Γερμανία: Στις αρχές Μαρτίου το “Lied für Turin” ;

Σε μία ημερομηνία εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι ιθύνοντες της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή του “Lied für Turin”.

Μετρώντας πέντε πλασαρίσματα από την 25η θέση και κάτω στις έξι τελευταίες Eurovision, η Γερμανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι αναφορικά με τις επιδόσεις της στον διαγωνισμό. Με την κριτική που δέχεται η γερμανική ραδιοτηλεόραση να είναι σκληρή και από παντού, οι ιθύνοντες της σχεδιάζουν προσεκτικά τα βήματά τους ενόψει Τορίνου. Όπερ και εγένετο.

Όπως ανακοίνωσε πριν δύο μήνες ο ραδιοφωνικός σταθμός Bayern3, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο δίκτυο του ARD και καλύπτει τη γεωγραφική περιοχή της Βαυαρίας, το φορμάτ “Lied für Turin” επιστρέφει. Το βαυαρικό κρατικό ραδιόφωνο απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την εκπροσώπηση της Γερμανίας στη Eurovision 2022 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bayern3, τα τραγούδια που υπεβλήθησαν, θα εξεταστούν από μία αρμόδια επιτροπή, η οποία και θα επιλέξει τις πέντε συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό του “Lied für Turin”. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από στελέχη του Bayern3, του Antenne Brandenburg, του Bremen 4, του HR 3, του MDR Jump, του NDR 2, του SR 1, του SWR 3 και του WDR 2. Όλα τους ανήκουν στο περιφερειακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης.

Ο μεγάλος νικητής του γερμανικού εθνικού τελικού θα εκπροσωπήσει τη Γερμανία στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η πληροφόρηση για την ημερομηνία διεξαγωγής του γερμανικού εθνικού τελικού προκύπτει από τη χθεσινή δημοσίευση μίας αγγελίας εργασίας, η οποία και αναζητά βοηθό ρεσεψιονίστ για τις αρχές Μαρτίου στον χώρο διεξαγωγής του “Lied für Turin” στο Βερολίνο. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, το ARD δεν έχει επιβεβαιώσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του σόου.

Η Γερμανία πέρσι τερμάτισε στην 25η θέση, με τον Jendrik να ερμηνεύει το τραγούδι “I Don’t Feel Hate”. Η γερμανική συμμετοχή έλαβε 3 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και καμία από το κοινό.

Πηγή: ESCKompakt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *