Ισπανία: Οι λόγοι για τους οποίους η Luna Ki αποχώρησε από το Benidorm Fest!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Luna Ki απέσυρε, μόλις χθες, τη συμμετοχή της από τον Ισπανικό Τελικό. Σήμερα η ίδια προέβη στην ανάρτηση ενός βίντεο, στο κανάλι της στο YouTube, στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αναγκάστηκε εν τέλει να αποχωρήσει.

Ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο η τραγουδίστρια επισημαίνει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν θα μπορέσει να είναι μέρος του Benidorm Fest είναι το ότι

«H Ευρώπη τελικά δεν θα επιτρέψει τη χρήση του autotune, κάτι για το οποίο εδώ και καιρό συζητούσαμε με την Ισπανική Τηλεόραση και κάναμε πραγματικά ό,τι περνά από το χέρι μας»

Συμπληρώνοντας

«Παρά τις όσες προσπάθειες της Ισπανικής επιτροπής, δεν θα μπορέσω τελικά να πραγματοποιήσω την εμφάνισή μου. Θα μπορούσα να δικαιολογηθώ λέγοντας ότι αποσύρομαι για κάποιο θέμα υγείας, όμως δεν θα το κάνω γιατί για εμένα, τόσο σαν καλλιτέχνιδα όσο και σαν άνθρωπο, είναι πρωτεύουσας σημασίας η αλήθεια. Δεν θα σταματήσω ποτέ να υπερασπίζομαι την αλήθεια μου και πάνω απ’ όλα την αλήθεια της τέχνης μου».

Σχετικά με το σημείο στο οποίο η Luna αναφέρεται στην «αλήθεια της τέχνης» της, εξηγεί παρακάτω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ίδια να σέβεται τον τρόπο με τον οποίο γράφει τα τραγούδια της, γι’ αυτό και «προτιμά να τα υπερασπιστεί λέγοντας την αλήθεια παρά να βρει απλώς μια δικαιολογία».

«Ναι, θα μπορούσα να πάρω μέρος στο Benidorm Fest και σε περίπτωση που κέρδιζα θα είχα περίπου 3 μήνες για να αλλάξω το τραγούδι και να αφαιρέσω το autotune. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που θα πουν ότι δεν μπορώ να τραγουδήσω χωρίς αυτό. Ειλικρινά σας λέω ότι η Luna μπορεί να τραγουδήσει. Η Luna Ki όμως όχι»

Η τραγουδίστρια συνεχίζει λέγοντας «πολλοί θα ρωτήσουν “Γιατί τότε δεν τραγουδάς χωρίς autotune;” και η αλήθεια είναι ότι πολλοί κοντινοί μου άνθρωποι με ρωτάνε το ίδιο. Δεν τους φαίνεται σαν κάτι τόσο σημαντικό»

«Για εμένα το autotune είναι μέρος της αισθητικής του τραγουδιού και όχι απλά ένα βοηθητικό μέσο. Προσπαθήστε να σκεφτείτε ένα τραγούδι που είναι γραμμένο σε μια ηλεκτρική κιθάρα και ξαφνικά αναγκάζεται να παιχτεί από μια ακουστική κιθάρα. Θα ήταν άσκοπο. Η αισθητική, ο ρυθμός και η δυναμική του θα χάνονταν. Δεν θέλω να συμβεί κάτι αντίστοιχο στο τραγούδι μου»

Στη συνέχεια του βίντεο η Luna προτρέπει τους αρμόδιους να σκεφτούν ξανά την απαγόρευση του autotune στη Eurovision καθώς “είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού και όχι φωνής όπως πχ το The Voice” και μέσω αυτού ελπίζει να δει περισσότερα ηλεκτρονικά τραγούδια σε αντίστοιχες σκηνές.

Ακόμη ευχαριστεί από καρδιάς την Ισπανική τηλεόραση, RTVE, αλλά και όλους όσους τη στήριξαν και πίστεψαν σε αυτή ενώ παράλληλα παρακαλεί τους ακροατές της να στηρίξουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες του εθνικού τελικού ασχέτως αποτελέσματος.

Τέλος, αναλύει το πως η ίδια βίωσε την όλη κατάσταση από τη μέρα που έμαθε ότι δεν θα μπορέσει να συμμετέχει, εξηγώντας ότι ο καλύτερος τρόπος που θα μπορούσε να μεταφέρει τις σκέψεις της στο κοινό αναλλοίωτες είναι αυτό το βίντεο. Παράλληλα επαληθεύει τις φήμες για δημιουργία βίντεο κλιπ για το “Voy a morir” στο οποίο είναι πολύ πιθανό να φοράει τα ρούχα που επρόκειτο να φορέσει στο Benidorm Fest!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *