Ιρλανδία: Συνέντευξη με την Brooke Scullion| Το The Voice, η Meghan Trainor και ο εθνικός τελικός μετά από χρόνια για την χώρα! (Video)

Μετά και την ανακοίνωση της συμμετοχής της στον φετινό εθνικό τελικό της Ιρλανδίας, Eurosong 2022, η Brooke Scullion μιλάει αποκλειστικά στο EurovisionFun και τον Ανδρέα Παπαγιαννάκη.

Η Brooke είναι μία εκ των έξι φιναλίστ του εθνικού τελικού της Ιρλανδίας για την Eurovision 2022, και θα προσπαθήσει να εκπροσωπήσει την χώρα της με το τραγούδι “That’s Rich”.

Έγραψα το τραγούδι τον Ιανουάριο του 2020 μαζί με τους Izzy Warner και Carl Zane. Δεν είχα αντιληφθεί ότι οι ίδιοι είχαν γράψει το τραγούδι για την ταινία του Netflix για την Euyrovision. Ο διαγωνισμός δεν ήταν αυτοσκοπός. Θέλαμε να γράψουμε ένα 80s κομμάτι με μια πιο μοτνέρνα μορφή. Δεν ήθελα να δημοσιευθεί αμέσως, ήθελα να πάρει τις μεγαλύτερες δυνατές διαστάσεις. Να το ακούσουν όλοι. Και το εχω ερωτευτεί, έτσι αποφασίσαμε να το πάμε για την Eurovision. Και ιδού, είμαι μία από τους φιναλίστ του εθνικού τελικού της Ιρλανδίας.

 

Το είχαμε συζητήσει κάποια στιγμή και σκεφ΄τηκαμε να το καταθέσουμε σε κάποιες δισκογραφικές εταιρείες που θα έδειχναν ενδιαφέρον. Τότε ήταν που με κάλεσε ο μάμνατζερ μου να μου πει πως άλλαξαν οι κανόνες της εθνικής επιλογής. Συνήθως προτιμάται η απευθείας ανάθεση και είναι η πρώτη φορά, από το 2015, που θα αποφασίσει το τηλεοπτικό κοινό. Έτσι ο Ronan, ο μάνατζερ μου, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι άνοιξαν οι αιτήσεις για φέτος. Του είπα να προχωρήσει! Παρακολουθώ τον διαγωνισμό από παιδί. Λιγους μήνες μετά μας κάλεσαν πίσω για να μας ενημερώσουν.

Η Brooke είναι φανερά ενθουσιασμένη για την συμμετοχή της στο Eurosong 2022:

Είναι πραγματικά έντονο συναίσθημα, νίωθω ότι ασκώ μεγάλη πίεση στον εαυτό μου. Το οποίο δεν είναι κακό καθώς πιστεύω ότι το έχω πάρει πάρα πολύ σοβαρά. Και η προσπάθεια που καταβάλαμε και η απόδοση που θα έρθει από όλο αυτό θα είναι πολύ ωραία. Έτσι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα την ημέρα του τελικού, θα είμαι πολύ περήφανη από αυτό που θα δώσω προς τα έξω. Και ελπίζω ότι το ιρλανδικό κοινό θα μπορέσει να δει ότι έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για αυτό και θα με εμπιστευτεί για να το εκπροσωπήσω στο Τορίνο.

 

Το τραγούδι διέρρευσε λίγες ώρες νωρίτερα από ότι έπρεπε και ήταν η πρώτη φορά που έγινε τέτοιος χαμός για ένα δικό μου τραγούδι. Νιώθω ότι το τραγούδι συνδέεται με τόσο κόσμο γιατί είναι πραγματικά άμεσο. Αυτό είναι τόσο διασκεδαστικό και συναρπαστικό για μένα.

Η Brooke έρχεται από την συμμετοχή της και την τρίτη θέση στο The Voice UK με coach την Meghan Trainor.

Η Meghan για μένα είναι ειλικρινά μια τόσο καλή φίλη. Όmως δεν κατάφερα ακόμα να την επισκεφτώ λόγω της πανδημίας.
Αλλά είμαστε σε επαφή και μου έστειλε μήνυμα λέγοντας “είμαι τόσο περήφανη για σένα”. Ααυτό είναι απίστευτο. Είναι τόσο συναρπαστικό. Πέρασα ένα χρόνο που απλώς βρίσκομαι στο παρασκήνιο και έκρυβα όλη μου τη μουσική και ο κόσμος πίστευε ότι εξαφανίστηκα. Τώρα έχω βγει ξανά και θα έχω τέσσερα νέα τραγούδια που θα κυκλοφορήσουν φέτος, η Meghan τα άκουσε και τα ενέκρινε. Αν την συναντούσατε δεν θα πιστεύατε ότι πρόκειται για μια τεράστια ποπ σταρ. Είναι τόσο προσγειωμένη. Η οικογένειά της είναι τόσο σημαντική για αυτήν σε αυτό που κάνει, είναι όλη η ομάδα της. Είμαι πραγματικά τυχερή που την έχω.

Οι στόχοι της Brooke στον δρόμο προς την Eurovision είναι εμφανείς:

Η Ιρλανδία κατέχει μια πραγματικά σημαντική θέση στην ιστορία της Eurovision. Διατηρούμε διάφορους δίσκους για τον Johnny Logan που κέρδισε δύο φορές και στη συνέχεια έγραψε το τραγούδι για τη Linda Martin. Τώρα, φυσικά τα τελευταία χρόνια δεν φτάνουμε στον τελικό. Αλλά νιώθω ότι το τραγούδι μου θα μπορούσε πραγματικά να γίνει ανταγωνιστικό. Αισθάνομαι ότι αν επιλεγώ, έχουμε μια πολύ καλή ευκαιρία για πρόκριση φέτος γιατί είναι κάτι που δεν αναμένεται από την Ιρλανδία. Θα μπορούσε να είναι στα charts και επίσης το βλέπβ να προκρίνεται για τη Eurovision. Νιώθω ότι είναι ένα πολύ δυνατό τραγούδι, έχει δυνατότητες για το στήσιμο, τα χρώματα, τα πάντα, θα έκανε πολύ καλό για τη χώρα.

Σχετικά με την σκηνική της παρουσίαση στον εθνικό τελικό, η Brooke δηλώνει πως:

Το τραγούδι μου έχει πραγματικά μεγάλη ενέργεια και είναι πολύ χαριτωμένο. Είναι σαν, δεν ξέρω αν πρέπει να το διαρρεύσω μαζί σας, αλλά θα γίνει ένα πάρτι. Είναι ένα τραγούδι χωρισμού, αλλά είναι στο τελευταίο στάδιο του χωρισμού, όπου τελικά είσαι χαρούμενος και ευχαριστείς αυτό το άτομο για τη θεραπεία στην προσπάθεια να τον ξεπεράσεις. Άρα είναι το «Αντίο!». Αλλά το σκηνικό έχει πολύ ενέργεια και θα υπάρχει χορός. Αυτό δεν θέλω να επηρεάσει τη φωνή μου. Κάνω πολλές πρόβες. Τρέχω στον διάδρομο ενώ το τραγουδάω. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό μου. Και είναι δύσκολο και μου αφαιρεί πολλή ενέργεια, αλλά μου αρέσει κάθε λεπτό.

Αγαπημένη της ιρλανδική συμμετοχή είναι αυτή των Jedwards  (2011.2012) και Dana (1970) ενώ από τον διαγωνισμό γενικότερα ξεχωρίζει πάρα πολλές συμμετοχές μεταξύ των οποίων αυτές των Alexander Rybak (Νορβηγία 2009), Loreen (Σουηδία 2012) και Lordi (Φινλανδία 2006).

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξης, η Brooke μας χάρισε ένα μέρος της συμμετοχής της ακαπέλα.

Δείτε όλη την αποκλειστική συνέντευξη της Brooke στο video που ακολουθεί:

Ακούστε το “That’s Rich“, την  συμμετοχή της Brooke στο Eurosong 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *