Ελλάδα: Το participation fee για την συμμετοχή της ΕΡΤ στην Eurovision 2022!

Αναρτήθηκε στην Διαύγεια το ποσό που καλείται να πληρώσει η ΕΡΤ, το λεγόμενο participation fee, για την συμμετοχή της Ελλάδας στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Τις προηγούμενες ημέρες η δημόσια τηλεόραση του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε πως το τέλος συμμετοχής που θα πληρώσει για την συμμετοχή της στην Eurovision 2022 ανέρχεται στα 28.000 και είναι το μικρότερο από όλα τα αντίστοιχα ποσά που θα πρέπει να πληρώσουν οι υπόλοιπες δημόσιες ραδιοτηλεόρασεις που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Το ποσό που θα πληρώσει η ΕΡΤ είναι αρκετά μεγαλύτερο και ανέρχεται στα 160.538,90 ευρώ. Το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε ήδη την πληρωμή του ποσού αυτού, όπως σχετικά αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Θυμίζουμε πως το participation fee που αντιστοιχεί στην κάθε χώρα, είναι συνάρτηση του μεγέθους της, του πληθυσμού της και με βάσει άλλα οικονομικά κριτήρια που αφορούν την εκάστοτε δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της ΕΡΤ για την συμμετοχή της στην Eurovision 2022 φυσικά θα ανέβει, αφού εκτός από το τέλος συμμετοχής της στον διαγωνισμό, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και άλλα έξοδα, όπως κόστος μεταφοράς, διαμονής, παραγωγής, σκηνικής παρουσίασης κλπ. Πέρσι η ΕΡΤ ξόδεψε συνολικά για την συμμετοχή της  340.658 ευρώ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Μικρό ποσό μου φαίνεται. Πως γίνεται πέρυσι να ξοδεψαν τα διπλά και φέτος τόσο λίγα? Εκτός και αν εμπλέκονται χορηγοί! Αν γίνεται διαφωτίστε με!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *