Ισπανία: Σε κίνδυνο η συμμετοχή των Tanxugueiras στο Benidorm Fest!

Μετά τη Luna Ki, ή οποία αποσύρθηκε από το Benidorm Fest, ακόμα μία συμμετοχή κινδυνεύει να μην εμφανιστεί στη σκηνή Benidorm Fest, λόγω νόσησης των Aida και Olaia από κορωνοϊό.

Όπως το γκρούπ ενημέρωσε πρίν λίγα λεπτά και ενώ μέλη της ομάδας βρίσκονται ήδη στο Benidorm, η Aida και η Olaia θα ταξιδέψουν τις επόμενες μέρες, για προληπτικούς λόγους.

Ποιά είναι όμως τα ενδεχόμενα για τις Tanxugueiras στο φετινό Ισπανικό εθνικό τελικό, αλλά και για όσους άλλους πιθανότατα νοσήσουν από κορωνοϊό;

Τα τρία σενάρια

Τρία διαφορετικά σενάρια έχουν ανακοινωθεί σε περίπτωση που ένας καλλιτέχνης βρεθεί θετικός στον COVID-19 στο Benidorm Fest.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, το RTVE αποκάλυψε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που ένας διαγωνιζόμενος καλλιτέχνης θα βγεί θετικός πριν την εμφάνιση του στην επερχόμενη ισπανική διαδικασία επιλογής Benidorm Fest.

Οι παραγωγοί, το Boomerang TV και ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, RTVE, έχουν παρουσιάσει τρία διαφορετικά σενάρια για να εξασφαλίσουν ότι κάθε τραγούδι και καλλιτέχνης θα είναι σε θέση να διαγωνιστεί στο φετινό Benidorm Fest.

  • Το πρώτο σενάριο είναι ότι εάν ο καλλιτέχνης έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη του πρόβα, αυτή θα μεταδοθεί κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής αντί για μια ζωντανή παράσταση.
  • Δεύτερον, εάν ο καλλιτέχνης βγει θετικός πριν από την πρώτη του πρόβα, τότε θα παιχτεί το αντίστοιχο επίσημο μουσικό βίντεο για το τραγούδι.
  • Το τελικό σενάριο είναι ότι, εάν δεν υπάρχει μουσικό βίντεο, το τραγούδι θα παιχτεί με μοντάζ εικόνων και φωτογραφιών του καλλιτέχνη.

Ανακοινώθηκε από την Eva Mora, επικεφαλής της ισπανικής αντιπροσωπείας, ότι δεν ήταν δυνατή η παραγωγή ζωντανών παραστάσεων, όπως αυτές που δημιουργήθηκαν για τη φετινή διαδικασία επιλογής του ESCZ και την αναμενόμενη διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας, λόγω έλλειψης χρόνου.

Το Benidorm Fest θα διεξαχθεί με δύο ημιτελικούς στις 26 και 27 Ιανουαρίου, οδηγώντας στον Μεγάλο Τελικό στις 29 Ιανουαρίου. Τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες έχουν αποκαλυφθεί και η σειρά διεξαγωγής των δύο ημιτελικών έχει επίσης αποφασιστεί και ανακοινωθεί.

Ο τρόπος διεξαγωγής της ψηφοφορίας

Μόνο οκτώ καλλιτέχνες θα πάνε στον μεγάλο τελικό του Benidorm Fest. Το αποτέλεσμα θα γίνει μέσω ενός μικτού συστήματος ψηφοφορίας μεταξύ επαγγελματικής κριτικής επιτροπής (εθνικής και διεθνούς), τηλεψηφοφορίας και δημοσκοπικής κριτικής επιτροπής:

  • Το 50% του βαθμού θα αντιστοιχεί στην επαγγελματική κριτική επιτροπή που αποτελείται από πέντε ειδικούς (τρεις ισπανικής υπηκοότητας και δύο, διεθνείς).
  • Το υπόλοιπο 50% θα είναι στα χέρια του κοινού (όπου το 25% με τηλεφωνήματα και SMS και το υπόλοιπο 25% θα είναι κατόπιν επιλογής μιας δημοσκοπικής κριτικής επιτροπής).
  • Στους καλλιτέχνες θα εκχωρηθεί ένας αριθμός τηλεφώνου και μόλις ο καθένας ολοκληρώσει την παράσταση, οι τηλεφωνικές γραμμές θα ανοίξουν για ψηφοφορία. Η περίοδος ψηφοφορίας θα είναι περίπου 15 ή 20 λεπτά και οι παρουσιαστές, AlaskaInés Hernand και Máximo Huerta, θα είναι υπεύθυνοι για την ανακοίνωση.

Τελικά η Aida και η Olaia θα καταφέρουν να αναρρώσουν έγκαιρα, ώστε οι Tangugueiras να εμφανιστούν κανονικά στη σκηνή του Benidorm Fest;

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ισπανίας στην Eurovision 2022!

Πηγή: Tanxugueiras Twitter Account

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *