Μάλτα: Ακούστε τα τραγούδια του MESC 2022!

Με σλόγκαν, What a feeling, η δημόσια τηλεόραση της Μάλτας , TVM, αποφάσισε να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2022. Έτσι, το MESC επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2018.

Ήδη γνωρίζουμε τους 22 καλλιτέχνες και τους δημιουργούς των τραγουδιών που θα διαγωνισθούν στον Ημιτελικό του MESC 2022, αλλά είχαμε και την ευκαιρία, να ακούσουμε και αποσπάσματα από τα υποψήφια τραγούδια.

Πριν από λίγο, αποκαλύφθηκαν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μάλτας για την Eurovision, τα Lyric Videos των 22 τραγουδιών, που θα διαγωνισθούν στο MESC 2022.

Μπορείτε να ακούσετε τα υποψήφια τραγούδια στην παρακάτω λίστα, πατώντας στους τίτλους των τραγουδιών:

Ευχάριστη φυσικά έκπληξη η παρουσία του Δημήτρη Στάσσου μεταξύ των συνθετών που θα διαγωνιστούν για την μαλτέζικη εκπροσώπηση στην Eurovision 2022. Ο ελληνικής καταγωγής δημιουργός, που ζει και δραστηριοποιείται στην Σουηδία, ήταν ο συνθέτης του Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου στην Eurovision 2012 και του La Noche Es Para Mi της Soraya στην Eurovision 2009, ενώ έχει λάβει και μέρος σε εθνικούς τελικούς διαφόρων χωρών. Mαζί με τον Δημήτρη Στάσσο όμως βρίσκουμε και τον Νεκτάριο Τυράκη, επίσης γνωστό στους κύκλους του διαγωνισμού, αφού ήταν ο στιχουργός του Shake It του Σάκη Ρουβά στην Eurovision 2004, αλλά και σε συμμετοχές άλλων χωρών.

Μεταξύ των καλλιτεχνών είναι και η Jessica Muscat που εκπροσώπησε τον Άγιο Μαρίνο στην Eurovision 2018. Ακόμη, τον εκπρόσωπο της χώρας το 2014, Richard Micallefαλλά και την εκπρόσωπο της Μάλτας στην Junior Eurovision 2010Nicole Azzopardi. Φυσικά αρκετοί υποψήφιοι έχουν μεγάλη εμπειρία στο MESC, αφού έχουν επιχειρήσει αρκετές φορές στο παρελθόν να εκπροσωπήσουν το νησί των Ιπποτών στο διαγωνισμό.

Από τους 22 συμμετέχοντες μόνο οι 16 θα περάσουν στον Τελικό. Ο Ημιτελικός, θα πραγματοποιηθεί στις 17 Φεβρουαρίου, ενώ ο Τελικός το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Την Μάλτα πέρσι εκπροσώπησε η Destiny, με το Je Me Casse, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στον τελικό:

Ξεχωρίσατε κάποιο από τα τραγούδια του MESC 2022; Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Μάλτας στην Eurovision.

Πηγή/Φωτό: Eurovision Malta/TVM

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ουκ εν τω πολλώ το ευ, λοιπόν…

    Ξεχώρισα ίσως τα Boy, How Special You Are και Serenity.
    Μεγάλη απογοήτευση το τραγούδι του Micaleff, συγκρινόμενο ειδικά με το Coming Home του 2014.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *