Μ. Ευστρατίου: “Θα ήθελα κυρίως επιτροπή να επιλέγει την συμμετοχή μας”!

Στην τελευταία εκπομπή της Europhoria με την Μελίνα Καραγεωργίου στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, φιλοξενήθηκε η Μαριάνα Ευστρατίου – εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό της Eurovision το 1989 και το 1996. Η Μαριάνα μεταξύ των όσων ανέφερε για τις εμπειρίες της από τον διαγωνισμό, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα του τρόπου επιλογής της συμμετοχής μας, προκρίνοντας ως πιο ενδεδειγμένο την επιλογή από μία επιτροπή ειδικών, ακριβώς δηλαδή την διαδικασία την οποία ακολουθεί η ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια.

Το κοινό είναι μαθημένο να ακούει συγκεκριμένο είδος μουσικής

Στην ερώτηση της Μελίνας Καραγεωργίου για το τι είδους συμμετοχές θα ήθελε να δει για την Ελλάδα, η Μαριάνα Ευστρατίου απαντά:

Η διαδικασία επιλογής θα ήθελα να είναι από μια επιτροπή που θα ακούσει τα τραγούδια που θα σταλούν και η οποία να αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές, ενορχηστρωτές, στιχουργούς, χορογράφους και φυσικά από ανθρώπους της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης. Δε νομίζω μόνο του το κοινό μπορεί να καταλάβει ποιο τραγούδι μπορεί να έχει μια καλή θέση στο διαγωνισμό. Θα ήθελα κυρίως επιτροπή να επιλέγει τη συμμετοχή, καθώς το κοινό είναι μαθημένο να ακούει κάποιο είδος μουσικής συγκεκριμένο, κάποιο που είναι της μόδας εκείνο τον καιρό στην Ελλάδα και μπορεί να μην έχει καμιά σχέση με αυτό που επικρατεί στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό δεν θεωρώ ότι θα είχε κάποια καλή τύχη στο διαγωνισμό.

Η Μαριάνα Ευστρατίου που παραμένει μέχρι και σήμερα fan του διαγωνισμού έστειλε τις συμβουλές της στην φετινή μας εκπρόσωπο Αμάντα Γεωργιάδη:

Η συμβουλή που μπορώ να δώσω μόνο στην εκπρόσωπο μας είναι να κάνει όσο καλύτερα μπορεί αυτό που νιώθει εκείνη την ώρα και έχει μάθει να κάνει καλά. Όλοι θα είμαστε με την καρδιά και το μυαλό μας κοντά στην εκπρόσωπό μας!

Όσο αφορά το Εμείς Φοράμε το Χειμώνα Ανοιξιάτικα, το τραγούδι δηλαδή με το οποίο βρέθηκε για τελευταία φορά στον διαγωνισμό, η Μαριάνα ανέφερε πως το μήνυμα του είναι επίκαιρο και σήμερα.

Το μήνυμα ήταν ότι αντέχουμε σε δύσκολα πράγματα εκείνη την εποχή και για κάθε εποχή. Ότι θα τα βγάλουμε πέρα. Προφητικό και διαχρονικό!

Μπορείτε να ακούσετε όλη την εκπομπή της Μελίνας Καραγεωργίου για τον διαγωνισμό ΕΔΩ. Μεταδίδεται ζωντανά κάθε Σάββατο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Ας απολαύσουμε για μία ακόμη φορά, τις δύο όμορφες συμμετοχές της Μαριάνας Ευστρατίου:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Χρειαζεται λιγο πιο τακτ οταν αναφερεται η κυρια ευστρατιου λεγοντας οτι το κοινο δεν ξερει να επιλεγει για αυτο χρειαζεται μια επιτροπη ενα κοινο που στο παρελθον διαλεξε το number one ενα κοινο που διαλεξε το secret combination ενα κοινο που διαλεξε τους koza mostra ολα χρειαζονται σε ισες αναλογιες κοινο και επιτροπη μα πανω απο ολα πρεπει να δινετε προτεραιοτητα στο ελληνικο κοινο για την επιλογη του τραγουδιου μας λιγη εμπιστοσυνη δεν βλαπτει.

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Η επιτροπή μπορεί να κάνει πολλές φορές λάθος και μια φορά σωστή επιλογή…Το κοινό κρίνει ότι του δώσεις….Το κοινό ψήφισε το my no1,το κοινό ψήφισε τον Λουκά Γιωρκα με την τραγουδαρα του αλλά και το Καλομοιρακι….Όταν θα του προσφέρεις πατάτες βλ Βίσση το 06,Σάκη με Κοντόπουλο και Ντέμυ με Κοντόπουλο θα διαλέξει αναγκαστικά την λιγότερο κακή πατατα απλά πράγματα!!!

    Απάντηση
  3. David
    David says:

    Πάντως το 2001, ο κόσμος επέλεξε να μας εκπροσωπήσει το “Die for you” με τους Antique, και η επιτροπή το
    “One more time” με την Kay Connors.

    Φαντάζεστε αντί για 3οι, να είχαμε βγει 1οι αν είχαμε στείλει το δεύτερο?? 🙂

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Ελπίζω η ερώτηση να είναι ρητορική γιατί εγώ που λόγω ηλικίας τα θυμάμαι σου απαντώ ότι αν είχαμε στείλει οτιδήποτε άλλο εκτός από τους Αντικ τοτε θα είχαμε πατώσει πανηγυρικά!!!!!!!

      Απάντηση
  4. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Άκυρη τοποθέτηση. Είδαμε και τι ήθελε να στείλει η ελληνική επιτροπή το 2001… Τέτοιες δηλώσεις σε καμία περίπτωση δεν επικυρώνουν την σεβαστή κατά τα αλλα επιλογή της ΕΡΤ για εσωτερική ανάθεση τα τελευταία χρόνια

    Απάντηση
  5. Konstantinos
    Konstantinos says:

    Προσωπικά μου έχει λείψει ένας εθνικός τελικός, πρέπει να σκεφτούν και τους φανς του διαγωνισμού! Και δεν έχω δει κανένα είδος μουσικής να μονοπωλεί τις τάσεις, αλλά τραγούδια διάφορων ειδών. Επίσης, καλώς ή κακώς ζούμε σε μία εποχή άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκοσμιοποίηση και ακούμε καθημερινά διεθνή μουσική, το να λέει κάποιος ότι δεν έχουμε συνηθίσει σε ευρωπαϊκούς ήχους είναι τελείως άτοπο.

    Απάντηση
  6. Music-Man
    Music-Man says:

    Καπου στη μεση η αληθεια, αλλα συμφωνω και εγω οτι στο παρελθον οι επιλογες του κοινου ηταν σαφως καλύτερες! Παντως πρεπει να εχουν και ενα μέρος της επιλογης οι επιτροπές!
    Στα της συμπαθέστατης Μαριαννας Ευστρατίου τωρα, θεωρώ οτι το “Εμεις φοράμε τον χειμωνα ανοιξιάτικα”, μαζι με την “Άνοιξη” της Βοσου, το “Ποια Προσευχή” της Kωνστατντοπουλου και το “Better Love” της Duska, ήταν άδικο που δεν εφτασαν 10δα! Το “Εμεις φοραμε τον χειμωνα ανοιξιάτικα” ειναι μια συμμετοχη μας που αγαπώ πάρα πολύ, την ακούω ανετα και σημερα ως άκρως φεστιβαλικό, και μέσα στο πνεύμα της EV!

    Απάντηση
  7. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Ένα μικρό σχόλιο μόνο γτ πολύ ορθά αναφέρετε το παράδειγμα του 2001 ξεχνάτε όμως όλοι κάτι. Τη δεκαετία του 2000, το λεγόμενο εθνοποπ μεσουρανούσε στον διαγωνισμό. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Σερβία ήταν οι αντίστοιχες των Σουηδία, Ιταλία της σύγχρονης εποχης. Η εισοδος των επιτροπων το 2009 αλλαξε όμως τον διαγωνισμό. Κ πράγματι όπως πολυ ορθά σημειώνει η Μ. Ευστρατίου το είδος που ακούγεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα ως πιο δημοφιλης μουσική, δεν θα είχε καμία τυχη στον διαγωνισμο. Δεν διαφωνω να εμπλακεί και το κοινό με κάποιο τρόπο (σίγουρα οχι ετσι όπως πηγε να το κάνει η Ισπανία, που το θεωρω κοροιδία), αλλά όπως έχω κ εγώ αλλά κ πολλοί άλλοι σημειώσει ξανά, σε έναν εθνικο τελικο το 2021 με υποψηφιες συμμετοχές το El Diablo, το Mata Hary και το Last Dance , σε ποια θέση θα ερχόταν αυτό που τελικά πήρε την καλύτερη θέση στον διαγωνισμό, αν ψήφιζε πχ μόνο το τηλεοπτικό κοινό; Η απαντηση ειναι δεδομένη …

    Απάντηση
  8. gogos
    gogos says:

    Η κυρία Ευστρατίου φαντάζομαι ότι θα μίλησε για κάποιες χρονιές και όχι γενικά. Γιατί γενικά, από τότε που αποφασίζει και το κοινό, πηγαίνουμε καλύτερα από όταν αποφάσιζε μόνον η επιτροπή. Αυτή είναι η πραγματικότητα όσον αφορά το διαγωνιστικό κομμάτι της Eurovision.

    Απάντηση
  9. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Αυτό που είναι σημαντικό είναι να έχει λόγο και το κοινό, και να καθιερωθεί ενα ετήσιο φεστιβάλ επιλογής τραγουδιού από την ΕΡΤ όπως κάνουν ήδη πολλές χώρες, και ξεκίνησε επιτυχημενα και η Ισπανία. Έτσι και το κοινό θα είναι ευχαριστημένο, και οι Έλληνες καλλιτέχνες θα προωθηθούν στην Ευρώπη και η ΕΡΤ θα έχει έσοδα από διαφημίσεις. Η σωστή συνταγή είναι πάντα η ισορροπημένη…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *