Ρουμανία: Συνέντευξη με την Eliza G| Από την Ιταλία για χάρη της Ρουμανίας με ένα τραγούδι για την αξία της αγάπης! (Video)

Μετά και την ανακοίνωση της συμμετοχής της στον φετινό εθνικό τελικό της Ρουμανίας, Selecția Națională 2022, η Eliza G μιλάει αποκλειστικά στο EurovisionFun και τον Αποστόλη Ματάμη.

Η Eliza είναι μία εκ των καλλιτεχών που θα διεκδικήσει μία θέση στον τελικό του εθνικού τελικού της Ρουμανίας για την Eurovision 2022, και θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την χώρα της με το τραγούδι “The Other Half of Me”.

Αν και κατάγεται και διαμένει μόνιμα στην Ιταλία, θα διακδικήσει το ταξίδι της στο Τορίνο για χάρη της Ρουμανίας.

Έχω μεγάλη σχέση με την Ρουμανία. Η πρώτη χρονιά ήταν το 2019 όπου κλήθηκα σε ένα φεστιβάλ της χώρας. Πήγα χωρίς μεγάλες προσδοκίες αλλά κέρδισα το πρώτο βραβείο! Είμαι πολύ περήφανη για αυτό, ήταν μία από τις πιο απίθανες στιγμές της ζωής μου. Και τώρα είπα “Γιατί όχι;”. Έχω πολύ καλές σχέσεις με την Ρουμανία, έχω καλούς φίλους εκεί. Όταν άνοιξαν οι αιτήσεις και για ξένους καλλιτέχνες είπα “Θα πάω” και ιδού, είμαι στον ημιτελικό. Εξάλλου οι δύο αυτές χώρες έχουν βαθιά σύνδεση μεταξύ τους. Πάνω από δύο εκατομμύρια Ρουμάνοι κατοικούν στην Ιταλία και αντίστοιχα πολλοί Ιταλοί στην Ρουμανία. Είμαστε αδέρφια!

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησε την εγγραφή της εμφάνισης στα στούντιο του TVR και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη για το τελικό αποτέλεσμα της συμμετοχής της, “The Other Half of Me”.

Το τραγούδι είναι μισό στα αγγλικά και μισό στα ιταλικά. Είναι ένα τραγούδι αγάπης αλλά δεν αφορά αποκλειστικά κάποια ερωτική σχέση αλλά και σχέσεις οικογενειακές, φιλικές, και γενικά μιλάει για την σχέση μας με οποιοδήποτε άτομο το οποίο νοιαζόμαστε και νιώθουμε κοντά μας. Στην ζωή σου παλέυεις, κάνεις λάθη και διαλέγεις λάθος μονοπάτια. Και καταλήγεις να φοβάσαι πως χάνεις κάποιον δικό σου όταν ήδη τον έχεις χάσει. Τότε καταλαβαίνεις και την αξία που είχε αυτό το άτομο. Και στο τραγούδι μου μιλάω για αυτή την κατάσταση, που έχεις χάσει ένα άτομο και βρίσκεσαι στον χώρο που ζούσατε, μόνος, και τότε αντιλαμβάνεσαι ότι λείπει καθώς το νιώθεις έντονα, αφού ήταν το άλλο σου μισό. Με αυτό θέλω να δώσω μια ελπίδα πως τα λάθη που κάνουμε πρέπει να μας δείχνουν πως είναι το πρώτο στάδιο αυτής της επερχόμενης απώλειας. 

Η πρώτη εκδοχή του τραγουδιού, γραμμένη πλήρως στα ιταλικά από δύο καταξιωμένους συνθλετες της Ιταλίας, υπήρχε ήδη στο αρχείο της Eliza. Αργότερα, με την βοήθεια ενός μουσικοσυνθέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε η αγγλική εκδοχή του “The Other Half of Me”  και τότε αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία mixed εκδοχή η οποία δεν ήταν εξαρχής για την Eurovision. Η απόφαση της κατάθεσης της στον εθνικό τελικό της Ρουμανίας ήρθε αργότερα.

Η Ρουμανία είναι μια χώρα που έχει ανοιχτούς μυσικούς ορίζοντες και υποδέχεται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και σκέφτηκα ότι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Είμαι περήφανη για αυτό. Και ίσως μελλοντικά, ένα από τα επόμενα μου μουσικά βήματα, να είναι και μια συμμετοχή στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο!

Εκτός από την Ρουμανία, το 2021 συμμετείχε και σε ένα δημοφιλές φεστιβάλ της Αλβανίας στο οποίο όπως λέει απέκτησε τρομερές εμπειρίες .

Η ίδια αναφέρει πως έχει ακούσει όλα τα συνυποψήφια τραγούδια.

Τα έχω ακούσει όλα αλλά δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις γιατί θα ήταν άδικο. Είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο σκοπό. Αυτό που μπορώ να τονίσω είναι πως υπάρχουν πολλά καλά τραγούδια, εξαιρετικοί καλλιτέχνες και είμαι αρκετά περίεργη να τα δω ολα live γιατί αυτή είναι η στιγμή που τα ακούς και βλέπεις τι συναισθήματα σου προκαλούν.

Σε περίπτωση νίκης, η Eliza θα λάβει μέρος στην Eurovision που διοργανώνεται στην χώρα που η ίδια κατοικεί:

Εύχομαι να είναι η κατάλληλη χρονιά. Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον. Έχω πολλούς φίλους εδώ. Ως Ιταλίδα, το να παρουσιάσω ένα τραγούδι μισό στα Ιταλικά στην ίδια μου την χώρα εκπρόσωπόντας την Ρουμανία θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον. 

Αγαπημένη της ιταλική συμμετοχή είναι αυτή του Diodato (2020) ενώ από τον διαγωνισμό γενικότερα ξεχωρίζει την συμμετοχή του Salvador Sobral (Πορτογαλία 2017).

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, η Eliza μας χάρισε ένα μέρος της συμμετοχής της ακαπέλα ενώ μας αποχαιρετάει στα ελληνικά!

Δείτε όλη την αποκλειστική συνέντευξη της Eliza στο video που ακολουθεί:

Ακούστε το “The Other Half of Me”, την  συμμετοχή της Eliza στο Selecția Națională 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *