Αρμενία: Saro, Αθηνά Μανουκιάν και Kamil διεκδικούν την εκπροσώπηση για το Τορίνο!

Η Αρμενία επιστρέφει στον διαγωνισμό της Eurovision αυτή την χρονιά, μετά την αναγκαστική θα λέγαμε αποχή της πέρσι, λόγω των δραματικών εξελίξεων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και μετά την πρόσφατη νίκη της στην Junior Eurovision 2021. Τρεις καλλιτέχνες ερίζουν για την εκπροσώπηση της χώρας στο Τορίνο όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, με το Eurovisionfun να σας έχει περισσότερες πληροφορίες.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσουν τα υποψήφια τραγούδια τους στην δημόσια τηλεόραση της χώρας οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εσωτερική κλειστή επιλογή, που πραγματοποιεί για την Eurovision 2022 η Αρμενία. Μεγάλα φαβορί σύμφωνα με όσα λέγονται στα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι ο νικητής του New Wave Festival 2021 Saro Gevorgyan, η εκπρόσωπος της Αρμενίας στην Eurovision 2020 που ακυρώθηκε Αθηνά Μανουκιάν και η drag queen Kamil!

Κατέθεσε το τραγούδι της η Αθηνά Μανουκιάν

Η Αθηνά Μανουκιάν που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, έχοντας όμως αρμενική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της, έχει ήδη υποβάλει το τραγούδι της. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, πρόκειται για ένα τραγούδι που υπογράφουν οι δημιουργοί του El Diablo και θυμίζει αρκετά σε ύφος και στυλ το Alors On Dense του Stromae.

Ηχογραφεί ο Saro Gevorgyan την συμμετοχή του

Στο στάδιο ηχογράφησης της δικής του συμμετοχής είναι ο Saro Gevorgyan. Από το καλοκαίρι ο Saro είχε αφήσει να εννοηθεί πως μετά την νίκη του στο New Wave Festival, το σημαντικότερο μουσικό γεγονός για τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, θα επιχειρούσε να εκπροσωπήσει την Αρμενία στον διαγωνισμό της Eurovision. O Philipp Kirkorov μάλιστα ενίσχυσε αυτές τις φήμες, λέγοντας πως ο Saro πρέπει να συμμετάσχει στην Eurovision 2022.

Οι φήμες γίνονται πράξη, αφού μετά την συνάντηση του νεαρού καλλιτέχνη με τον Δημήτρη Κοντόπουλο στην Μόσχα πριν από λίγες ημέρες, τώρα όπως αναφέρεται και στον τοπικό τύπο, ηχογραφεί το τραγούδι με το οποίο θα διεκδικήσει το εισιτήριο της Αρμενίας για το Τορίνο.

Το τραγούδι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας είναι μία δυναμική μπαλάντα, που αναδεικνύει το εύρος της φωνής του Saro, με μία μελωδία που μένει εύκολα στο αυτί του ακροατή.

Για την έκπληξη ο Kamil

O Arsen Gryogoryan ή αλλιώς η drag queen που υποδύεται, Kamil, μπορεί να είναι το outsider διεκδικεί όμως και αυτός την εκπροσώπηση της Αρμενίας στο διαγωνισμό. To 2018 o Kamil συμμετείχε στο Depi Evratesil, καταλαμβάνοντας την τέταρτη όμως θέση με το τραγούδι Puerto Rico. Η συμμετοχή του αναμένεται να είναι αντισυμβατική όπως και όλα του τα τραγούδια.

Η Αρμενία συμμετέχει στο Δεύτερο Μισό του Πρώτου Ημιτελικού της Eurovision 2022, ελπίζοντας να βρεθεί στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2017!

Ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να δείτε να εκπροσωπεί την Αρμενία στην Eurovision 2022;

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Νομίζω ότι αν η Αρμενία θέλει να δει (επιτέλους) μετά από 2 σερί αποκλεισμούς την πρόκριση πρέπει να στείλει είτε την Μανουκιαν είτε τον Saro. Η περίπτωση Kamil θα έχει ρίσκο αλλά πιθανότατα δε θα βρει καμιά ανταπόκριση ειδικά στις επιτροπές και ίσως στο κοινό πάει ακλαφτη όπως άλλες Joke entries (πχ Ιρλανδία 2008).
    Ελπίζω να πάει η καλύτερη πρόταση και όχι αυτή με τα καλύτερα “μέσα”…
    Η δική μου ψήφος πάει στην Αθηνά Μανουκιαν, σίγουρα της αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία μετά την ακύρωση της διοργάνωσης του 2022.
    Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θα ανταλλάξουν πολύ υψηλές βαθμολογίες για ακόμα μια χρονιά!

    Απάντηση
  2. KostasEV
    KostasEV says:

    Το ότι τα 2 φαβορί για την Αρμενία έχουν έντονο ελληνικό χρώμα, με χαροποιεί ιδιαίτερα.
    Αν επιλέγει ο Saro, θα αναλάβει ο Φωκάς 3 συμμετοχές (Ελλάδα, Ρωσία, Αρμενία), χωρίς κάποια επιπλέον έκπληξη βέβαια

    Απάντηση
  3. Αλέξανδρος Σελέκος
    Αλέξανδρος Σελέκος says:

    Λατρεύω την Dream Team, αλλά θεωρώ ότι η Αθηνά Μανουκιάν αξίζει όσο κανένας άλλος την εκπροσώπηση της Αρμενίας για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *