Ισπανία: Σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός του Benidorm Fest 2022!

Δεύτερη βραδιά απόψε για το Φεστιβάλ του Benidorm που αναβιώνει μετά από κάτι περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια και που η φετινή του έκδοση θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2022.

Φορμάτ

Το σύστημα διεξαγωγής του Benidorm Fest 2022 προβλέπει τη διεξαγωγή δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 7 τραγούδια αντίστοιχα. Τέσσερις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Η κριτική επιτροπή του Benidorm Fest, που θα καθορίσει το 50% της ψηφοφορίας, αποτελείται από:

Εγχώρια επιτροπή:

  • Natalia Calderón – Καθηγήτρια Φωνητικής
  • Miryam Benedited – Σκηνοθέτης και Χορογράφος
  • Estefanía García – Τραγουδίστρια, μέτζο σοπράνο της χορωδίας του RTVE

Διεθνής επιτροπή:

  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης πολλών συμμετοχών στο διαγωνισμό της Eurovision
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της ισλανδικής αποστολής στη Eurovision

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Δεύτερος Ημιτελικός

Επτά καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Benidorm Fest 2022, με τέσσερις εξ αυτών να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Παρ’ όλα αυτά, η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον δεν άφησε ανεπηρέαστη τη διεξαγωγή του ισπανικού εθνικού τελικού. Έτσι, ο Gonzalo Hermida που βρέθηκε θετικός πριν λίγες ημέρες, δε θα εμφανιστεί ζωντανά στο αποψινό σόου. Αντ’ αυτού, θα διαγωνιστεί με το βίντεο κλιπ του τραγουδιού του.

Οι επτά καλλιτέχνες και τα επτά τραγούδια του δεύτερου ημιτελικού του Φεστιβάλ του Benidorm είναι:

  1. Xeinn – Eco
  2. Marta Sango – “Sigues en mi mente
  3. Javiera Mena – “Culpa”
  4. Gonzalo Hermida – Quién lo diría
  5. Rigoberta Bandini – Ay Mama
  6. Rayden – “Calle de la llorería”
  7. Sara Deop – Make you say

Φιναλίστ

Τέσσερις καλλιτέχνες προκρίθηκαν από τον χθεσινοβραδινό πρώτο ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Benidorm Fest 2022. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Chanel – SloMo
  2. Tanxugueiras – “Terra”
  3. Blanca Paloma – “Secreto de agua”
  4. Varry Brava – Raffaella

Το Benidorm Fest 2022 θα διεξαχθεί στο Palacio de Deportes L’Illa του Αλικάντε και παρουσιαστές του θα είναι οι AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο ημιτελικό της γιορτής της ισπανικής μουσικής στις 23:40, πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *