Γερμανία: Στις 4 Μαρτίου το “Germany 12 Points”!

Μετά από πέντε πλασαρίσματα από την 25η θέση και κάτω στις έξι τελευταίες Eurovision, ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας αποφάσισε να διοργανώσει εθνικό τελικό για την ανάδειξη του εκπροσώπου της Γερμανίας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας.

Ο εθνικός τελικός δεν θα ονομάζεται Unser Lied für Turin”, όπως αναμενόταν, αλλά “Germany 12 points” και θα διεξαχθεί στις 4 Μαρτίου, ενώ οι συμμετέχοντες και τα τραγούδια θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται στις 10 Φεβρουαρίου.

Μια επιτροπή ειδικών θα επιλέξει τις καλύτερες προτάσεις από τα 944 τραγούδια που υποβλήθηκαν συνολικά, ώστε να διαγωνιστούν στον τελικό. Η επιτροπή αυτή αποτελείται από στελέχη του Bayern3, του Antenne Brandenburg, του Bremen 4, του HR 3, του MDR Jump, του NDR 2, του SR 1, του SWR 3 και του WDR 2. Όλα τους ανήκουν στο περιφερειακό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης. Στην επιτροπή συμμετέχει επίσης η Alexandra Wolfslast, αρχηγός της γερμανικής αποστολής στον διαγωνισμό.

Μετά την ανακοίνωση των υποψήφιων από την κριτική επιτροπή, το κοινό θα κληθεί να επιλέξει ποιος θα λάβει το χρίσμα για την εκπροσώπηση της Γερμανίας, μέσω μίας διαδικτυακής ψηφοφορίας, που θα ξεκινήσει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά και την ημέρα του τελικού (Παρασκευή 4 Μαρτίου), μέσω SMS και τηλεφώνου.

Τη βραδιά του τελικού, όπου οι υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν ζωντανά τα τραγούδια τους, θα παρουσιάσει η Barbara Schöneberger.

Η Γερμανία πέρσι τερμάτισε στην 25η θέση, με τον Jendrik να ερμηνεύει το τραγούδι “I Don’t Feel Hate”. Η γερμανική συμμετοχή έλαβε 3 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και καμία από το κοινό.

Πηγή: Eurovision.de

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Γερμανίας στη Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *