Ισπανία: Με την Chanel και το “SloMo” στην Eurovision 2022!

Ολοκληρώθηκε μόλις ο τελικός του Benidorm Fest, του εθνικού τελικού της Ισπανίας, του οποίου νικήτρια και επομένως εκπρόσωπος της Ισπανίας στην Eurovision 2022 αναδείχτηκε η Chanel με το τραγούδι “SloMo“!

Συνολικά οκτώ φιναλίστ, οι οποίοι αναδείχτηκαν μέσα από δύο ημιτελικούς, διαγωνίστηκαν στο μεγάλο τελικό διεκδικώντας το εισιτήριο για το Τορίνο.

Οι φιναλίστ

Οι οκτώ υποψήφιοι της βραδιάς ήταν οι εξής:

  1. Rayden – Calle de la llorería
  2. Tanxugueiras – Terra
  3. Varry Brava – Raffaella
  4. Chanel – SloMo
  5. Rigoberta Bandini – Ay mamá
  6. Xeinn – Eco
  7. Gonzalo Hermida – Quién lo diría
  8. Blanca Paloma – Secreto de agua

Η ψηφοφορία

Το 50% του αποτελέσματος και στα τρία show (δύο ημιτελικοί και τελικός) καθορίστηκε από την κριτική επιτροπή, ενώ το άλλο 50% από το κοινό. Η κριτική επιτροπή ήταν χωρισμένη σε ισπανική και διεθνή, ενώ το 50% του κοινού ήταν χωρισμένο στην τηλεψηφοφορία και σε ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που επιλέγεται βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων (δημοσκοπική επιτροπή). Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo (Ιταλία) όσο και στο Melodifestivalen (Σουηδία).

Την κριτική επιτροπή του Benidorm Fest, που καθόρισε το 50% της ψηφοφορίας, αποτελούσαν οι εξής:

Εγχώρια επιτροπή:

  • Natalia Calderón – Καθηγήτρια Φωνητικής
  • Miryam Benedited – Σκηνοθέτης και Χορογράφος
  • Estefanía García – Τραγουδίστρια, μέτζο σοπράνο της χορωδίας του RTVE

Διεθνής επιτροπή:

  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης πολλών συμμετοχών στο διαγωνισμό της Eurovision
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της ισλανδικής αποστολής στη Eurovision

Τα αποτελέσματα

Τα αναλυτικά αποτελέσματα του μεγάλου τελικού του Benidorm 2022 διαμορφώθηκαν ως εξής:

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ (50%)

  1. Chanel – 51
  2. Rigoberta Bandini  – 46
  3. Blanca Paloma – 39
  4. Rayden – 37
  5. Tanxugueiras – 30
  6. Xeinn – 30
  7. Varry Brava – 25
  8. Gonzalo Hermida – 12

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (25%)

  1. Tanxugueiras – 30
  2. Chanel – 25
  3. Rigoberta Bandini – 20
  4. Gonzalo Hermida – 18
  5. Rayden – 15
  6. Varry Brava – 12
  7. Blanca Paloma – 10
  8. Xeinn – 5

ΤΗΛΕΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (25%)

  1. Tanxugueiras – 30
  2. Rigoberta Bandini – 25
  3. Chanel – 20
  4. Varry Brava – 18
  5. Rayden – 15
  6. Blanca Paloma – 12
  7. Xeinn – 10
  8. Gonzalo Hermida – 5

— ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Chanel – 96
  2. Rigoberta Bandini – 91
  3. Tanxugueiras – 90
  4. Rayden – 67
  5. Blanca Paloma – 61
  6. Varry Brava – 60
  7. Xeinn – 45
  8. Gonzalo Hermida – 40

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση της νικήτριας Chanel παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=Hn8qwSn78D0

Συμφωνείτε με την επιλογή της Ισπανίας για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τορίνο το Μάιο; Πείτε μας στα σχόλια!

24 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Προσωπικά χάρηκα με την νίκη της, καθώς ειδικά η Rigoberta δεν μου άρεσε καθόλου. Θα πρέπει όμως οι fans να αποφασίσουν. Είναι καλές τελικά οι επιτροπές ή όχι; Τι νόημα επίσης εχει μια δημοσια τηλεόραση να πραγματοποιει εθνικό τελικό δίνοντας μόλις 25% στο τηλεοπτικό κοινό; Οπως κ να χει καλη επιτυχια στην Chanel, δεν πιστευω οτι θα σκισει όπως γράφουν πολλοι fans, αλλα θα ξεκολλήσει την Ισπανια απο τις τελευταιες θέσεις.

    Απάντηση
  2. Γιώργος Ζευτερίδης
    Γιώργος Ζευτερίδης says:

    Εγώ πιστεύω ότι θα σκίσει. Θεωρώ πως στον ημιτελικό ήταν πολύ πιο άνετη γιατί μάλλον πήγε ως outsider και δεν είχε άγχος. Άμα πάει με τέτοιον αέρα και άνεση στο Τορίνο θεωρώ θα πάει πολύ καλά

    Απάντηση
  3. Secret eurofan
    Secret eurofan says:

    Καταρχήν καλή επιτυχία στην συμπαθέστατη Chanel! Το τραγουδι της ωραίο με καλό ρυθμό και ομορφη σκηνική παρουσιά. Παρόλα αυτα το δικό μου αγαπημένο ήταν το Terra. Οι Tanxugueiras αδικηθηκαν πληρως από την κριτική Επιτροπή. Ασχολιαστη η 5η θέση ενώ στις άλλες δυο κατηγορίες βγήκαν πρωτες. Κρίμα. Καλή επιτυχία και παλι στην υπέροχη Chanel και στο Slomo

    Απάντηση
  4. EurovisionTales
    EurovisionTales says:

    Αν και αγαπω το Ay mama, not mad με την νικη του SloMo, απολαυστικη παρουσιαση.
    Σιγουρα δεν θα παει οσο καλα περιμενουν καποιοι, αν βγηκε μολις 3η στο televoting της χωρας της ( και δεδομενου πως δεν εχει ενα τραγουδι που θα λατρευτει απτις επιτροπες ), τη βλεπω για γυρω στο 10-15.

    Απάντηση
    • voda
      voda says:

      Mahmood, Salvador Sobral και άλλοι πολλοί δεν κέρδισαν το televote του εθνικού τελικού τους αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να τα πάνε εξαιρετικά στο televote της eurovision…

      Απάντηση
      • EurovisionTales
        EurovisionTales says:

        Μιλαμε για ενα συγκεκριμενο ειδος τραγουδιου, καμια σχεση με του Salvador και το Soldi.
        Τα λεγομενα dance bops πρεπει να ειναι big televote magnets, αλλιως κατι δεν κολλαει καλα.

        Φαντασου να εκανε η Κυπρος εθνικο τελικο το 2018 και η Φουρειρα να ερχοταν τριτη στο televoting. Θα συνεβαινε; Μπα…Θα εξαφανιζε τον ανταγωνισμο.
        Οταν η Τσανελ λοιπον βγαινει 3η στο televoting απο 7 υποψηφιους, καποιο προβληματακι υπαρχει εκει.
        Η το τραγουδι δεν ειναι instant, η πολλοι βλεπουν μπροστα τους συγκρισεις και το θεωρουν copy. Σιγουρα δεν ειναι καλος οιωνος, γιατι αν θελει θεση στη δεκαδα θα χρειαστει τεραστιο televote score, καθως περα απο τις χορευτικες της ικανοτητες δεν εχει πολλα η συμμετοχη της για βαθμους απτις επιτροπες.

        Απάντηση
        • Voda
          Voda says:

          Ο λογος που η Σανελ βγηκε τριτη στο televote ειναι επειδη μιλαμε για μια πρωτοεμφανιζομενη καλλιτεχνη…Το SloMo είναι το ντεμπουτο της. Προφανως και η Φουρειρα θα κερδιζε το televote σε εναν εθνικο τελικο το 2018 αφου ειχε πισω της 10 χρονια καριερας και ολοι την ηξεραν. Επισης η Σανελ ηρθε τριτη, αφου η Ριγκομπερτα χαιρει ακρως δημοφιλιας στην Ισπανια (σε αντιθεση με την Σανελ) και οι Tanxu που κερδισαν το televote ειχαν από πισω τους ολη την Γαλικια να τις υποστηριζει συστηματικα… Μην τα βλεπουμε ολα ασπρο ή Μαυρο… Μερικες φορες μπορει να ειναι και γκρι… Επισης το ιδιο generic και αστειο ηταν το Fuego αλλα μια χαρα τα πήγε. Επειδη ειχε λιγο κλαρινο ξαφνικα το εκανε καλο; Δεν το νομιζω. Μαλιστα θυμάμαι οταν ειχε πρώτο κυκλοφορήσει ολοι οι ελληνες γκουρου της eurovision το ελεγαν αθλιο και ότι θα παει απατο μεχρι και αποκλεισμο ειχαν ονειρευτεί.

          Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Για κάποιο λόγο (που δεν κατανοώ) οι Ισπανοί αγνοούν επιδεικτικά το κοινό και αποφασίζουν μια χούφτα άνθρωποι και μετά “κλαψουρίζουν” που τερματίζουν σχεδόν μόνιμα στις 5 με 10 τελευταίες θέσεις. Νομίζω ότι θα έχουμε μια επανάληψη του 2017 που το κοινό είχε (για άλλη μια φορά) δίκιο και δεν ήθελε το “Do It For Your Lover”, αλλά οι “ειδικοί” είχαν άλλη… άποψη.

    Το “SloMo” είναι ένα μετριότατο τραγούδι, ερμηνευμένο από μια “άφωνη”, αλλά με καλή ενέργεια επι σκηνής…. Τα περαστικά μου λοιπόν στους Ισπανούς, που έχουν τέτοιους ιθύνοντες που διαχειρίζονται το “θέμα” Eurovision και αποφασίζουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, όποτε το γουστάρουν.

    Απάντηση
  6. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ας μιλήσω για το νικητήριο και μετά θα πω όσο έχω να πω για αυτό το φιάσκο κατά τη γνώμη μου…
    Το τραγούδι είναι ο ορισμός της μετριότητας και του τι εστί generic (στα οποία αρέσκεται η πλειονότητα των eurofan). Ευτυχώς σκηνικά είναι σε καλό επίπεδο και η chanel πολύ καλή performer που αναδεικνύει ένα generic κομμάτι, όσο γίνεται. Eγώ απλά θα αναφέρω 3 τίτλους “el diablo” “Μata hari” “adrenalina”. Αγαπημένα των fans που εν τέλει δεν μπήκαν καν στη 15άδα… Παρόμοια τύχη πιστεύω θα έχει και αυτό καθώς δεν θεωρώ ότι θα καταφέρει κάτι καλύτερο από την 17η με 22η, ειδικά αν μαζευτούν πολλά uptempo κομμάτια.
    Για την ώρα:
    5. Βουλγαρία 4/10
    4. Ισπανία 6,5/10
    3. Τσεχία 7/10
    2. Αλβανία 7,5/10
    1. Μολδαβία 7,5/10
    Ας πω και δύο λόγια για το φιάσκο…
    Τραγικό που οι επιτροπές(5 άτομα δηλαδή) επέλεξαν την εκπρόσωπο της Ισπανίας…
    Τόσο στη τυχαία δημοσκόπηση όσο και στο televoting το “terra” (μια πολύ δυνατή πρόταση κατά τη γνώμη μου και κατά την ισπανική κοινή γνώμη) κέρδισε πανηγυρικά! Οι επιτροπές τα μαγείρεψαν όπως ήθελαν έτσι ώστε οι Tanxugueiras,με διαφορά 16 και 21 βαθμούς, από τα φαβορί (των επιτροπών) να μην έχουν καμία ελπίδα να κερδίσουν ακόμα και αν κέρδισαν στη ψηφοφορία του κοινού… Το νικητήριο ήρθε 2ο και 3ο στο κοινό και εν τέλει πήρε τη νίκη για μόλις 6 βαθμούς, από αυτό που ήθελε το κοινό να κερδίσει. Μετρημένα κουκιά δηλαδή ώστε να κερδίσει αυτό που κέρδισε. Τι να πω… Κρίμα και καλή επιτυχία.

    Απάντηση
    • Γιώργος
      Γιώργος says:

      Παρόλα αυτά τραγούδια τέτοια αναδεικνύονται από τους performers. Αντί να συγκρίνουμε το «SloMo» με τα παραπάνω, ας συγκρίνουμε την Chanel με την Τσαγκρινου, την Εφεντι και τη Σενχιτ. Άμα δούμε τις εμφανίσεις των 4 δίπλα δίπλα θα καταλάβουμε γιατί η συμμετοχή της Ισπανίας φέτος δεν μπορεί να συγκριθεί με τις παραπάνω

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Αν το τραγούδι είναι μέτριο δυστυχώς η performer μπορεί να το φτάσει ως ένα σημείο δεν γίνεται από generic να γίνει κομμάτι που να θες να χορέψεις… Σαν performer της το αναγνωρίζω, είναι εκρηκτική όπως και έχει μια ήδη καλή σκηνική παρουσία. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι οι επιτροπές θα ξετρελαθουν και στο κοινό ενδέχεται να περάσει και να μην αγγίξει, εδώ δεν άγγιξε το εγχώριο κοινό…Η Ισπανία εξάλλου έχει λάβει τα τελευταία χρόνια πολύ χαμηλές θέσεις με καλύτερα- ή πιο ενδιαφέροντα τραγούδια- και καλύτερεςφωνές.
        Προσωπικά όπως είπα θεωρώ ότι σαν πακέτο (φωνή τραγούδι παρουσία) μπορεί στην καλύτερη να πλησιάσει την 15αδα.

        Απάντηση
  7. Mary
    Mary says:

    Η κοπέλα έχει εντρυφήσει στην Φουρέιρα, βγάζει μάτι! Καλή επιτυχία, δεν θα σκίσει αλλά σίγουρα δεν θα είναι ένας ακόμα πάτος για την Ισπανία.
    Αντιγραφή Φουρέιρα με ένα τραγούδι άκρως χειρότερο του Fuego….εγώ αυτό βλέπω

    Απάντηση
  8. Stefan
    Stefan says:

    So ready for Eurovision! Από τα καλύτερα performance στην ιστορία του διαγωνισμού πριν καν πάει στον τελικό. Το τραγούδι δεν αξίζει τόσα αλλά το σώζει τόσο πολύ η Chanel με μια εκρηκτική εμφάνιση. Vamos espana

    Απάντηση
  9. Γιώργος
    Γιώργος says:

    H Chanel έχει καλή σκηνική παρουσία και χορεύει πολύ καλά. Φωνητικά αρκετά αδύναμη, σε πολλές στιγμές την «σκέπαζαν» τα ηχογραφημένα φωνητικά. Το τραγούδι δυστυχώς τίποτα ιδιαίτερο. Λογικά θα έχει ένα αποτέλεσμα ανάλογο με αυτά της Κύπρου των τελευταίων ετών.
    Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η επιτροπή μόλις πέταξε ένα σίγουρο πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα με τις Tanxugueiras. Πραγματικά οι Ισπανοί γιουροφάνς πρέπει να αισθάνονται τρομερά απογοητευμένοι…

    Απάντηση
  10. Tina
    Tina says:

    Νικησε η χορογραφια και οχι το τραγουδι καθως πριν την σκηνικη εμφανιση δεν συγκαταλεγοταν στα φαβορι αντιθετως ως φαβορι πλασαριζονταν οι taxungueiras επισης αξιοσημειωτο ειναι οτι δοθηκε πολυ λιγη συμμετοχη ως προς το τελικο αποτελεσμα στο κοινο.

    Απάντηση
  11. s5voice
    s5voice says:

    Κατά τη γνώμη μου, οι δύο συμμετοχές με τη μεγαλύτερη δυναμική κέρδισαν η μία στην επιτροπή και η άλλη στο κοινό. Αν υπάρχει περίπτωση να τα πάει καλά η Ισπανία τον Μάιο, οι καλύτερες επιλογές ήταν αυτές. Μουσικά σίγουρα το terra είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απ’ το slomο. Οι tanxu έδωσαν ψυχή και πολλή ενέργεια χθες και πιστεύω ότι στο televoting μπορεί να έφταναν και οριακά στη δεκάδα, οι επιτροπές βέβαια δεν είμαι σίγουρος για το πως θα ανταποκρίνονταν. Το πρόβλημα ήταν τo staging που ήταν αρκετά χαοτικό. Μέχρι το Μάιο όμως, είχε περιθώρια να βελτιωθεί.
    Πάμε στο νικητήριο. Πιασάρικο, ραδιόφωνικό, αλλά μέχρι εκεί. Επί σκηνής όμως… απογειώθηκε. Με τη συγκεκριμένη εμφάνιση, θεωρώ ότι είναι έτοιμο για το Τορίνο ακόμα κι αν δε γίνουν αλλαγές. Σαρωτική η Chanel και για εμένα σίγουρα η καλύτερη συμμετοχή της χώρας τα τελευταία χρόνια, αν και χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, είναι η αλήθεια. Αν μη τι άλλο, η συμμετοχή αυτή είναι ένα βήμα για να ξεφύγει η Ισπανία από την 20η θέση. Και λίγο κάτω από την δεκαπεντάδα να βγει, δεν το λες και άσχημα συγκριτικά με τα προηγούμενα αποτέλεσματά τους. Ευτυχώς, δεν κέρδισε η Rigoberta και προσωπικά εξεπλάγην θετικά με την ψήφο του κοινού που δεν την έβγαλε πρώτη.

    Απάντηση
  12. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Tριτοκλασάτη απομίμηση της Φουρέιρα με τη χορογραφία που έχουμε δει στο «Αεράκι». Φτηνή γκαρνταρόμπα, τραγούδι που θυμίζει Miami pop από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Υφάκι, μαλλί και γερές δόσεις playback που θυμίζουν τη συμμετοχή της Σερβίας πέρσι. Aν η Σερβία κατάφερε τη 15η θέση με πολλή βοήθεια από τους γείτονες, δεν βλέπω την Ισπανία πολύ πάνω από τη συνηθισμένη 22η θέση.

    Έστησαν ολόκληρο τελικό, αλλά δυστυχώς πολύ κακό για το τίποτα.

    Απάντηση
  13. SpK
    SpK says:

    Αποδεκτή η επιλογή της Ισπανίας. Το αγαπημένο μου ήταν το Ay Mama το οποίο όμως δεν αποδόθηκε σωστά σκηνικά και φωνητικά ήταν οριακό.
    Η νικήτρια ήταν ξεκάθαρα η καλυτερη performer από άποψη show, αλλά φωνητικά έχει πολυ δουλειά. Το άδικο ειναι, ότι με την ανοχή στα προηχογραφημενα φωνητικά, τη βλέπω να παραβλεπει ξανά στίχους όπως έκανε και εδώ, για να χορέψει περισσότερο. Η συγκριση με τη Φουρέιρα αναπόφευκτη, στα πλαισια της Eurovision φυσικά γιατί καμια δεν είναι πρωτοπόρος παγκοσμια. Η Φουρέιρα όμως χόρεψε και τραγουδουσε ταυτόχρονα με ένα μόνο backing vocal, ενώ η Chanel έχει ολόκληρο backing track, που είναι τόσο δυνατό που αν θέλει παραλείπει και μισό ρεφρέν. Κρίμα που ισχυει αυτός ο κανονισμός.
    Το τραγούδι της είναι οκ, grower και σου κολλάει αλλά δεν ξεπερνάει το μετριο για το είδος του. Θεωρώ ωστόσο πως η Ισπανία θα καταφερει ένα καλυτερο αποτελέσμα απ’τα συνήθη της, ανάλογα βέβαια και ποσα παρόμοιου είδους τραγούδια θα μαζευτουν στον τελικό.

    Απάντηση
  14. C.G
    C.G says:

    Χαιρετώ όλους. Δυο τρεις σκόρπιες σκέψεις μετά από δυο τρεις φορές που είδα και άκουσα τις συμμετοχές του Ισπανικού τελικού. Η συμμετοχή που κέρδισε δεν με τρελαίνει. Ένα καλούτσικο ποπ κομμάτι λίγο επαναλαμβανόμενο που το ανεβάζει η σκηνική παρουσία της τραγουδίστριας. Ισάξια η κοπέλα της Φουρέιρα σκηνικά (αν όχι και λίγο καλύτερη) στο ίδιο επίπεδο πάνω κα τωφωνητικά και το κομμάτι στα κυβικά του Φουέγκο. Το αρνητικό είναι ότι έπεται του Φουέγκο και της Φουρέιρα, παραπέμπει έντονα σ’ αυτό και έχει χάσει το στοιχείο της έκπληξης αφού έχοντας δει τον εθνικό τελικό ξέρεις τι να περιμένεις μέσες άκρες σε αντίθεση με την Φουρέιρα που δεν είχε δώσει δείγματα και ξάφνιασε θετικά στις πρόβες του ημιτελικού. Μια συμμετοχή που στις επιτροπές θα τα παέι πολύ μέτρια ενώ έχω αμφιβολίες και για το τελεβόουτινγκ. Εδώ βγήκε τρίτο στο κοινό της Ισπανίας.

    Ο εθνικός τελικός της Ισπανίας ήταν σούπερ σε σχέση με το τι μας έχουν συνηθίσει και απο πλευράς συμμετοχών και staging. Θεωρώ ότι με το Ay mamá ή το Terra ή το Calle de la llorería η Ισπανία θα είχε πολύ καλύτερες πιθανότητες για κάτι καλό, θα ξεχώριζε ενώ τώρα πιστεύω θα κυμανθεί κάπου από την μέση και κάτω για να μην πω ότι θα πάθει Σοράγια.

    Δεν είναι κακή συμμετοχή, το ακούω ευχάριστα, το βλέπω ακόμα πιο ευχάριστα αλλά δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να το ψηφίσω την βραδιά του τελικού ούτε προβλέπω να είναι στην δεκάδα μου όταν ολοκληρωθούν οι συμμετοχές.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *