Γαλλία: Ο Tom Leeb δεν μετανιώνει για την ακύρωση του διαγωνισμού το 2020

Ο 31χρονος Tom Leeb θα εκπροσωπούσε τη Γαλλία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020. Ο διαγωνισμός όμως ακυρώθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης. Το 2021 αρνήθηκε να εκπροσωπήσει ξανά τη Γαλλία.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020, η France Télévisions ανακοίνωσε την απευθείας ανάθεση του Tom Leeb να εκπροσωπήσει τη Γαλλία στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα διοργανωνόταν στο Ρότερνταμ. Στις 16 Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάστηκε το τραγούδι του καλλιτέχνη με τίτλο The Best in me .

Πηγαίνω στη Eurovision για να ζήσω τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου

«Πηγαίνω στη Eurovision για να ζήσω τις πιο όμορφες εμπειρίες της ζωής μου» , δήλωνε τότε ο καλλιτέχνης . Επικρίθηκε όμως από τον Υπουργό Πολιτισμού, Franck Riester, λόγω των ρεφρέν του στα αγγλικά και αμφισβητήθηκε από την ένωση Francophonie Avenir. Το τραγούδι στη συνέχεια υπέστη τροποποιήσεις ώστε ένα μήνα αργότερα να μετατραπεί στο Mon alliée.

Στις 19 Μαρτίου ανακοινώθηκε η ακύρωση του διαγωνισμού, λόγω της κρίσης του Covid-19 . «Υπήρξε αναπόφευκτα μια απογοήτευση εκείνη την εποχή γιατί είχαμε επενδύσει πολύ. Είπα ναι τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο μου είπαν ότι δεν θα συμβεί», δήλωσε εκ των υστέρων ο Tom Leeb σε μια συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο βελγικό Télépro . «Μετά από αυτό, δεν απογοητεύθηκα περισσότερο, ειλικρινά. Σε όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της, η Eurovision δεν είχε ακυρωθεί ποτέ εκτός από τη χρονιά μου, αν αυτό δεν είναι σημάδι… Μου πήρε τρία λεπτά για να θρηνήσω, ήταν καλύτερα έτσι. Τέλος πάντων, είχα σχεδιάσει την καριέρα μου χωρίς τη Eurovision, οπότε όταν μου είπαν ότι δεν θα γίνει, είπα πολύ καλά. Συνέχισα το ταξίδι μου με τις συνθέσεις μου και το πάθος μου».

Κατάλαβα ότι η Eurovision δεν ήταν κάτι για μένα.

Ο Tom Leeb επιβεβαίωσε ότι οι Γάλλοι διοργανωτές της Eurovision του είχαν προτείνει να επιστρέψει την επόμενη χρονιά αλλά εκείνος αρνήθηκε . «Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων της προετοιμασίας μέχρι την ακύρωση συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε να τραγουδάω τα τραγούδια μου, τους στίχους μου και να είμαι ελεύθερος», πρόσθεσε. «Δεν ήθελα το τραγούδι να γίνει περιορισμός και υποχρέωση σε έναν υποκειμενικό διαγωνισμό τραγουδιού. Κατάλαβα ότι η Eurovision δεν μου έλεγε τίποτα περισσότερο από αυτό, δεν ήταν κάτι για μένα. Είχα δεχτεί να συμμετάσχω με μεγάλο ενθουσιασμό, το είδα ως μια υπέροχη ευκαιρία, αλλά, έχοντας εκ των υστέρων χρόνο να σκεφτώ, συνειδητοποίησα ότι είχα βιαστεί για κάτι που δεν μου ταίριαζε».

https://www.youtube.com/watch?v=J5SOdhXjYko

Μετά από έναν εθνικό διαγωνισμό που μεταδόθηκε στο France 2, τελικά η Barbara Pravi επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη Γαλλία το 2021 με τον τίτλο Voilà . Τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Ιταλία.

Ποια πιστεύετε θα ήταν η τύχη του Tom Leeb στον διαγωνισμό;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γαλλίας στην Eurovision 2022!

πηγή: Le Figaro

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Το τραγούδι του ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, “generic” και αδιάφορο, ενώ και ο ίδιος, κατά τη γνώμη μου, είναι περιορισμένων ερμηνευτικών/φωνητικών δυνατοτήτων.
    Καλή επιτυχία σε ότι κάνει στην καριέρα του.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *