Ισπανία: Σήμερα ο μεγάλος τελικός του Benidorm Fest 2022!

Τρίτη και τελευταία βραδιά απόψε για το Φεστιβάλ του Benidorm που αναβιώνει μετά από κάτι περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια και που η φετινή του έκδοση θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2022.

Φορμάτ

Το σύστημα διεξαγωγής του Benidorm Fest 2022 προβλέπει τη διεξαγωγή δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 7 τραγούδια αντίστοιχα. Τέσσερις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Η κριτική επιτροπή του Benidorm Fest, που θα καθορίσει το 50% της ψηφοφορίας, αποτελείται από:

Εγχώρια επιτροπή:

  • Natalia Calderón – Καθηγήτρια Φωνητικής
  • Miryam Benedited – Σκηνοθέτης και Χορογράφος
  • Estefanía García – Τραγουδίστρια, μέτζο σοπράνο της χορωδίας του RTVE

Διεθνής επιτροπή:

  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης πολλών συμμετοχών στο διαγωνισμό της Eurovision
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της ισλανδικής αποστολής στη Eurovision

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Τελικός

Οχτώ καλλιτέχνες προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του Benidorm Fest 2022 μέσα από τους δύο ημιτελικούς της 26ης και της 27ης Ιανουαρίου.

Ένας εξ αυτών θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Η σειρά εμφάνισης και τα οχτώ τραγούδια είναι:

  1. Rayden – Calle de la llorería
  2. TanxugueirasTerra
  3. Varry Brava – Raffaella
  4. Chanel – SloMo
  5. Rigoberta BandiniAy mamá
  6. XeinnEco
  7. Gonzalo HermidaQuién lo diría
  8. Blanca PalomaSecreto de agua

Υπενθυμίζουμε πως η νικήτρια του πρώτου ημιτελικού ήταν η Chanel που εμφανίζεται τέταρτη, ενώ του δεύτερου ήταν η Rigobera Bandini που εμφανίζεται πέμπτη.

Το Benidorm Fest 2022 διεξάγεται στο Palacio de Deportes L’Illa του Αλικάντε και παρουσιαστές του θα είναι οι AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο ημιτελικό της γιορτής της ισπανικής μουσικής στις 23:05, πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Θα εχει ενδιαφερον το τελικο αποτελεσμα ως προς το αν θα επιλεγει κατι που θα εχει το ηχοχρωμα της ισπανιας οπως οι tanxugueiras και θεωρουνταν απο την αρχη φαβορι η ενα τραγουδι οπως της Chanel που απο οτι καταλαβα απο εκει που ηταν σχετικα αδιαφορο η χορογραφια του εδωσε ποντους αν επιλεγει αυτο δεν αποκλειεται να εχει την τυχη του el diablo που κατεληξε στην 16 θεση ομως κανεις δεν μπορει να ειναι σιγουρος σε εναν διαγωνισμο οπως της Eurovision που πολλες φορες ειναι απροβλεπτος.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Προσωπικα αγαπημένα: Terra Secreto de agua Ay Mama και Calle de la lloreria.
    Εκτιμώ ότι θα στείλουν είτε το ay mama είτε το slomo και για μια ακόμα χρονιά θα βρεθούν πολύ χαμηλά στην βαθμολογική κατάταξη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *