Λιθουανία: Η Rūta Loop μιλά αποκλειστικά στο Eurovision Fun!

Είναι ταλαντούχα και είναι ένα από τα φαβορί για να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στη Eurovision 2022. Η Rūta Loop με το Call Me from the Cold, ελπίζει να είναι η νικήτρια του “Pabandom iš naujo! 2022” και στη συνέχεια να ταξιδέψει στο Τορίνο. Η Rūta Loop μιλάει αποκλειστικά στο Eurovision Fun και είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που τη φιλοξενούμε!

Foto – @migletareilyte, Ruta Loop, Facebook Page

– Rūta, καλώς ήρθες στο Eurovision Fun και σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Πώς αποφασίσες να συμμετάσχεις στο Pabandom is naujo;

– Φέτος ετοιμάζω ένα άλμπουμ EP και δημιουργήσαμε μερικά τραγούδια και με την ομάδα μου και τους παραγωγούς σκεφτήκαμε ότι ένα από αυτά, δηλαδή το Call Me from the Cold, έχει τον κατάλληλο ήχο ώστε να μπορεί να σταθεί επάξια στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οπότε και αλλάξαμε τη γλώσσα του τραγουδιού από τα λιθουανικά στα αγγλικά, ωστόσο το μήνυμα των δύο εκδοχών είναι εντελώς διαφορετικό.

– Αυτή είναι η τρίτη σου φορά στον εθνικό τελικό. Ποια από τις συμμετοχές σου προτιμάς περισσότερο;

– Λοιπόν, το “We Came from the sun”, είναι η πρώτη μου εμφάνιση στη σκηνή της eurovision. Όταν αποφάσισα να συμμετάσχω για πρώτη φορά σκέφτηκα ότι ίσως θα πρέπει να προσπαθήσω να έχω ένα τραγούδι που ίσως δεν είναι το στυλ μου. Με το “We Came from the sun”, όμως νομίζω ότι εκείνη τη χρονιά βρήκα τον ήχο μου και το πως θέλω να παρουσιάσω τον εαυτό μου. Έτσι εκείνη τη χρονιά, το 2020, ετοίμαζα το πρώτο μου άλμπουμ, το “Chapter”, και το τραγούδι ήταν μέρος αυτού. Και φέτος, για να είμαι ειλικρινής, η ιδέα του να πάρω μέρος στον εθνικό τελικό ήταν εντελώς αυθόρμητη. Ένιωσα ότι αυτό το τραγούδι έχει κάτι το ιδιαίτερα μοναδικό και ξεχωριστό ενώ παράλληλα σημαίνει πολλά για εμένα. Νιώθω ότι πλέον η μουσική μου έχει φτάσει πολύ κοντά σε αυτό που θέλω να κάνω και να είμαι καλλιτεχνικά. Οπότε πιστεύω ότι όταν βρίσκεις τη φωνή σου, τον ήχο σου και είναι τόσο αληθινό θέλεις να το δείξεις αυτό και στην Ευρώπη.

– Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσω του Call me from the cold?

– Σε αυτό το μιλάω για την ενέργεια και προσπαθώ στη σκηνή να παρουσιάσω μία ενέργεια μεταξύ δύο ανθρώπων. Είναι ένα τραγούδι για τα άτομα που αισθάνονται παρεξηγημένα, που αισθάνονται μερικές φορές μόνα, που μερικές φορές φοβούνται να μιλήσουν, να πουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Έτσι προσπαθώ να είμαι η ενέργεια που τα οδηγεί στο φως, αλλά το κύριο μήνυμα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το φως είναι πάντα μέσα μας και απλά πρέπει να θυμηθούμε πώς να το ανάψουμε ξανά.

-Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσένα στη σκηνή του ημιτελικού; Θα κάνεις αλλαγές στην παρουσίασή σου;

 

– Πραγματικά πιστεύω ότι η εμφάνιση στον ημιτελικό θα είναι πολύ καλύτερη, πραγματικά νιώθω πολύ καλύτερα μετά από το live της Τρίτης και νιώθω ότι θα είναι πραγματικά πολύ κοντά σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή. οπότε ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να μάθεις και μέχρι τη σκηνή και μετά να δεις τα πάντα, οπότε η ομάδα ήταν πραγματικά υπέροχη και προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί, εγώ προσωπικά νιώθω ότι τα κατάφερα καλύτερα από συναισθηματική άποψη, το μήνυμα και τη φωνή μου και όλη την εμφάνιση. Ωστόσο ποτέ δεν ξέρεις πριν δεις κάτι στη σκηνή. Όλη η ομάδα έχει βάλει τα δυνατά της και κάνουν όλοι ό,τι μπορούν. Εγώ προσωπικά νιώθω ότι ήμουν αρκετά καλύτερη τόσο συναισθηματικά όσο και φωνητικά, στο να μεταφέρω το μήνυμα και στο να ακολουθήσω τη χορογραφία.

– Έχεις κάποιο αγαπημένο από το φετινό Pabandom is naujo; Έχεις νιώσει απειλή από κάποιον;

Ξέρετε, η Λιθουανία δεν είναι μια μεγάλη χώρα και έτσι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Δεν ξέρω, δεν αισθάνομαι να απειλούμαι από κάποιον, επειδή είμαι πραγματικά συγκεντρωμένη στην παράστασή μου και νιώθω ότι αυτό είναι το κλειδί για να είσαι πραγματικά επιτυχημένος και να κάνεις το καλύτερο δυνατό για την παράστασή σου, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ η Monika Liu, ακούγεται πραγματικά σαν κάτι παραδοσιακά λιθουανικό. Αλλά δεν αισθάνομαι να απειλούμαι. Κάθε χρόνο δεν ξέρεις τι τραγούδι θα στείλει η Λιθουανία στον διαγωνισμό. Αισθάνομαι ότι το τραγούδι μου έχει κάτι το ιδιαίτερο και πιστεύω σε αυτό.

– Ποια είναι η αγαπημένη σου λιθουανική συμμετοχή στη Eurovision;

– Το 2015, πήγαινα στη Βιέννη στην Αυστρία με την Monika Linkytė & Vaidas Baumila, για να συμμετέχω στα φωνητικά, οπότε εκείνες τις ημέρες πραγματικά σκεφτόμουν το πως θα ήταν να ανέβω στη σκηνή ως τραγουδίστρια και να και να γράψω δικά μου τραγούδια και όταν, πλέον, νιώσω έτοιμη να προσπαθήσω να πάω στη Eurovision. Αυτή η παράσταση με κάνει να νιώθω αρκετά νοσταλγικά. Θα έλεγα λοιπόν τη συμμετοχή των Monika Linkytė & Vaidas Baumila με το τραγούδι  ”This Time”.

– Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

– Βασικά δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά ελπίζω να έρθω σύντομα και να επισκεφθώ αυτή την όμορφη χώρα.

– Rūta, σε ευχαριστούμε πολύ! Καλή τύχη σε εσένα και το “Call Me from the Cold”

– Ευχαριστώ για τη συνέντευξη και σας εύχομαι τα καλύτερα!

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την λιθουανική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Η συνέντευξη δόθηκε στον Απόστολο Μπόγιαννο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *