Μαυροβούνιο: Με τη Vladana Vučinić στο Τορίνο!

Ο κύβος ερρίφθη και πριν λίγα λεπτά το Μαυροβούνιο ανακοίνωσε την καλλιτέχνη που θα το εκπροσωπήσει στη Eurovision 2022. Εκπρόσωπος της μικρής βαλκανικής χώρας θα είναι η Vladana Vučinić, επιβεβαιώνοντας τους ψιθύρους των προηγούμενων ημερών.

Τις προηγούμενες ημέρες η κρατική ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου, RTCG, παρουσίαζε στοιχεία για την τραγουδίστρια εκείνη που έλαβε το χρίσμα για το Τορίνο. Μεταξύ των στοιχείων ήταν μία παιδική φωτογραφία, καθώς και το γεγονός πως είχε λάβει μέρος στο Montevizija.

Πράγματι, η Vladana Vučinić είχε λάβει μέρος τόσο στο Montevizija 2005 με το τραγούδι Samo moh nikad njen”, όσο και στο Montevizija 2006, από κοινού με την Bojana Nenezić, με το τραγούδι “Željna“.

Who is Who

Η Vladana Vučinić, 36 ετών, είναι τραγουδίστρια και συνθέτρια, με τη ροκ και την ποπ να αποτελούν τα δύο αγαπημένα της είδη. Έχοντας ρίζες από τη Βόρεια Μακεδονία, η Vladana έδειξε από την παιδική της ηλικία την κλίση της προς μουσική. Απόφοιτη μουσικών σχολείων, η Vladana ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία στα νεανικά της χρόνια.

Το 2003 η – 17 χρόνων τότε – Vladana έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο σε μία εκπομπή καραόκε, ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της σινγκλ. Το 2005 και το 2006 έλαβε μέρος στο Montevizija, τη διαδικασία επιλογής της συμμετοχής του Μαυροβουνίου (τότε Σερβία-Μαυροβούνιο) στη Eurovision.

Ένα χρόνο αφότου ηχογράφησε το πρώτο της σινγκλ στα αγγλικά, “Bad Girls Need Love Too”, η Vladana κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ. Το άλμπουμ τέθηκε σε κυκλοφορία τον Δεκέμβριο του 2010.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η Vladana ασχολήθηκε και με τη δημοσιογραφία κατά τα νεανικά της χρόνια, όντας απόφοιτη του πανεπιστημίου της Ποντγκόριτσα. Η εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου στο Τορίνο υπήρξε η δημιουργός και εκδότρια ενός σάιτ μόδας, στο οποίο παρουσίαζαν τα έργα τους αρκετοί Μαυροβούνιοι σχεδιαστές.

Ο τρόπος επιλογής

Τριάντα τραγούδια κατατέθηκαν στο RTCG για να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση του Μαυροβουνίου στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η τελική επιλογή προέκυψε από μία δεκαμελή κριτική επιτροπή, η οποία αποτελείτο από:

  1. Stana Šalgo, μουσική συντάκτρια του Radio Montenegro και Πρόεδρος της Επιτροπής
  2. Branka Banović, μουσική επιμελήτρια του TV Montenegro
  3. Danijel Alibabić, Πρόεδρος της Ένωσης Ποπ Καλλιτεχνών Μαυροβουνίου
  4. Bojana Nenezić, σύμβουλος μουσικού πολιτισμού στο Institute for Education
  5. Zoja Đurović, καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο “Vasa Pavić”
  6. Dražen Bauković, συντάκτης στο Ψυχαγωγικό Πρόγραμμα του TVCG
  7. Nina Žižić, Εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου 2013
  8. Gojko Berkuljan, σκηνοθέτης και κύριος παραγωγός του RTCG
  9. Ilmira Lika, συντάκτρια και διευθύντρια του TV Teuta
  10. Đorđije Kustudić, Marketing Manager της RTCG

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή του Μαυροβουνίου στην Eurovision 2022!

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Στην αρχή νόμιζα ότι έχει κάποιο πρόβλημα ο ήχος στο βίντεο ή ότι έπαθαν κάτι τα αυτιά μου…
    Μιλάμε η κοπέλα απλά δεν…

    Καλή… τύχη!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *