Ισπανία: Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός του Beniform Fest 2022!

Η μεγάλη στιγμή για τους Ισπανούς Eurofans έφτασε. Το Φεστιβάλ του Benidorm αναβιώνει μετά από κάτι περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια και η φετινή του έκδοση θα αναδείξει τον εκπρόσωπο της Ισπανίας στη Eurovision 2022.

Φορμάτ

Το σύστημα διεξαγωγής του Benidorm Fest 2022 προβλέπει την ύπαρξη δύο ημιτελικών, στους οποίους θα λάβουν μέρος 7 τραγούδια αντίστοιχα. Τέσσερις καλλιτέχνες από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Benidorm.

Ο μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Ισπανίας στη Eurovision 2022 θα επιλεγεί κατά 50% από την προτίμηση δύο κριτικών επιτροπών και κατά 50% από τη βούληση των Ισπανών τηλεθεατών. Αμφότερες οι κριτικές επιτροπές θα αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, με τη μία να περιλαμβάνει μόνο γηγενείς και την άλλη να είναι μία διεθνής.

Το 50% των κριτικών επιτροπών θα προκύψει ουσιαστικά κατά 30% από την ισπανική κριτική επιτροπή και κατά 20% από τη διεθνή.

Η κριτική επιτροπή του Benidorm Fest, που θα καθορίσει το 50% της ψηφοφορίας, αποτελείται από:

Εγχώρια επιτροπή:

  • Natalia Calderón – Καθηγήτρια Φωνητικής
  • Miryam Benedited – Σκηνοθέτης και Χορογράφος
  • Estefanía García – Τραγουδίστρια, μέτζο σοπράνο της χορωδίας του RTVE

Διεθνής επιτροπή:

  • Marvin Dietmann – Σκηνοθέτης πολλών συμμετοχών στο διαγωνισμό της Eurovision
  • Felix Bergsson – Επικεφαλής της ισλανδικής αποστολής στη Eurovision

Αντίθετα, το 50% της βούλησης των Ισπανών θα προκύψει κατά 25% από την τηλεψηφοφορία και κατά 25% από ένα δείγμα του ισπανικού πληθυσμού που θα επιλεγεί βάσει στατιστικών και δημογραφικών στοιχείων. Πρόκειται για ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται τόσο στο Φεστιβάλ του Sanremo όσο και στο Melodifestivalen.

Πρώτος ημιτελικός

Επτά καλλιτέχνες επρόκειτο να διαγωνιστούν στον αποψινό πρώτο ημιτελικό του Benidorm Fest 2022, παρ’ όλα αυτά η αιφνίδια απόσυρση της Luna Ki από τον διαγωνισμό λόγω παραβίασης των κανονισμών της Eurovision (χρήση Autotune) άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό.

Έτσι, έξι καλλιτέχνες και έξι τραγούδια θα λάβουν μέρος στο αποψινό σόου, εκ των οποίων οι τέσσερις θα προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Οι καλλιτέχνες αυτοί είναι:

  1. Varry Brava – Raffaella
  2. Azúcar Moreno – Postureo
  3. Blanca Paloma – “Secreto del agua”
  4. Unique – Mejores
  5. Tanxugueiras – “Terra”
  6. Chanel – SloMo

Το Benidorm Fest 2022 θα διεξαχθεί στο Palacio de Deportes L’Illa του Αλικάντε και παρουσιαστές του θα είναι οι AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον πρώτο ημιτελικό της γιορτής της ισπανικής μουσικής στις 23:40, πατώντας ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Το Secreto De Agua είναι το αγαπημένο μου. Αν ήταν στο χέρι μου θα άφηνα έξω Mejores και SloMo.

    ΥΓ: Διαβάζω για αναβίωση του Benidorm Fest και σκέφτομαι αν θα μπορούσε να αναβιώσει και το φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης κι εδώ σε μας. Βέβαια μια ανάλογη προσπάθεια πριν από μερικά χρόνια απέτυχε παταγωδώς (δεν ξέρω για ποιους λόγους, για να είμαι ειλικρινής).
    Αναρωτιέμαι τι αποτέλεσμα θα φέρναμε στη γιουροβίζιον αν επιλέγαμε να μας εκπροσωπήσει το 2007 το νικητήριο τραγούδι του φεστιβάλ το 2006: Της Άρνης Το Νερό.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *