Ιταλία: Οι πρώτες πληροφορίες για τα τραγούδια του Sanremo 2022!

Η ώρα των διαπιστευμένων δημοσιογράφων να ακούσουν τα 25 υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2022 έφθασε. Οι πρώτες πληροφορίες από τους τυχερούς που τα άκουσαν, δημοσιεύθηκαν στον ιταλικό τύπο και το Eurovisionfun πιστό στο ραντεβού του είναι εδώ για να σας τις μεταφέρει. Έντονους χορευτικούς και ντίσκο ρυθμούς, κλασσικές μπαλάντες, ροκ και ραπ θα ακούσουμε φέτος από τη 1 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2022 στο Teatro Ariston. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τα τρία μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2022, που όπως είναι γνωστό φέτος διεξάγεται εντός έδρας, είναι τα κομμάτια των Mahmood & Blanco, Elisa, Rkomi και La rappresentante di lista.

EMMA – “OGNI VOLTA È COSÌ” – (Davide Petrella, Emma Marrone)

10 χρόνια μετά την νίκη της στο Sanremo και οχτώ χρόνια μετά την συμμετοχή της στην Eurovision, η Emma επιστρέφει στο φεστιβάλ, ερμηνεύοντας το είδος της μουσικής που ξέρει καλά. Μια power ballad με σκληρούς στίχους και μία άγρια ερμηνεία.

MASSIMO RANIERI – “LETTERA DI LÀ DEL MARE” – (Fabio Ilaqua)

Ο Massimo Ranieri είναι επίσης νικητής του Sanremo. Η μπαλάντα του σε αντίθεση με της Emma, είναι μία απλή μελωδική μπαλάντα, που στηρίζεται απλά στο πιάνο και την ιδιαίτερη χροιά του.

SANGIOVANNI – “BUTTERFLIES” – (Sangiovanni, Alessandro La Cava)

Ένα ραδιοφωνικό uptempo κομμάτι που θα προσελκύσει μικρότερες ηλικίες.

IVA ZANICCHI – “VOGLIO AMARTI” – (Emilio Di Stefano)

Ίσως η πιο κλασσική συμμετοχή του Sanremo. Μια μεγάλη γυναικεία φωνή, σε μία από τις μπαλάντες που συναντούμε εδώ και δεκαετίες στο φεστιβάλ, αλλά όπως φαίνεται οι Ιταλοί δεν έχουν βαρεθεί να ακούνε.

ACHILLE LAURO – “DOMENICA” – (Achille Lauro, Simon Pietro Manzari, Davide Petrella)

Ένα ραδιοφωνικό ποπ/ροκ τραγούδι, με αρκετά αντισυμβατικούς στίχους. Η εμφάνιση του Achille Lauro αναμένεται για μία ακόμη φορά να συζητηθεί έντονα.

AKA7EVEN – “PERFETTA COSÌ” – (Aka7even, Vincenzo Colella)

Ένα τραγούδι που απευθύνεται κυρίως στο μεγαλύτερο ηλικιακά κοινό του Sanremo. Ξεκινά μόνο με πιάνο, αλλά σύντομα γίνεται ξεσηκωτικό.

MICHELE BRAVI – “INVERNO DEI FIORI” – (Michele Bravi, Cheope, Alex Andrea Raige Vella)

Ένα ερωτικό uptempo τραγούδι, που χαρακτηρίζεται από την κομψότητα του Michele Bravi.

GIANNI MORANDI – “APRI TUTTE LE PORTE” – (Lorenzo Jovanotti)

Ένα vintage ιταλικό κομμάτι, από μία πολύ σπουδαία φωνή. Σίγουρα θα συγκινήσει τις μεγαλύτερες ηλικίες που θα παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ.

ANA MENA – “DUECENTOMILA ORE” – (Rocco Hunt)

Το πιο καλοκαιρινό τραγούδι του Φεστιβάλ. Ντίσκο ήχος και λάτιν ρυθμός. Ένα ραδιοφωνικό κομμάτι επίσης και εδώ που αναμένεται να αρέσει στους φαν του διαγωνισμού.

ELISA – “O FORSE SEI TU” – (Elisa Toffoli, Davide Petrella)

Μπαλάντα και για την superstar Elisa, που 20 χρόνια μετά την νίκη της επιστρέφει στο φεστιβάλ. Απλή ενορχήστρωση, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του τραγουδιού μόνο το πιάνο συνοδεύει την φωνή της.

RKOMI – “INSUPERABILE” – (Rkomi, Alessandro La Cava)

Ένα ροκ τραγούδι για τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες πωλήσεις το 2021 στην χώρα. Θα κερδίσει η ροκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο φεστιβάλ; Ήδη θεωρείται ως ένα από τα φαβορί.

DITONELLAPIAGA E DONATELLA RETTORE – “CHIMICA” – (Ditonellapiaga, Donatella Rettore)

Ραδιοφωνικό τραγούδι και εδώ με ένα ηλεκτροποπ κομμάτι βγαλμένο από την δεκαετία του 80.

MAHMOOD E BLANCO – “BRIVIDI” – (Mahmood, Blanco)

Με μπαλάντα συμμετέχουν οι Mahmood και Blanco, κάτι που από μόνο του αποτελεί έκπληξη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι το πιο όμορφο ερωτικό τραγούδι του Sanremo 2022. Θα κερδίσει για δεύτερη φορά ο Mahmood;

GIUSY FERRERI – “MIELE” – (Davide Petrella, Takagi e Ketra, Federica Abbate)

Αυτό και αν είναι ανατροπή! Η Giusy Ferreri με ένα country τραγούδι στο φεστιβάλ του Sanremo!

GIOVANNI TRUPPI – “TUO PADRE, MIA MADRE, LUCIA” – (Giovanni Truppi, Marco Buccelli, Giovanni Pallotti, Gino De Crescenzo “Pacifico”, Niccolò Contessa)

Ένα κινηματογραφικό τραγούδι που χαρακτηρίζεται ως το πιο περίπλοκο κομμάτι του φεστιβάλ. Θέλει αρκετές ακροάσεις για να το αντιληφθείς.

FABRIZIO MORO – “SEI TU” – (Fabrizio Moro)

Ακόμη ένας νικητής του Sanremo που εκπροσώπησε επίσης την Ιταλία στην Eurovision 2018. O Fabrizio Moro με την πολύ χαρακτηριστική φωνή του και την έντονη ερμηνεία του ελπίζει σε μία ακόμη νίκη, με ένα τραγούδι ακριβώς στο ύφος που τον έχουμε συνηθίσει.

HIGHSNOB E HU – “ABBI CURA DI TE” – (Michele Matera, Federica Ferracuti)

Το «περίεργο» ζευγάρι αυτού του Φεστιβάλ προτείνει μια ελαφρώς ανάλαφρη χιπ χοπ μπαλάντα, που λέει για μια τελειωμένη αγάπη και την επιθυμία, την ελπίδα, να ξεκινήσει από την αρχή. Ένα από τα πιο αδύναμα και προβλέψιμα τραγούδια του διαγωνισμού.

IRAMA – “OVUNQUE SARAI” – (Irama)

Μια συγκλονιστική μπαλάντα για τον Irama, που επιδεικνύει τις εξαιρετικές φωνητικές του ικανότητες. Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός στρέφεται στον μακρινό ή εξαφανισμένο έρωτά του «όπου θα είσαι, όπου θα είμαι σε κάθε χειρονομία θα σε αναζητώ». Ένα κλασικό τραγούδι του Sanremo που μπορεί όμως να κάνει την έκπληξη.

LA RAPPRESENTANTE DI LISTA – “CIAO CIAO” – (Veronica Lucchesi, Dario Mangiaracina)

Ένα φαινομενικά ανάλαφρο τραγούδι, με σημαντικό όμως μήνυμα για την κοινωνία μας. Γεμάτο ρυθμό και ενέργεια και η φετινή συμμετοχή του συγκροτήματος.

NOEMI – “TI AMO NON LO SO DIRE” – (Alessandro Mahmoud, Alessandro La Cava)

Μια ισχυρή μπαλάντα για την αποδοχή του κινδύνου αλλαγής για να ζήσεις την αγάπη στο έπακρο. Ο ρυθμός αλλάζει και γίνεται γρήγορος. Ένα τραγούδι που αναδεικνύει τη ρομαντική ψυχή αλλά και την εξαίσια ποπ φωνή της έμπειρης πια Noemi.

DARGEN D’AMICO – “DOVE SI BALLA” – (Dargen D’Amico, Edwyn Roberts, Gianluigi Fazio)

Ο πιο νέος καλλιτέχνης στο Sanremo 2022, αλλά με το πιο μοντέρνο και σύγχρονο τραγούδι, που θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη όπως συνέβη το 2019 με τον Mahmood.

LE VIBRAZIONI – “TANTISSIMO” – (Roberto Casalino)

Το συγκρότημα τραγουδά τις ευκαιρίες που χάνονται όταν δεν είσαι σε επαφή με τον εαυτό σου και τις ανεξίτηλες ουλές που μένουν μέσα. Μία όμορφη μπαλάντα και εδώ.

YUMAN – “ORA E QUI” – (Tommaso Di Giulio)

Ο νικητής της κατηγορίας των Νέων Προτάσεων προτείνει μια κλασική μπαλάντα που δεν θα περάσει σε καμία περίπτωση αδιάφορη.

TANANAI – “SESSO OCCASIONALE” – (Alberto Cotta Ramusino, Davide Simonetta, Paolo Antonacci, Alessandro Raina)

Από την κατηγορία των Νέων Καλλιτεχνών και εδώ, με ένα όμως uptempo κομμάτι.

MATTEO ROMANO – “VIRALE” – (Matteo Romano, Alessandro La Cava, Federico Rossi)

Ένα αξιοπρεπές, όμορφο, συναρπαστικό τραγούδι. Εξαιρετική συμμετοχή για τον Matteo Romano που παρουσιάζει ένα τραγούδι αγάπης που ταιριάζει και στην ηλικία του.

Σας υπενθυμίζουμε πως το Sanremo 2022 θα διεξαχθεί από τη 1 έως και τις 5 Φεβρουαρίου 2022, στο Teatro Ariston, της μικρής πόλης της Λιγουρίας. Ο νικητής του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία εφόσον το επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο Μάιο στο Τορίνο.

Μέχρι τότε όμως ας θυμηθούμε μία ακόμη φορά την εμφάνιση των Maneskin στο Sanremo 2021:

Μείνετε συντονισμένοι όμως στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Sanremo 2022!

Πηγή: ilfattoquitidiano

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *