε για κάτι απόλυτα δημοκρατικό και στο κάτω κάτω ο διαγωνισμός για τον κόσμο γίνεται, εκείνος πρέπει να επιλέγει ποιο κομμάτι και ποιος καλλιτέχνης θέλει να εκπροσωπήσει τη χώρα του. Ακόμα και πρακτικά να το δει κάποιος, διαχρονικά όταν επέλεγε ο κόσμος κατακτούσαμε πολύ καλύτερες θέσεις, ενώ η ΕΡΤ κέρδιζε και σε τηλεθέαση μέσα από τους εθνικούς τελικούς. Εν κατακλείδι, για μένα όχι μόνο έπρεπε να επιστρέψει η διαδικασία του εθνικού τελικού, αλλά θα μπορούσε να διευρυνθεί κιόλας και να ακολουθήσει τις διαδικασίες άλλων χωρών με προκριματικούς, ημιτελικούς, κτλ.

    Απάντηση
    • Δξσβδβη
      Δξσβδβη says:

      Καταφέραμε να πάμε τόσο καλά πέρυσι χωρίς εθνικό τελικό
      Δεν είναι γραφτό να έχουν όλες οι χώρες επιτυχία με εθνικό τελικό. Σκέψου ότι η ΕΡΤ μόλις βρήκε τον τρόπο να έχουμε επιτυχία στο διαγωνισμό (με εσωτερική επιλογή όπως 2021 ) και ότι πάει τώρα να κάνει εθνικό τελικο. Σαν να έχεις βρει τον θησαυρό και να τον αφήνεις
      Όσον αφορά αυτό που λες για το ότι η ΕΡΤ έχει υψηλή τηλεθέαση και καλά αποτελέσματα με εθνικούς τελικούς ήταν πριν μια δεκαετία με εξαίρεση το 2017 το οποίο ήταν η κατασρτοφη η ίδια και είχε και χαμηλή τηλεθέαση

      Απάντηση
      • EurovisionTales
        EurovisionTales says:

        Παιδια το οτι ειχαμε επιτυχια ομως μια χρονια δε σημαινει τιποτα. Απο το 2016 εως το 2019 εχουμε κακιστα αποτελεσμα με απευθειας αναθεσεις.
        Δε λογαριαζω το 2017 για εθνικο τελικο, απευθειας αναθεση στην καλλιτεχνιδα και σχεδον προ-αποφασισμενο το τραγουδι ( καθως τα αλλα δυο ηταν παρα πολυ αδυναμα και ολοι προμοταραν το This is love ).

        Συνεπως, με τις αναθεσεις εχουμε 4 κακιστα διαδοχικα αποτελεσματα και ενα καλο.
        Ωστοσο, απο περυσι, βλεπουμε μια αλλαγη στην προσεγγιση της ΕΡΤ, φαινεται οτι το παιρνει πολυ πιο ζεστα το πραγμα, οποτε παρολο που συνεχιζει τις αναθεσεις, τουλαχιστον τωρα το κανει με σωστοτερο τροπο. Ειδικα φετος φαινεται οτι αφιερωσαν πολυ χρονο και η κριση τους πραγματοποιηθηκε μετα απο λεπτομερη εξεταση των υποψηφιων τραγουδιων και αξιοκρατικα.
        Η περσινη επιτυχια εφερε αισιοδοξια και μακαρι να παμε και καλα φετος.

        Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Έχουν τρελαθεί όλοι με την ιδέα του εθνικού τελικού χωρίς κανέναν λόγο. Είδαμε και η Νορβηγία πέρυσι που στείλανε τον Tix ενώ είχαν πολύ καλύτερες επιλογές. Κάτι αντίστοιχο πιθανόν να γίνονταν και εδώ.

    Απάντηση
    • EurovisionTales
      EurovisionTales says:

      Και ποιος σου λεει οτι οι επιτροπες κάνουν τις καλυτερες επιλογες; Η επιτροπή της Γερμανιας περυσι διαλεξε το I dont feel hate μεσα απο εκατονταδες τραγουδια…
      4-5 ατομα μπορει να αστοχησουν πολυ πιο ευκολα απο χιλιαδες ατομα, ειναι τοσο απλο.

      Απάντηση
  7. gogos
    gogos says:

    1ον. Καλλιτέχνες που δεν θέλουν κοινό, ΔΕΝ είναι καλλιτέχνες.
    2ον. Ανακαλώ πολλά από αυτά (γιατί δεν γνώριζα) που είπα για την ΕΡΤ.
    3ον. Η πολλή “εσωστρέφεια” για ένα διαγωνισμό “εξωστρεφή” βλάπτει.
    Πρέπει κάποια στιγμή να ξεκολλήσουμε΄από τις εσωτερικές – κλειστές επιλογές, γιατί τελικά θα καταλήξουμε σαν τη Βουλγαρία, Κύπρο, κ.τ.λ… που επειδή πήγαν καλά με μια εσωτερική επιλογή, τώρα περιμένουν πότε και αν θα ξαναπάνε καλά και αναπολούν το παρελθόν…

    Το κοινό πρέπει να έχει λόγο σε όλο αυτό, έστω και κάτω του 50%, αλλά να έχει.
    Το θετικό είναι ότι η ΕΡΤ (φέτος τουλάχιστον) όταν είδε ότι θα μπορούσε να βάλει στο “παιχνίδι” και το κοινό προσπάθησε να το κάνει πράξη, αλλά ήταν αργά.

    Εύχομαι η ΕΡΤ του χρόνου να μπορέσει εξ αρχής να δώσει λόγο και στο κοινό γιατί όπως είπα παραπάνω Eurovision σημαίνει και είναι εξωστρέφεια!
    Για την ώρα εύχομαι καλή επιτυχία στην Αμάντα!

    Υ.Γ
    Ευχαριστούμε την “σελίδα” για την ενημέρωση!

    Απάντηση
  8. tbww
    tbww says:

    Επίσης η ΕΡΤ δεν είχε τη δυνατότητα για ένα τέτοιο αξιοπρεπές event οπότε από το ρεζίλι καλυτερα η απευθείας ανάθεση.
    Προσωπική άποψη ότι τα καλά τραγούδια έχουν εκτιμηθεί πιο πολλες φορες από τις επιτροπές παρα από το κοινό.

    Απάντηση
  9. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Και πάλι ένα άρθρο που θα έπρεπε να βλέπαμε στην επίσημη σελίδα της ΕΡΤ (όχι γιατί αμφισβητώ ότι έτσι έγιναν τα πράγματα, αλλά γιατί οι ίδιοι οφείλουν να εξηγήσουν τι έγινε). Eθνικός τελικός με απόφαση 50-50 από την επιτροπή και το κοινό είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, εκεί καταλήγουν οι περισσότερες χώρες και αυτό είναι έτσι κι αλλιώς το σύστημα ψηφοφορίας της Eurovision. Όσο για την υποτίμηση του κοινού από ορισμένους, να θυμίσω ότι το 2013 οι Κόζα Μόστρα κέρδισαν κάποιους άλλους που προβάλλονταν ως μεγάλα φαβορί και κατέκτησαν την 6η θέση, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και με τον Γιώρκα που κάποιοι χαρακτήριζαν επίσης ως «εσωτερικής κατανάλωσης». ‘Οσο για το 2012, το 2014 και το 2015 επιλέχτηκε και πάλι η καλύτερη πρόταση από όσες είχαν υποβληθεί και σε κάθε περίπτωση βρεθήκαμε στον τελικό, κόντρα σε φαβορί όπως πχ η Σάγια.

    Όσο για το «καλλιτεχνικό αποτύπωμα» ερμηνευτών που είτε είναι παντελώς άγνωστοι, είτε έχουν μερικούς μήνες στη δισκογραφία, όταν η ΕΡΤ έχει δώσει σαφή δείγματα γραφής με μουσικές εκπομπές υψηλού επιπέδου, ούτε αστείο δεν μπορώ να το θεωρήσω. Όταν διεκδικείς μια θέση στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό του πλανήτη, δεν ειναι δυνατόν να μην εμπιστεύεσαι τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα σε αναλάβει ή το εγχώριο μουσικό κοινό στο οποίο έτσι κι αλλιώς απευθύνεσαι.

    Απάντηση
  10. ΦΩΤΗΣ
    ΦΩΤΗΣ says:

    Εχει ανακοινωθεί από την ΕΡΤ σχετικά με την τελική απόφαση της φετεινής εκπροσώπησης αν ήταν ομόφωνη ή όχι. Αν ξέρει κάποιος θα ήθελα να μάθω σχετικά. Ευχαριστώ παιδιά.

    Απάντηση
  11. EurovisionTales
    EurovisionTales says:

    Εγω θελω η Ερτ του χρονου να ανακοινωσει εξαρχής εθνικο τελικο και ας δηλωσουν συμμετοχη όποιοι καλλιτεχνες ειναι συμφωνοι. Δεν ειναι οτι καθε φορα οι αναθεσεις οδηγουν σε καλο αποτελεσμα, ωστε να ανησυχουμε μη χασουμε τους καλλιτεχνες που δεν θα θελουν εθνικο τελικο. Ισα ισα που οι πιο καταστροφικες μας αποδοσεις εως χωρα ηταν αποτελεσματα αναθεσεων και αποφασεων πισω απο κλειστες πορτες.
    Τα μεγαλα πλεονεκτηματα ενος εθνικου τελικου ειναι δυο:
    α) παιρνουμε μια γευση για το πως μεταφραζεται το τραγουδι στο live, και δεν αγχωνομαστε μεχρι τελευταια στιγμη οπως καθε χρονο
    β) ακομα και αν δεν παει καλα στο τελος, τουλαχιστον μπορουμε να πουμε οτι ηταν επιλογη του συνολου μιας χωρας και οχι 5 ατομων. Ας πουμε εμενα δεν με ενοχλει η ” αποτυχια ” της Μαριας Ελενας Κυριακου, ηταν η πιο αξιοπρεπης στον εθνικο τελικο, την επιλεξαμε ολοι μαζι και ας μη πηγε καλα. Η αποτυχια των Αργκο ομως, ως επιλογη του Τσακνη μονο επειδη ετσι του κατεβηκε, με χαλαει ακομη.
    Για των παραπάνω λογο δεν πρεπει να εχει και περισσοτερη δυναμη απο τον κοσμο η επιτροπη σε εναν εθνικο τελικο, το μεγαλύτερο ποσοστο που πρεπει να κατέχει η επιτροπη ειναι το 50%, οπως και στον κανονικο διαγωνισμο. Προσωπικα βρίσκω γελοια τα concepts καποιον εθνικων τελικων οπου οι επιτροπες καθορίζουν σχεδον αυτοβουλως το αποτελεσμα, αυτο δεν ειναι ” εθνικος ” τελικος.

    Απάντηση
  12. John Kou.
    John Kou. says:

    Η αλληλεπίδραση με το κοινό άποψή μου δεν θα έπρεπε να είναι κάτι που θα απασχολεί την ΕΡΤ. Αυτοί και μόνο αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δεν υπάρχει λόγος πιστεύω να υπάρχει αλληλεπίδραση με τους φανς για “teasers” ή “αποσπάσματα” ή οτιδήποτε άλλο μόνο λίγους μήνες πριν βγεί το τραγούδι.

    Απάντηση
  13. KostasEV
    KostasEV says:

    Εθνικός τελικός πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο τραγουδιών.
    Φέτος πιστεύω με Amanda, Good Job Nicky, Evangelia, Ηλία Κόζα και Joanne θα ήταν αξιόλογος ένας εθνικός τελικός.
    Πρέπει να γίνει όμως ένας σοβαρός τελικός και όχι μια παρωδία.
    Η φετινή ΕΡΤ που επενδύει σε μυθοπλασία, σε ωραίες εκπομπές διατηρώντας πάντα μια ποιότητα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τα mad και να κάνει έναν λαμπρό εθνικό τελικό.
    Δεν ξέρω τι τηλεθέαση θα είχε αλλά πιστεύω θα επιλεγόταν το καλύτερο τραγούδι. Ιδανικά θα έπρεπε τα τραγούδια να κυκλοφορήσουν 5 μέρες πριν και η ψηφοφορία του κοινού να είναι δωρεάν και ηλεκτρονικά για το αδιάβλητο της διαδικασίας.
    Ας υπήρχε και μια επιτροπή από 5 άτομα ( τραγουδιστές, συνθέτες, σκηνοθέτες) που θα έκριναν ένα 40%.
    Θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι.
    Αν από την άλλη η ΕΡΤ έκρινε πως δεν μπορεί να στηρίξει έναν εθνικό τελικό, θα μπορούσε να βγάλει όπως ήθελε τα τραγούδια σε κυκλοφορία και να αποφασίσει ο κόσμος.
    Μου φαίνεται κουφό να μην επιλέγει ο κόσμος το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *