Ισπανία: Η σειρά εμφάνισης των ημιτελικών του Benidorm Fest!

Την σειρά εμφάνισης για τους ημιτελικούς του Benidorm Fest ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας, RTVE.

Οι 14 καλλιτέχνες θα συμμετάσχουν σε δύο Ημιτελικούς, που θα γίνουν στις 26 και 27 Ιανουαρίου, διάρκειας 70 λεπτών ο καθένας. Ο Μεγάλος Τελικός διάρκειας 90 λεπτών στις 29 Ιανουαρίου θα περιλαμβάνει τις εμφανίσεις από τους οκτώ φιναλίστ. Ο νικητής του Benidorm Fest θα είναι ο εκπρόσωπος της Ισπανίας στον 66ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό , που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο.

Όλες οι παραστάσεις θα μεταδοθούν στο La 1 de Televisión Española, στις 23:40 ώρα Ελλάδος. Το Benidorm Fest  θα πραγματοποιηθει στο Palacio de Deportes L’Illa στην πόλη του Αλικάντε της Ισπανίας.

Πρώτος Ημιτελικός

Δεύτερος Ημιτελικός

O τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας: 
Μόνο οκτώ καλλιτέχνες θα πάνε στον μεγάλο τελικό του Benidorm Fest. Το αποτέλεσμα θα γίνει μέσω ενός μικτού συστήματος ψηφοφορίας μεταξύ επαγγελματικής κριτικής επιτροπής (εθνικής και διεθνούς), τηλεψηφοφορίας και δημοσκοπικής κριτικής επιτροπής:

  • Το 50% του βαθμού θα αντιστοιχεί στην επαγγελματική κριτική επιτροπή που αποτελείται από πέντε ειδικούς (τρεις ισπανικής υπηκοότητας και δύο, διεθνείς).
  • Το υπόλοιπο 50% θα είναι στα χέρια του κοινού (όπου το 25% με τηλεφωνήματα και SMS και το υπόλοιπο 25% θα είναι κατόπιν επιλογής μιας δημοσκοπικής κριτικής επιτροπής).
  • Στους καλλιτέχνες θα εκχωρηθεί ένας αριθμός τηλεφώνου και μόλις ο καθένας ολοκληρώσει την παράσταση, οι τηλεφωνικές γραμμές θα ανοίξουν για ψηφοφορία. Η περίοδος ψηφοφορίας θα είναι περίπου 15 ή 20 λεπτά και οι παρουσιαστές, Alaska, Inés Hernand και Máximo Huerta, θα είναι υπεύθυνοι για την ανακοίνωση.

Την Ισπανία πέρσι εκπροσώπησε ο Blas Canto με το τραγούδι “Voy A Quedarme” όπου τερμάτισε στην 24η θέση με 6 βαθμούς στις επιτροπές και μηδέν στο κοινό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή : RTVE

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τα αγαπημένα μου από τον ισπανικό εθνικό τελικό είναι το terra και το secreto de agua! Καλή επιτυχία στην Ισπανία και ελπίζω μετά από σχεδόν μια δεκαετία να τα πάει καλά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *