Μολδαβία: Με τρεις συμμετοχές διαγωνίζεται ο Νίκος Σόφης!

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι 30 συμμετοχές που υποβλήθηκαν στην δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας, διεκδικώντας την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2022. Με χαρά είδαμε πως ανάμεσα τους βρίσκονται και τρία πολύ αξιόλογα τραγούδια, που υπογράφει ο Έλληνας στιχουργός Νίκος Σόφης, βετεράνος πλέον των εθνικών τελικών της Μολδαβίας.

Ο Νίκος Σοφής είναι στιχουργός με βάση του τη Γερμανία και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αρκετούς εθνικούς τελικούς διάφορων χωρών (Μολδαβία, Λευκορωσία, Πολωνία, Ισλανδία, Ελβετία, Ρουμανία κ.α.). Αυτή θα είναι η έβδομη συνεχόμενη φορά που συμμετέχει στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας, όπου το 2018 κέρδισε την δεύτερη θέση!

  • Maxim Zavidia – Ready

O Maxim έχει φλερτάρει αρκετές φορές με την νίκη στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας, χωρίς όμως ποτέ να γευθεί την χαρά της νίκης. Αυτή την φορά θεωρείται ήδη από πολλούς ως ένα εκ των φαβορί.

  • Silent Battlefield – Ana Cernicova

Για μία τοξική σχέση μας τραγουδά η Ana Cernicova. H Ana το 2014 κατέκτησε την τέταρτη θέση στον εθνικό τελικό

  • Starlight – Marcela Scripcaru

Ακόμη ένας δύσκολος έρωτας, o οποίος βασανίζει την Marcela, αλλά θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για τον αγαπημένο της.

Ο εθνικός τελικός της Μολδαβίας χωρίζεται σε δύο φάσεις. Αρχικά θα εξεταστούν όλες οι υποβληθείσες συμμετοχές στο διάστημα 25-28 Ιανουαρίου και στις 29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ζωντανή ακρόαση.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών, ο φορέας θα αποφασίσει εάν θα διοργανώσει τον Εθνικό Τελικό στις 5 Μαρτίου 2022.

Εμείς ευχόμαστε από καρδιάς ο Νίκος Σόφης να συνεχίσει την πετυχημένη παράδοση Ελλήνων δημιουργών, που από το 2018 είναι διαρκώς στους συντελεστές των Μολδαβικών συμμετοχών.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Μολδαβίας στην Eurovision 2022!

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *