Ισπανία: Τα streams των τραγουδιών του Benidorm Fest στο Spotify

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των 14 υποψηφίων τραγουδιών του Benidorm Fest, κάποια από αυτά έχουν ήδη ξεχωρίσει. Σύμφωνα με το Spotify η κατάταξη των υποψηφίων τραγουδιών σήμερα είναι ως εξής:

To Ay Mama της Rigoberta Bandini με το φεμινιστικό μήνυμά του μπορεί να μην έχει κερδίσει τους φαν του διαγωνισμού, φαίνεται όμως ότι έχει ξεχωρίσει στο ισπανικό κοινό. Οι αγαπημένες των φαν Tanxugueiras βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχετικά μεγάλη διαφορά σε streams, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται ο Rayden. Οι βετεράνες Azucar Moreno βρίσκονται μόλις στην ένατη θέση και μάλιστα τα περισσότερα streams προέρχονται από χώρες εκτός της Ισπανίας.

Όσον αφορά στον τελικό της Τσεχίας, τα streams πέτυχαν σωστά την ψηφοφορία του κοινού της Τσεχίας, θα πέσουν μέσα και στον τελικό της Ισπανίας;

Benidorm Fest: Τρόπος Διεξαγωγής

Τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί το Benidorm Fest χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία. Στη διαδικασία επιλογής θα υπάρχουν δύο ημιτελικοί από επτά συμμετοχές με τέσσερις από τον κάθε ένα να περνάει στη φάση του Μεγάλου Τελικού.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Το RTVE προχωρά σε αυτή την επιλογή θέλοντας να εξασφαλίσει πως το τελικό αποτέλεσμα θα αντικατοπτρίζει τα γούστα της πλειοψηφίας των Ισπανών με τον πιο πιστό δυνατό τρόπο.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

 

πηγή εικόνας: Martin Fjellanger

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *