Λετονία: Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια του Supernova 2022!

Η Λετονία προχωράει την διαδικασία επιλογής εκπροσώπου για το 2022, παρουσίασε τα τραγούδια τα οποία θα διαγωνιστόυν στο Supernova 2022!

 

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 7 Δεκεμβρίου έληξε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Λετονικής τηλεόρασης “Supernova 2022“. Σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, αυτή τη φορά έχουν υποβλήθηκαν 130 τραγούδια, τα οποία διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Λετονίας στο διαγωνισμό της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Από τα 130, 16 τραγούδια και 16 καλλιτέχνες κατάφεραν να προκριθούν, βρίσκοντας μεταξύ αυτών κάποια πολύ γνωστά ονόματα.

Πιο συγκεκριμένα, τα 16 τραγούδια είναι τα εξής:

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ!

Η διαδικασία

Η επιλογή τραγουδιών και ερμηνευτών που θα εμφανιστούν στο “Supernova 2022” θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα επιλεγεί από το LTV και η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέχρι και το τέλος του 2021.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει αξιολογώντας τη δομή του τραγουδιού βάσει πρωτοτυπίας, διασκευής, μηνύματος, συμμόρφωσης με τις σύγχρονες τάσεις της μουσικής διεθνώς, τις φωνητικές δυνατότητες των διαγωνιζομένων, τις προσωπικότητες τους, το ιστορικό τους στο χώρο της μουσικής, καθώς και τη δυνατότητά τους για νέες μουσικές διακρίσεις.

Τα τραγούδια θα είναι διαθέσιμα για το κοινό τον Ιανουάριο, ενώ τα τηλεοπτικά shows του διαγωνισμού “Supernova” αναμένονται στη Λετονική Τηλεόραση τον Φεβρουάριο του 2022.

Το LTV δεν έχει ακόμα επιβεβαιώσει δημόσια το format του Supernova 2022, έχοντας δηλώσει ότι θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μέσα στον Ιανουάριο.

Το πρόγραμμα του Supernova 2022 έχει ως εξής:

  • Ημιτελικός – 5 Φεβρουαρίου.
  • Τελικός12 Φεβρουαρίου.

 

Το 2021 στο Ρότερνταμ, η Λετονία συμμετείχε με την Samanta Tina και το The Moon Is Rising, συγκεντρώνοντας 14 βαθμούς στον Β’ Ημιτελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για να ενημερώνεστε πρώτοι για κάθε νέο του διαγωνισμού!

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *