Πορτογαλία: Ακούστε τα τραγούδια του Festival da Canção 2022!

Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του φεστιβάλ στο Instagram, η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας, RTP, προχώρησε, στην αποκάλυψη των υποψηφίων και των τραγουδιών για το Festival da Canção 2022, τον εθνικό τελικό της Πορτογαλίας για την Eurovision.

Μετά την αποκάλυψη των είκοσι συνθετών του FdC 2022, η RTP, ανακοίνωσε σήμερα τους 20 υποψηφίους που θα διαγωνισθούν στο φετινό φεστιβάλ .

Οι συμμετέχοντες

Οι 20 συμμετέχοντες του Festival da Canção έχουν ως εξής (κάντε κλικ στον τίτλο του τραγουδιού για να το ακούσετε):

1ος Ημιτελικός (5 Μαρτίου 2022)

  1. Aurea“Why?”
  2. Fado Bicha “Povo Pequenino”
  3. FF “Bom Esperar Alguém”
  4. Diana Castro“Ginger Ale”
  5. Kumpania Algazarra “A Minha Praia”
  6. Maró “saudade, saudade”
  7. Norton“Hope”
  8. TheMisterDriver “CaliSun”
  9. Os Quatro E Meia“Amanhã”
  10. Valas & Os Astronautas “Odisseia”

2ος Ημιτελικός (7 Μαρτίου 2022)
  1. Milhanas Corpo de Mulher”
  2. Blacci“Mar No Fim”
  3. Cubita “Uma Mensagem Tua”
  4. pongo & Tristany “DÉGRÁ.DÊ”
  5. Jonas“Pontas Soltas”
  6. Os Azeitonas – “Solta A Voz E Canta”
  7. Inês Homem de Melo – “Fome De Viagem”
  8. Pepperoni Passion “Código 30”
  9. Vampiro Submarino Ao Lado de Mim”
  10. SYRO –  “Ainda Nos Temos”

Πληροφορίες για το Festival da Canção 2022

Από τα 20 τραγούδια δέκα θα διαγωνισθούν στον κάθε ημιτελικό, ενώ στον Τελικό θα έχουμε 10 τραγούδια, 5 από κάθε ημιτελικό. Το αποτέλεσμα θα αποτελείται με ισο ποσοστό (50%) από κριτική επιτροπή και τηλεοπτικό κοινό, με την επιτροπή να έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοψηφίας στην πρόκριση της πέμπτης συμμετοχής κάθε ημιτελικού.

Παρουσιάστρια στο green room θα είναι η Inês Lopes Gonçalves ενώ κεντρικοί παρουσιαστές του FdC 2022 θα είναι οι εξής:

SEMI 1: Jorge Gabriel & Sónia Araújo
SEMI 2: José Carlos Malato & Tânia Ribas de Oliveira
FINAL: Filomena Cautela & Vasco Palmeirim

Οι ημιτελικοί του FdC θα πραγματοποιηθούν στις 5 και 7 Μαρτίου, ενώ ο μεγάλος Τελικός, όπου και θα μάθουμε τον εκπρόσωπο της Πορτογαλίας στην Eurovision 2022, στις 12 Μαρτίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Πορτογαλίας στην Eurovision 2022.

Πηγή: RTP

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Όπως (σχεδόν) πάντα οι Πορτογάλοι επιμένουν σε πολλές καταθλιπτικές μπαλάντες στον εθνικό τους τελικό. Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κανένα από τα 20 τραγούδια.

    Εαν πάλι έπρεπε να διαλέξω ένα, αυτό είναι το “Solta A Voz E Canta” επειδή μου θύμισε (σαν άκουσμα) τις εποχές με την μεγάλη ζωντανή ορχήστρα, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80.
    Εκεί που στην αρχή γέλασα και μετά αναρωτήθηκα αν ο αρθρογράφος έκανε λάθος, ήταν όταν άκουσα το “Fome de Viagem”, καθώς νόμιζα ότι είναι τραγούδι από μια παιδική θεατρική παράσταση και μπήκε κατα λάθος στην παραπάνω λίστα.

    Απάντηση
    • T.R
      T.R says:

      Den ipotimo tis portogalikes balades giati to 2017 sarose mia tetia balada. Ftani na ine kati kalo. Mono ta video den ine arketo gia na krithoun ta tragoudia. Prepi na ta doume kai on stage. Kai persi ihe poli arnitikes kritikes i portogalia alla mia hara pige . Ektimo kai ligo tis hores pou stelnoun kai ligo tragoudia koultouriatika gia na krata kai ligo o diagonismos tin aigli tou. Pixame sta generic, remix kai souidikes sintages. Otan to koino varethi ta idia kai ta idia, strefete stis koultouriarikes balades. Kapos etsi kerdise o Sobral to 2017 kai paroligo I Barbara persi (pou gia emena avto eprepe na kerdisi).

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα μου αρέσει κάποια μπαλάντα. Περσι η Γαλλία είχε (για τα γούστα μου πάντα) κάτι το εξαιρετικό και συμφωνώ ότι θα πρεπε να κερδίσει. Δεν ήταν μόνο το τραγούδι, αλλά τα πάντα ήταν εξαιρετικά. Η ερμηνεία, η παρουσίαση, το συναίσθημα, κ.τ.λ…
        Η Πορτογαλία δεν μας έχει δείξει κάτι ανάλογο. Ούτε καν και με τον Sobral, που η ερμηνεία του και οι εκφράσεις του ήταν (στην καλύτερη περίπτωση) για γέλια!

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *