Νορβηγία: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια του Melodi Grand Prix 2022!

Το NRK ανακοίνωσε σήμερα τα 21 υποψήφια τραγούδια του MGP 2022 που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στη φετινή Eurovision.

Μετά από την έντονη συζήτηση που έχει προκληθεί γύρω από τη Νορβηγία το τελευταίο διάστημα για το δυνατό επίπεδο τραγουδιών που έχει κατατεθεί και τις αλλαγές που θα δούμε φέτος στον τρόπο διεξαγωγής του MGP, έφτασε η μέρα που τα τραγούδια είναι στη διάθεση του κοινού.

Οι υποψήφιοι του Melodi Grand Prix 2022

Στον τελικό θα περάσουν απευθείας τα παρακάτω τραγούδια και καλλιτέχνες:

Στον πρώτο ημιτελικό θα δούμε τους:

Στο δεύτερο ημιτελικό θα διαγωνιστούν οι:

Οι υποψήφιοι του τρίτου ημιτελικού είναι:

Tέλος, στον τέταρτο ημιτελικό θα παλέψουν για το εισιτήριο οι:

Υπενθυμίζουμε ότι μόνο ένα από τα υποψήφια τραγούδια θα περάσει στο μεγάλο τελικό και ένα θα διαγωνιστεί στη δεύτερη ευκαιρία ώστε να πάρει το εισιτήριο του τελικού.

Η πλήρης λίστα με τις ημερομηνίες παραστάσεων είναι:

  • 15 Ιανουαρίου – 1ος Ημιτελικός
  • 22 Ιανουαρίου – 20ς Ημιτελικός
  • 29 Ιανουαρίου – 3ος Ημιτελικός
  • 5 Φεβρουαρίου – 4ος Ημιτελικός
  • 12 Φεβρουαρίου – Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας
  • 19 Φεβρουαρίου – Μεγάλος Τελικός

Πέρυσι τη χώρα εκπροσώπησε ο Tix με το “Fallen Angel” καταλαμβάνοντας την 18η θέση με 75 βαθμούς.

Ποιο τραγούδι από τα φετινά υποψήφια της Νορβηγίας έχετε ξεχωρίσει; Θεωρείτε πως μπορεί το 2023 να κάνουμε ένα ταξίδι στο Όσλο; Γράψτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

18 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Αλέξανδρος Σελέκος
    Αλέξανδρος Σελέκος says:

    Το Death of us είναι ένα αριστούργημα! Εσείς που έχετε ακούσει το τραγούδι της Αμάντας που θα μας εκπροσωπήσει θεωρείτε ότι μοιάζουν? Και ποιο σας φαίνεται καλύτερο από τα δυο?

    Απάντηση
  2. Κολοσσός
    Κολοσσός says:

    Με φοβίζει το death of us… χωρίς να έχω ακούσει το τραγούδι της Ελλάδα μας, πιστεύω ότι το death of us μπορεί να είναι πολύ παρόμοιο με της Amanda…

    Απάντηση
    • Κωστας
      Κωστας says:

      Δεν πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε την ομοιότητα των κομματιών ως απειλή η ως πιθανή χαντακωση του κομματιού μας. Πέρυσι η Ιταλία και η Φινλανδία είχαν παρόμοια κομμάτια και παρόλο που η Ιταλία νίκησε η Φινλανδία δεν πτοήθηκε και τα πήγε μια χαρά.

      Απάντηση
  3. Miltos
    Miltos says:

    Της Elsie είναι το καλύτερο με διαφορά. Έχω και εγώ την ίδια απορία με τους υπόλοιπους για το δικό μας τραγούδι. Μοιάζει καθόλου με το Death of Us? Ποιο είναι καλύτερο από τα δύο?

    Απάντηση
  4. Benedictos
    Benedictos says:

    Προφανώς το Death of us θα κερδίσει στη Νορβηγία και προφανώς θα είναι αν όχι το μεγάλο, σίγουρα ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον Μάιο. Με τρομάζει όμως που η επιλογή του συγκεκριμένου είδους θα καλυφθεί νωρίς από τη Νορβηγία και ίσως δεν αφήσει τον απαραίτητο χώρο στο δικό μας τραγούδι…

    Απάντηση
  5. Camelaki
    Camelaki says:

    Καλημέρα…..Διαβάζω τα σχόλια σας στο θέμα και μάλλον όλοι ξεχνάτε το προφανές….Ακόμη και λίγο καλύτερο η ιδιο να είναι το τραγούδι μας με της Νορβηγίας, η Νορβηγία έχει από πίσω της όλην την Σκανδιναβία που θα την ψηφίσει μονοκούκκι και γενικά τις χώρες τις βόρειας Ευρώπης ενώ για εμάς ΔΕΝ ισχύει το ίδιο ούτε σε Βαλκάνια ούτε και στις μεσογειακές χώρες….Παράδειγμα από Βαλκάνια το 2005 μόνο η Βουλγαρία,η Αλβανία και η Σερβία έδωσαν 12αρι στην Ελλάδα!!!!
    Δεν νομίζω οτι μέχρι να ξαναλλαξει το σύστημα ψηφοφορίας θα ξαναβγούμε 1οι ποτέ!!!!! Μόνο καλές θέσεις μπορούμε να περιμένουμε πλεον, αν και πολύ θα ήθελα πάλι τον διαγωνισμό στην Ελλάδα για πολλούς λογους με κυριότερο τον εξής έναν: την τουριστική προβολή και την διαφήμιση….

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Άσχετο εντελώς το σχόλιο σου! Πέρυσι είδαμε να ψηφίζουν την Ελλάδα χώρες που την ψήφιζαν επί δραχμών. Και στα juries και στο televoting πήραμε ψήφους από εκεί που δεν το περιμέναμε (Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία κλπ) και αντίστοιχα στην ψηφοφορία του κοινού υψηλούς πόντους (8) μας έδωσαν πχ η Σλοβενία αλλά και η Τσεχία. Πλέον ο διαγωνισμός έχει αλλάξει δεν λέω ότι δεν υπάρχουν οι συμμαχίες, αλλά αν έχεις μια υποδειγματική και ιδιαίτερη παρουσία σε συνδυασμό με ένα καλοδουλεμενο κομμάτι και μια πολύ καλή φωνή οι συμμαχίες σπάνε! Περίμενε κανείς την Ελλάδα πέρυσι (εκτός από μένα και κάποιους άλλους) στο top 10? Και όμως, η επιτυχία είναι συνισταμένη πολλών πραγμάτων! Τι συμμαχίες είχε ας πούμε η Πορτογαλία? Το 2017 είναι τρανό παράδειγμα αυτού ακριβώς που περιέγραψα!

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Δεν μιλάω για τις ψήφους χωρών που απλά βοηθούν μια χώρα να πάρει μια καλή θέση όπως έγινε με μας πέρσι,αλλά για τις ψήφους σε ένα εν δυνάμει τραγούδι νίκης όπως λένε ότι είναι αυτό της Νορβηγίας οπότε καλό είναι να διαβάζες καλύτερα αυτά που γράφω….Όσο για την καραμέλα της Πορτογαλίας έλεος!!!!Κέρδισε γιατί έδωσε το κάτι εντελώς διαφορετικό από την “φασαρία” της eurovision…Αν αυτό το τραγούδι ήταν δικό μας θα τρώγαμε καραπατο!!! Η Ιταλία επίσης έδειξε “κάτι άλλο” + ότι της το χρωστούσαν από το Grande Amore που για μένα είναι μακράν καλύτερο από το νικητήριο…

        Απάντηση
        • Miltos
          Miltos says:

          Και πάλι οι συμμαχίες πλέον δεν είναι αρκετές για να κερδίσεις στον διαγωνισμό. Χρειάζεται να συγκεντρώσεις βαθμούς από χώρες που αν μύτη άλλο δεν σε ψηφίζουν παραδοσιακά. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε διαφορετική άποψη! Ποιος ας πούμε λογαριαζε την Ισλανδία πριν το 2019? Κανείς και όμως τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται σε ένα φαβορί για την νίκη. Πιστεύω γενικά ότι το τραγούδι διαδραματίζει τον κύριο ρόλο για την τύχη μιας χώρας στον εκάστοτε διαγωνισμό και όχι η χώρα αυτή καθαυτή!

          Απάντηση
          • Camelaki
            Camelaki says:

            Προφανώς δεν καταλαβαίνεις τα πιο απλά…Όταν μια χώρα έχει τραγούδι νίκης εννοείται πως όχι απλά φτάνουν οι σύμμαχοι αλλά και περισσεύουν!!!Για ΝΙΚΗ μιλώ εγώ και όχι απλά για καλό πλασάρισμα…Από το πρωί προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν εμείς έχουμε το ΟΥΑΟΥ τραγούδι (γενικά μιλώντας όχι για φέτος) και έχει και μια άλλη χώρα της βόρειας Ευρώπης ένα, θα κερδίσει η χώρα της βόρειας Ευρώπης γιατί με μας ούτε τα Βαλκάνια θα συνταχθούν ποτέ ούτε οι μεσογειακές χώρες….Όταν το καταλάβεις θα κατανοήσεις για ποιον λόγο η Ελλάδα δεν θα ξανακερδίσει ποτέ τον διαγωνισμό με το σύστημα επιτροπών + ψηφοφορίας…Για να το καταφέρει θα πρέπει να στείλει κάτι που δεν θα έχει ξαναγίνει ποτέ και θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση και πάλι παίζεται αν μας ψηφίσουν….Επίσης οι ελληνες συνθέτες που γράφουν για τον διαγωνισμο γράφουν κάτω του μετρίου….Ακόμη και το περσινό ήταν ένα απλό σχετικά τραγούδι που το έσωσαν τα “μαγικά” του Φωκά,αν το βλέπαμε με μια απλή σκηνική χορευτική παρουσία το πιθανότερο να τερματίζε στην δεξιά πλευρά του πίνακα…Η Στεφάνια το χει σε απεριόριστο βαθμό αλλά ακόμη και κάποια τραγούδια της που κυκλοφόρησαν μετά ήταν μετριά….κοινώς πάσχουμε από συνθέτες και συμμάχους…Οι σκανδιναβοι διαγωνίζονται με μεγάλα ονόματα απο αυτά που διαβάζω γιατί δεν γνωρίζω τα καλλιτεχνικά τους τόσο καλά, γιατί ξέρουν ότι βρέξει χιονίσει θα είναι αριστερά του πίνακα ακόμη και ο τραγουδιστής είναι μουγκός!!!!!

  6. gogos
    gogos says:

    Προσωπικά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό πολλών για το “Death of us”. Ένα καλό τραγούδι (για τα γούστα μου) είναι, αλλά σίγουρα δεν το βρίσκω αριστούργημα…! Εύχομαι το δικό μας τραγούδι να μην μοιάζει και πολύ με αυτό.

    Όσοι λένε ότι θα μας κάνει “ζημιά”, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί αυτό για μια σειρά από λόγους. Ενδεικτικά θα πω ότι η Eurovision (καλώς ή κακώς) δεν είναι μόνο τραγούδι, αλλά και εικόνα. Κι εκεί οι Νορβηγοί πάσχουν!

    Τέλος θα πω ότι δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι θα επιλεξουν οι Νορβηγοί το συγκεκριμένο τραγούδι. Και περσι είχαν καλύτερα τραγούδια και επέλεξαν μια μετριότητα, με μια σκηνική παρουσίαση τουλάχιστον παιδική.

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Στη νορβηγική επιλογή, για εμένα, μακράν το καλύτερο είναι το “death of us”. Απο εκεί και πέρα θεωρώ ότι (αν επιλεγεί) θα βρεθεί μεταξύ των φαβορί-δυνατών συμμετοχών αλλά το πόσο καλά ή κακά μπορεί να πάει μια συμμετοχή είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων πλην του τραγουδιού, είναι η φωνή, η χροιά, το staging, η λάμψη του ερμηνευτή κλπ. Το να μοιάζει κάπως η συμμετοχή της Amanda με το death of us (αν τελικά επιλεγεί γιατί οι νορβηγοί όπως απέδειξαν και πέρσι δεν κάνουν πάντα τη σωστή επιλογή) δεν το θεωρώ απαραίτητα κακό. Χαρακτηριστικά πέρσι στην δεκάδα μπήκαν 3 συμμετοχές με επιρροές από 80s/90s 2 folkrock 2 γαλλικές midtempo μπαλάντες και 2 πιο δυναμικά κομμάτια στα ευρύτερα πλαίσια της ροκ. Οπότε ας μην τρελαινόμαστε και ρωτάμε διαρκώς με το αν μοιάζει με το χ ή ψ κομμάτι. Για να δημοσιευθεί άρθρο από το site στο οποίο θα γίνεται σύγκριση μεταξύ των 2 κομματιών (όπως μας ενημερώνει ο κ. Αργυρίου) εκτιμώ ότι θα υπάρχει μια κάποια ομοιότητα, χωρίς αυτό καθαυτό να είναι απαραίτητα θετικό ή αρνητικό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *